MAJORKA

Po Evropi

MAJORKA

 

6 dni

  

Duhovno vodstvo: upokojeni nadškof msgr. Alojz Uran

Prevoz

letalo

MAJORKA, mediteranski otok, največji med Baleari je poznan po slikovitih vasicah, veličastnih pečinah in sinjemodrem morju. Tu najdemo zeleno gorovje, ki ponuja mnogo možnosti za pohode, nasade oljk in citrusov, navduši pa nas tudi mediteranska kuhinja. Mi bomo tokrat poleg naravnih lepot odkrivali tudi bogastvo njegovih kulturnih spomenikov, cerkva in samostanov, poskusili oljčno olje, vino, za piko na i pa bo nepozabna vožnja z najstarejšim lesenim vlakom na Majorki. Ne pozabimo pa omeniti, da so otoku pustili svoj pečat tudi številni umetniki kot so Joan Miró, Frederic Chopin, George Sand in drugi.

Odkrite skupaj z nami nov košček Sredozemlja!

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

09.11.2020 - 14.11.2020 

40 oseb

879,00 €

2028

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:letalski prevoz na Majorko in nazaj, letališke in varnostne pristojbine ter 1 kos prtljage za oddajo do 10kg (max. dimenzij 50x40x20cm) ter 1 kos osebne prtljage (max. dimenzij 40x20x25), transfer na letališče in nazaj, avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, 5 x polpenzion v hotelu z notranjim bazenom 4* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi ogledi, degustacije in vstopnine po programu (v vrednosti 70 EUR),strokovno in duhovno vodstvo, lokalni vodnik, kjer je potrebno, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba 200 EUR, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 8,91 EUR, dodaten kos prtljage do 10kg 25 EUR, 50 EUR do 20kg (max. dimenzij 40x20x25).   

Odstopnina: 42 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 150EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

CENA: 879 EUR (40 potnikov); 909 EUR (35 potnikov) ; 959 EUR (30 potnikov)

Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov, v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih pa potovanje odpovedati. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

 

POHITITE S PRIJAVO ZARADI REZERVACIJE LETALSKIH KART!

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 9. november              Slovenija – Dunaj – Majorka

Transfer na letališče in polet na Majorko, otok večne pomladi. Pristanek v otoški prestolnici Palma de Mallorca. Transfer do hotela in do večerje prosto za kopanje v hotelu ali spoznavanje okolice. Večerja in nočitev.

2. dan: torek, 10. november                      Palma de Mallorca

Po zajtrku ogled glavnega mesta otoka - PALMA DE MALLORCA, enega najbolje ohranjenih starodavnih mest v Sredozemlju. Obisk gotske katedrale La Seu, ene najimenitnejših zgradb v celotni Španiji z značilno gotsko eleganco, ki jo je kasneje predelal slavni katalonski umetnik Gaudi. Zunanji ogled sosednje palače Almudaina, ki je uradna rezidenca španskega kralja. Sprehod po mestnem središču nadaljujemo z ogledom cerkve sv. Frančiška, kjer se nahaja grob Ramóna Llulla, ki je večji del življenja posvetil prizadevanjem za širjenje krščanstva med muslimanskimi in drugimi ljudstvi. Poznamo pa ga tudi kot avtorja prvega literarnega dela v katalonskem jeziku in prvega pisca filozofskih besedil v ljudskem jeziku nasploh. Nekaj prostega časa za nakupe in samostojni ogled. Zapeljemo se še do gradu Bellver (zunanji ogled), od koder se nam odpre lep razgled na mesto in pristanišče. Do večerje prosto za kopanje. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: sreda, 11. november 

Valldemossa – Deià – Port de Sóller – Sóller (zahodni del otoka)

Po zajtrku obisk slovite kartuzije v VALLDEMOSSI. Kompleks večjih stavb sestavljajo kraljeva palača, meniške celice in samostanska cerkev. Samostan je tesno povezan z velikanoma evropske romantike Georgeom Sandom in Frederickom Chopinom, ki sta v letih 1838 in 1839 bivala v zapuščenih meniških celicah. Krajši sprehod po mestnih ulicah do rojstne hiše sv. Katarine Tomas iz redu redovnih kanonikov svetega Avguština. Leta 1930 jo je za svetnico razglasil papež Pij XI. Prosti čas za nakup spominkov ali obisk njene rojstne hiše. Krajši postanek v slikovitem mestecu DEIÀ, obdanem s slikovitimi griči in dišavnimi nasadi citrusov. Pot nas pelje naprej do obalnega mesteca PORT DE SOLLER. Nekaj prostega časa za prigrizek ali manjše nakupe. Zatem nas čaka čudovito doživetje, vkrcamo se na električni tramvaj iz leta 1913, ki nas popelje v notranjost, do mesta SOLLER, kjer lahko najdemo več pomembnih zgodovinskih spomenikov. Obiščemo baročno cerkev sv. Bartolomeja in se sprehodimo po slikovitem mestnem središču. Nekaj prostega časa za kakšen nakup, privoščimo pa si tudi kepico znamenitega sollerskega sladoleda. Za konec obiščemo še pridelovalca citrusov, se seznanimo z zgodovino gojenja le-teh na tem področju ter poskusimo sveže iztisnjen sok in druge dobrote. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: četrtek, 12. november                  

Lluc– Alcudia – polotok Formentor (severni del otoka)

Po zajtrku vožnja mimo vasi Inca v pogorje Serra de Tramuntana. Daljši postanek namenimo obisku najpomembnejšega romarskega središča Majorke, SAMOSTANU LLUC, ki leži v slikoviti pokrajini sredi gora. Baročna cerkev se ponaša s čudodelno črno Marijino podobo, ki jo hranijo v posebni kapeli. Sledi vožnja do mesta ALCUDIA, ki ga obdaja več kilometrov dolgo obzidje. Sprehodimo se po srednjeveških ulicah mestnega središča, mimo cerkve sv. Jakoba, ki si jo tudi ogledamo. V njej se nahaja baročna kapela s podobo Kristusa iz 15. stoletja. Prosti čas za kosilo. Sledi slikovita vožnja mimo obmorskih letovišč proti POLOTOKU FORMENTOR, saj je pot speljana po vrhovih sten, ki se strmo spuščajo v morje. Postanek na eni od razglednih točk, kjer uživamo ob pogledu na obalo in sinjemodro morje. Povratek v hotel, prosto do večerje in nočitev.

5. dan: petek, 13. november           

Santanyi– San Salvador – Manacor (vzhodni del otoka)

Zajtrk. In že nas pot pelje na vzhodni del otoka, do mesteca SANTANYI, ki v cerkvi skriva prav poseben zaklad – najdragocenejše orgle v Španiji, ki si jih tudi ogledamo. Pot nadaljujemo do svetišča SAN SALVADOR na istoimenski gori (500 m n.v.), od koder se nam odpre čudovit razgled na več drugih svetišč na vrhu hriba vse do severa otoka (Cap de Formentor). Kraj je še danes priljubljeno romarsko središče, ki ga sestavljajo cerkev zgrajena v začetku 18. stoletja, katere  glavni oltar krasi podoba Device Marije iz 15. stoletja, majhna kapela (1910) in spomenik Kristusa Kralja (1934). Sledi vožnja v drugo največje mesto na otoku MANACOR. Mestno središče krasijo slikoviti trgi, ozke ulice, meščanske hiše... Ogled in nekaj prostega časa za nakupe, kavico. Obiščemo tovarno biserov, kjer nam ponudijo tudi možnost nakupa le-teh. Povratek v hotel, prosto do večerje. Nočitev.

6. dan: sobota, 14. november                              Majorka – Dunaj – Slovenija

Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Po pristanku na Dunaju sledi povratek v kraje odhoda. 

Maše bodo vse dni po dogovoru z duhovnim vodjem.