LURD in MONTPELLIER

Po Evropi

LURD in MONTPELLIER

 

5 dni USPEŠNICA

Lurd
Monaco
Lurd
LURD in MONTPELLIER
 

Prevoz

avtobus

V Lurdu, majhnem mestu pod Pireneji na skrajnem jugozahodu Francije se je 11. februarja 1858. leta Marija prvič prikazala deklici Bernardetti Soubirous. Še sedemnajstkrat se je Bernardka nato srečala z Gospo, ki je svetu preko nje poslala sporočilo: » Pokorite se, molite za spreobrnitev grešnikov.« Danes je Lurd največje Marijino romarsko središče na svetu, kraj molitve, milosti in upanja, v katerega se že več kot sto šestdeset let zgrinjajo množice romarjev iz celega sveta.

LURD – Marija luč upanja

MONTPELLIER – sv. Rok zavetnik zoper kužne bolezni

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

10.09.2021 - 14.09.2021 

45 oseb

399,00 €

21071

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, med potjo 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, 2 polna penziona v Lurdu v hotelu 4* v bližini lurške votline (dvoposteljne sobe, TWC), prispevek za romarje v Lurdu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 100 EUR.

Odstopnina:20EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, ostalo možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

 

Program potovanja:

1. dan: Slovenija – Monako – Azurna obala      

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev in maša še na slovenski strani meje. Pot nadaljujemo po severni Italiji mimo Benetk in Brescie, skozi številne predore do Ligurskega zaliva ter po italijanski Rivieri di Ponente na slovito Azurno obalo do kneževine MONAKO. Med vožnjo po panoramski cesti uživamo ob pogledu na knežjo palačo, pristanišče in mondeni Monte Carlo, ki slovi po igralnicah, avtomobilskih dirkah, slavnih osebnostih, ki se tukaj zbirajo, ... Pot nas vodi v NICO, enega izmed najbolj mondenih letoviških mest v Franciji. Vožnja po znameniti »Angleški promenadi« in naprej do hotela. Večerja in nočitev.

2. dan: Azurnaobala – Montpellier – Lurd        

Zajtrk. Današnja moderna avtocesta je speljana po ozemlju nekoč slavne rimske Galije, ki so jo krasila cvetoča mesta: Narbonne, Avignon, Nimes, … Pot nas vodi skozi osrčje čarobne pokrajine Provanse naprej v MONTPELLIER, privlačno mesto na jugu Francije ob obali Sredozemskega morja. Tukaj se je 1295 leta rodil sv. Rok, zavetnik pred kužnimi boleznimi. Že od srednjega veka naprej, časov uničujočih kug, so se verniki zatekali k njemu po pomoč. Tudi danes v času te epidemije ni prav nič drugače. Po maši še ogled mesta: Place du Peyrou, Place de la Comedie, slavolok posvečen Ludviku XIV., sodna palača, akvadukt,  gotska katedrala sv. Petra… Nadaljevanje poti po razgibani pokrajini Languedoca mimo »rdečega mesta« Toulousa in Tarbesa do LURDA, kamor prispemo prav v času, ko nas v hotelu v središču mesta pričaka prava francoska večerja. Nočitev.

3. dan: Lurd

Po zajtrku se udeležimo »maše narodov« v veličastni Pijevi podzemni baziliki, ki sprejme kar petindvajset tisoč vernikov. Obiščemo Marijina svetišča, lurško votlino, trg Esplanade z Marijinim kipom, Bernardkino rojstno hišo in nekdanjo mestno ječo »cachot«. Po kosilu opravimo tudi križev pot, sledi vrnitev v hotel in večerja. Zvečer z lučkami v rokah v mogočni procesiji romarjev iz celega sveta pojemo in molimo v čast lurške Matere Božje. Nočitev.

4. dan: Lurd – Carcassonne – Aix-en-Provence

Po zajtrku in maši je do kosila prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Po kosilu slovo od Lurda in povratek proti Provansi. Med potjo krajši postanek za ogled najbolje ohranjenega in z mogočnim obzidjem utrjenega mesta – gradu CARCASSONNA. Domačini so mu nadeli ljubkovalno ime »Langedoška devica.« Med sprehodom po ozkih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti in si pred odhodom privoščimo še kakšno osvežilno pijačo v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic. Možnost večerje v lastni režiji pred prihodom v Aix-en-Provence. V poznih večernih urah prihod v hotel in nočitev.

5. dan: Aix-en-Provence – Saint-Maximin-la-Sainte-Baume – Slovenija

Po zajtrku vožnja v majhno mestece SAINT-MAXIMIN-LA-SAINTE-BAUME, nad katerim kraljuje velikanska bazilika sv. Marije Magdalene. Maša v eni najlepših in najpomembnejših gotskih cerkva v Provansi, kjer je v kripti domnevni grob svetnice z njenimirelikvijami in sv. Maximina, prvega škofa v Aix-en-Provence. Po ogledih zapustimo Provanso ter se preko Azurne obale napotimo nazaj v Italijo. Mimo Genove, Brescie in Benetk se v Slovenijo vrnemo v poznih nočnih urah.