MALTA z malteškim vitezom

Po Evropi

MALTA z malteškim vitezom

 

6 dni

MALTA z malteškim vitezom
 

strokovno vodstvo: dr. Tadej Jakopič, malteški vitez in duhovno vodstvo: mag. Božo Rustja, odgovorni urednik Ognjišča

Prevoz

letalo

Majhen otok  Malta med Sicilijo in Afriko je zaradi strateškega položaja v svoji 7 tisočletni zgodovini

stičišče različnih kultur in pomembnih dogodkov. Sv. Pavel je prispel na Malto zaradi brodoloma, se tam zadržal kar tri mesece in zapustil mlado krščansko skupnost. Poseben pečat pa so mu vtisnili vitezi sv. Janeza, ki so prišli v 16. stol. in tam ostali kot branitelji krščanstva pred Turki.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

19.10.2020 - 24.10.2020 

30 oseb

780,00 €

2003

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga na letalu (10 kg), prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelu 3***, polpenzione po programu, avtobusne prevoze, vstopnine in oglede, slovenskega vodnika, duhovno vodstvo in nezgodno zavarovanje.

Možna doplačila:enoposteljna soba 125 EUR, dodaten kovček na letalu 50 evrov (dodatnih 20 kg).

Odstopnina: 35EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 200 EUR ob prijavi.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Cena: 780 EUR (najmanj 30 potnikov)

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega drugega bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

 

Prijave se zbirajo na agencijido zasedbe prostih mest!

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 19. oktober      Slovenija – Benetke – Malta

Zjutraj se odpeljemo do beneškega letališča ter poletimo na Malto. Po pristanku na tem sredozemskem otoku, vožnja do slikovite ribiške vasice MARSAXLOKK, kjer bomo začutili utrip starih časov. Videli bomo čudovito Modro jamo, ki jo obdaja kristalno čisto morje. Popoldne nekaj prostega časa za oddih in sprehode. Maša. Večerja in nočitev.

2. dan: torek, 20. oktober                Valletta – Mdina – Rabat – Mosta

Odpeljali se bomo do VALLETTE, otoške prestolnice in si ogledali staro mestno jedro, ki skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto. Posebno doživetje bo obisk palače Velikega mojstra, kjer domuje slavni orožarski muzej s preko 5.000 kosi originalne viteške opreme. Ustavili se bomo tudi v teatru Manoel, ki je eden najstarejših v Evropi in skriva veliko zanimivosti in bogastva. Popoldan se bomo odpeljali do stare prestolnice MDINE, ki je bila središče malteškega plemstva in je pravi biser srednjeveške arhitekture s stolnico sv. Petra in Pavla in drugimi pomembnimi zgradbami. Nekaj prostega časa za nakup srebrnih izdelkov. V bližnjem RABATU bomo videli še katakombe sv. Pavla, za konec dneva pa si bomo v MOSTI ogledali tretjo največjo kupolo v Evropi, ki je kopija rimskega panteona. Večerja in nočitev.

3. dan: sreda, 21. oktober                Vittoriosa –Cospiqua – Senglea

Dopoldan bomo preživeli v treh zanimivih manjših krajih, ki nam bodo s svojimi srednjeveškimi utrdbami in drugimi zanimivimi zgradbami zlahka pričarali vzdušje ob prihodu malteških vitezov. Ti so svoje prve domove zgradili prav v VITTORIOSI, tu pa je tudi zelo lepa cerkev sv. Lovrenca. Popoldne prosto za sprehode, nakupovanje, tudi za kopanje... Večerja in nočitev.

4. dan: četrtek, 22. oktober             Otok Gozo

Odpravili se bomo proti romarski cerkvi v Meliehi in z ladjo odpluli na otok Gozo, ter tu spoznali glavno mesto VICTORIO z znamenito stolnico in citadelo. Naslednja postaja na naši poti bo GHIJUN z neolitskimi templji iz kamene dobe in skalnimi votlinami nimfe Kalipso. Na Gozu je tudi poznana romarska pot TA'PINU, ki jo bomo obiskali, in nato nekaj časa uživali še v romantičnem zalivu Marsalforn. Najbolj značilni otoški izdelki so volnene pletenine, ki jih bomo našli na tamkajšnjih stojnicah. Proti večeru se bomo vrnili v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan: petek, 23. oktober                Malta

Dan bo na voljo za samostojno raziskovanje otoka. Valletta ponuja ogromno možnosti za sprehode, obisk muzejev, restavracije, trgovine... Zanimiv je tudi lokalni prevoz (avtobusi, taksiji), ki ga lahko uporabite za obisk še kakšnega drugega dela otoka. Seveda pa lahko čas izkoristite tudi za kopanje, saj bo morje prijetno toplo. Večerja in nočitev.

6. dan: sobota, 24. oktober              Malta – Benetke – Ljubljana

Zjutraj se odpeljemo na letališče in poletimo do izbranega letališča, od koder bo organiziran prevoz do odhodnih krajev.