LURD z letalom

Po Evropi

LURD z letalom

 

3 dni

Carcassonne
Lurška Marija
Lurd, krizev pot
Lurd
Monaco
Lurd
Padova
 

Prevoz

letalo

V Lurdu, majhnem mestu pod Pireneji na skrajnem jugozahodu Francije, se je 11. februarja 1858 leta Marija prvič prikazala štirinajstletni deklici Bernardetti Soubirous.
Še sedemnajstkrat se je Bernardka nato srečala z Gospo, ki je svetu preko nje poslala sporočilo: » Pokorite se, molite za spreobrnitev grešnikov.«
Danes je Lurd največje Marijino romarsko središče na svetu, kraj molitve, milosti in upanja, v katerega se že več kot sto petdeset let zgrinjajo množice romarjev iz celega sveta. 

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

24.09.2019 - 26.09.2019 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

45 oseb

399,00 €

19071

 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

35 oseb

439,00 €

19071

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: letalski prevoz z nizkocenovnim letalskim prevoznikom z vključeno ročno prtljago, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu vključno s transferji na in z letališča v kraje odhoda ter do hotela v in iz Lurda, cestnine in parkirnine, 2 polna penziona v Lurdu v hotelu 3*/4* v bližini lurške votline (dvoposteljne sobe, TWC),prispevek za romarje v Lurdu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 50 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,82 EUR).

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, ostalo možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina: 20EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega drugega bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

Program potovanja:

1. dan: torek, 24. september         Slovenija – Benetke – Boredaux – Lurd         

Odhod avtobusa v zgodnjih urah iz dogovorjenih krajev. Maša na poti do letališča v Benetkah, od koder poletimo v Bordeaux. Po pristanku vožnja z avtobusom v Lurd, kamor prispemo v poznih večernih urah. Hladna večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: sreda, 25. september        Lurd

Po zajtrku se najprej udeležimo »maše narodov« v veličastni Pijevi podzemni baziliki, ki sprejme kar petindvajsettisoč vernikov. Nato obiščemo Marijina svetišča, lurško votlino ter trg Esplanade z Marijinim kipom. Kosilo. Popoldan si ogledamo še Bernardkino rojstno hišo, župnijsko cerkev, kjer je bila Bernardka krščena in nekdanjo mestno ječo »cachot«. Po večerji, z lučkami v rokah, v mogočni procesiji romarjev iz celega sveta, pojemo in molimo v čast lurške Matere Božje. Nočitev.

3. dan: četrtek, 26. september      Lurd – Bordeaux – Benetke – Slovenija

Po zajtrku in maši prosto za kopanje v lurški vodi,  nakup spominkov in samostojne oglede. Kmalu po kosilu slovo od Lurda ter vožnja do letališča v Bordeaux, od koder poletimo v Benetke. Sledi vožnja z avtobusom v kraje odhoda, kamor prispemo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.