LURD z letalom

Po Evropi

LURD z letalom

 

3 dni

Carcassonne
Lurška Marija
Lurd, krizev pot
Lurd
Monaco
Lurd
Padova
 

Prevoz

letalo

V Lurdu, majhnem mestu pod Pireneji na skrajnem jugozahodu Francije, se je 11. februarja 1858 leta Marija prvič prikazala štirinajstletni deklici Bernardetti Soubirous.
Še sedemnajstkrat se je Bernardka nato srečala z Gospo, ki je svetu preko nje poslala sporočilo: » Pokorite se, molite za spreobrnitev grešnikov.«
Danes je Lurd največje Marijino romarsko središče na svetu, kraj molitve, milosti in upanja, v katerega se že več kot sto petdeset let zgrinjajo množice romarjev iz celega sveta. 

Cene in termini:

od 399,00 €

Trenutno še ni določenega termina

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:letalski prevoz z nizkocenovnim letalskim prevoznikom z vključeno ročno prtljago do 10 kg (56x45x25cm), letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu vključno s transferji na in z letališča v kraje odhoda ter do hotela v in iz Lurda, cestnine in parkirnine, 2 polna penziona v Lurdu v hotelu 3*/4* v bližini lurške votline (dvoposteljne sobe, TWC),prispevek za romarje v Lurdu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 60 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,82 EUR), dodatna prtljaga do 15 kg 50 EUR.

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, ostalo možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina:20EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

CENA: 399 EUR (45 oseb),         459 EUR (35 oseb)

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega drugega bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

 

Program potovanja:

1. dan: Slovenija – Benetke – Bordeaux – Lurd        

Odhod avtobusa v zelo zgodnjih urah iz dogovorjenih krajev in jutranji polet iz Benetk, od koder poletimo v Bordeaux. Po pristanku vožnja z avtobusom do hotela v Lurdu. Popoldan obiščemo Marijina svetišča, lurško votlino ter trg Esplanade z Marijinim kipom. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Lurd

Po zajtrku in maši si ogledamo Bernardkino rojstno hišo, župnijsko cerkev, kjer je bila Bernardka krščena in nekdanjo mestno ječo »cachot«. Po kosilu opravimo tudi križev pot in se udeležimo procesije invalidov. Po večerji z lučkami v rokah v mogočni procesiji romarjev iz celega sveta pojemo in molimo v čast lurške Matere Božje. Nočitev.

3. dan: Lurd – Bordeaux – Benetke – Slovenija

Po zajtrku in maši prosto za kopanje v lurški vodi,  nakup spominkov in samostojne oglede. Kmalu po kosilu slovo od Lurda ter vožnja do letališča v Bordeaux, od koder poletimo v Benetke. Sledi vožnja z avtobusom v kraje odhoda, kamor prispemo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.