LURD z letalom

Po Evropi

LURD z letalom

 

3 dni

Carcassonne
Lurška Marija
Lurd, krizev pot
Lurd
Monaco
Lurd
Padova
 

PRIJAVE DO 10.5.2018!

Prevoz

letalo

V Lurdu, majhnem mestu pod Pireneji na skrajnem jugozahodu Francije, se je 11. februarja 1858 leta Marija prvič prikazala štirinajstletni deklici Bernardetti Soubirous.
Še sedemnajstkrat se je Bernardka nato srečala z Gospo, ki je svetu preko nje poslala sporočilo: » Pokorite se, molite za spreobrnitev grešnikov.«
Danes je Lurd največje Marijino romarsko središče na svetu, kraj molitve, milosti in upanja, v katerega se že več kot sto petdeset let zgrinjajo množice romarjev iz celega sveta. 

Cene in termini:

od 399,00 €

Trenutno še ni določenega termina

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu vključno s transferji na in z letališča v kraje odhoda ter do hotela v in iz Lurda, cestnine in parkirnine, 2 polna penziona v Lurdu v hotelu 3*/4* v bližini lurške votline (dvoposteljne sobe, TWC),prispevek za romarje v Lurdu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 50 EUR.

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, ostalo možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina:20EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

 

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega drugega bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

Program potovanja:

1. dan: sobota, 22. september        Maribor – Ljubljana – Bergamo – Boredaux – Lurd  

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter vožnja do letališča v Bergamu, od koder poletimo v Bordeaux. Po prihodu vožnja z avtobusom v Lurd, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan: nedelja, 23. september       Lurd

Po zajtrku se najprej udeležimo »maše narodov« v veličastni Pijevi podzemni baziliki, ki sprejme kar petindvajset tisoč vernikov. Nato obiščemo Marijina svetišča, lurško votlino ter trg Esplanade z Marijinim kipom. Kosilo. Popoldan obiščemo še Bernardkino rojstno hišo, župnijsko cerkev, kjer je bila Bernardka krščena in nekdanjo mestno ječo »cachot«. Zvečer, po večerji, z lučkami v rokah, v mogočni procesiji romarjev iz celega sveta, pojemo in molimo v čast lurške Matere Božje. Nočitev.

 

3. dan: ponedeljek, 24. septemberLurd – Bordeaux – Bergamo – Ljubljana – Maribor

Zajtrk in maša. Prosto za kopanje v lurški vodi, nakup spominkov ali samostojne oglede. Po kosilu slovo od Lurda ter vožnja do letališča ter polet do letališča v Bergamu. Sledi vožnja v kraje odhoda, kamor prispemo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.