MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR

Po Evropi

MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR

 

3 dni

MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR
MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR
MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR
 

ROMANJE ZA BIRMANCE IN BOTRE - MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR

Prevoz

avtobus

Škofijski odbor za mladino in Aritours vas vabita na romanje ZA BIRMANCE IN BOTRE

MEDŽUGORJE, MOSTAR in TROGIR

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

21.06.2019 - 23.06.2019 

45 oseb

129,00 €

19144

 

35 oseb

149,00 €

19144

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion in 1 polni penzion v dobrem penzionu v Medžugorju (dvoposteljne sobe, TWC), zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV. 

Možna doplačila: enoposteljna soba 30 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,83 EUR).

Odstopnino v znesku 10 EURvam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile potovanje morali odpovedati. Če je potovanje zavarovano, vam vrnemo vplačani znesek, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanj, mora biti vplačano hkrati z akontacijo.

Prijavnina:15 EUR (na pogodbo).

Način plačila: 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Program potovanja:

1. dan: Slovenija – Mostar – Medžugorje  
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter vožnja na Hrvaško, mimo Zagreba proti Dalmaciji in naprej v Bosno in Hercegovino. Naš prvi cilj je MOSTAR, slikovito mesto v dolini reke Neretve. Sprehod po slikovitem starem mestnem jedru mimo številnih džamij, čaršij, do največje mestne znamenitosti, obnovljenega kamnitega mostu čez Neretvo (prvega je dal zgraditi leta 1566 Mimar Hajrudin) in ogled nove moderne frančiškanske cerkve. Prosto za samostojen potep in kavico. Nadaljevanje poti v MEDŽUGORJE ter nastanitev v dobrem penzionu v središču mesta. Po želji se lahko zvečer udeležite večernega molitvenega programa (rožni venec, maša, češčenje). Večerja in nočitev.
2. dan: Medžugorje  
Po zajtrku in maši se najprej povzpnemo na Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom. V nadaljevanju dneva se povzpnemo na Križevac, visok hrib nad vasjo, kjer stoji velik križ postavljen ob 1900. obletnici Kristusove smrti. Med vzponom proti vrhu opravimo pobožnost križevega pota. Po kosilu obiščemo nekdanje zasvojence v skupnosti za zdravljenje odvisnosti, kjer s trdim delom iščejo pot v novo življenje. Prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov, … Večerja in nočitev.
3. dan: Medžugorje – Trogir – Slovenija 
Po zajtrku slovo od Medžugorja ter nadaljevanje poti proti jadranski obali do mesta TROGIR, ki je danes majhno turistično mestece-otok v Kaštelskem zalivu. Sprehod skozi središče, ki je bilo poseljeno že v pradavnini, mimo cerkve sv. Barbare, dominikanskega samostana sv. Dominika, velike Čipikove palače, … Zaradi svoje edinstvenosti in ohranjenih kulturnih spomenikov so mesto leta 1997 vpisali na seznam UNESCO. Po maši sledi prosto za kopanje. V popoldanskih urah se odpravimo na pot proti domu, kamor se polni novih doživetij vrnemo v poznih nočnih urah.