LURD in AVIGNON

Po Evropi

LURD in AVIGNON

 

5 dni

LURD in AVIGNON
LURD in AVIGNON
LURD in AVIGNON
 

Prevoz

avtobus

V Lurdu, majhnem mestu pod Pireneji na skrajnem jugozahodu Francije,

se je 11. februarja 1858 leta Marija prvič prikazala štirinajst letni deklici Bernardetti Soubirous.

Še sedemnajstkrat se je Bernardka nato srečala z Gospo, ki je svetu preko nje poslala sporočilo:

» Pokorite se, molite za spreobrnitev grešnikov.«

Danes je Lurd največje Marijino romarsko središče na svetu, kraj molitve, milosti in upanja, v katerega se že več kot sto petdeset let zgrinjajo množice romarjev iz celega sveta.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

15.06.2020 - 19.06.2020 

45 oseb

399,00 €

2007

 

35 oseb

459,00 €

2007

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, med potjo 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 2*, 2 polna penziona v Lurdu v hotelu 4* v bližini lurške votline (dvoposteljne sobe, TWC), prispevek za romarje v Lurdu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 100 EUR.

Odstopnina:20EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, ostalo možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

CENA: 399 EUR (45 oseb), 459 EUR (35 oseb)   

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 15. junij            Slovenija – Monako – Azurna obala         

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev in maša še na slovenski strani meje. Pot nadaljujemo po severni Italiji mimo Benetk in Brescie, skozi številne predore do Ligurskega zaliva ter po italijanski Rivieri di Ponente na slovito Azurno obalo do kneževine MONAKO. Med vožnjo po panoramski cesti uživamo ob pogledu na knežjo palačo, pristanišče in mondeni Monte Carlo, ki slovi po igralnicah, avtomobilskih dirkah, slavnih osebnostih, ki se tukaj zbirajo, ... Pot nas vodi v NICO, enega izmed najbolj mondenih letoviških mest v Franciji. Vožnja po znameniti »Angleški promenadi« in naprej do hotela. Večerja in nočitev.

2. dan: torek, 16. junij                      Azurnaobala – Avignon – Lurd      

Zajtrk. Današnja moderna avtocesta je speljana po ozemlju nekoč slavne rimske Galije, ki so jo krasila cvetoča mesta: Narbonne, Avignon, Nimes, … Zapeljemo se v osrčje čarobne dežele Provanse, do nekoč papeškega mesta AVIGNON. Sprehod po starem mestnem jedru, z ogledom papeške palače, znamenitega mostu Pont Saint Benezet, rotovža, nekdanje kovnice denarja, … (zunanji ogledi). Po maši nadaljevanje poti po razgibani pokrajini Languedoca mimo »rdečega mesta« Toulousa in Tarbesa do LURDA, kamor prispemo prav v času, ko nas v hotelu v središču mesta pričaka prava francoska večerja. Nočitev.

3. dan: sreda, 17. junij                     Lurd

Po zajtrku se udeležimo »maše narodov« v veličastni Pijevi podzemni baziliki, ki sprejme kar petindvajset tisoč vernikov. Obiščemo Marijina svetišča, lurško votlino, trg Esplanade z Marijinim kipom, Bernardkino rojstno hišo in nekdanjo mestno ječo »cachot«. Po kosilu opravimo tudi križev pot, sledi vrnitev v hotel in večerja. Zvečer z lučkami v rokah v mogočni procesiji romarjev iz celega sveta pojemo in molimo v čast lurške Matere Božje. Nočitev.

4. dan: četrtek, 18. junij                   Lurd – Carcassonne – Aix-en-Provence

Po zajtrku in maši je do kosila prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Po kosilu slovo od Lurda in povratek proti Provansi. Med potjo krajši postanek za ogled najbolje ohranjenega in z mogočnim obzidjem utrjenega mesta – gradu CARCASSONNA. Domačini so mu nadeli ljubkovalno ime »Langedoška devica.« Med sprehodom po ozkih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti in si pred odhodom privoščimo še kakšno osvežilno pijačo v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic. Možnost večerje v lastni režiji pred prihodom v Aix-en-Provence. V poznih večernih urah prihod v hotel in nočitev.

 

5. dan: petek, 19. junij          

Aix-en-Provence – Saint-Maximin-la-Sainte-Baume – Slovenija

Po zajtrku vožnja v majhno mestece SAINT-MAXIMIN-LA-SAINTE-BAUME, nad katerim kraljuje velikanska bazilika sv. Marije Magdalene. Maša v eni najlepših in najpomembnejših gotskih cerkva v Provansi, kjer je v kripti svetničin grob z njenimirelikvijami. Po ogledih zapustimo Provanso ter se preko Azurne obale napotimo nazaj v Italijo ter naprej mimo Genove, Brescie in Benetk odpeljemo proti Sloveniji, kamor se vrnemo v poznih nočnih urah.