LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA

Po Evropi

LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA

 

8 dni USPEŠNICA

LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA
Lurd
Luršla Marija
santiago de Compostela
LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA
LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA
 

V eno stran z letalom, v drugo z avtobusom! CENA S POPUSTOM 769€!

Prevoz

avtobusletalo

Tri sestre romanskega jezikovnega področja, dvojčici Iberskega polotoka in sestri mogočnih Pirenejev, sestrične arabske srednjeveške zasedbe a združene v celoto bogate krščanske dediščine. To so glavne sestavine in začimbe s katerimi po obogatena naša pot po Franciji, Španiji in Portugalski.  Deželah, kjer bo pozornost namenjena oblikovanju zgodovinskih temeljev današnje Evrope, izjemni preteklosti in sedanjosti krščanstva, neprekosljivi kulturni in umetnostni dediščini, ljudem in njihovi raznolikosti ter bogati kulinariki. Rdeča nit našega druženja bo duhovno sporočilo in okrepčilo, ki ga bomo lahko vsrkali pri Svetem Jakobu v Santiagu de Compostella, v Fatimi, kjer bomo z Marijo in vidci razmislili tudi o sedanjem času in Lurdu, kjer se bomo ponovno zavedli vse globine in pomena ljubezni do bližnjega.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

04.10.2017 - 11.10.2017 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

869,00 €

17045

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni prevoz po programu, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer z letališča v kraje odhoda, cestnine in parkirnine, 2 polna penziona, 5 polpenzionov v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine po programu, avdio guide sistem (slušalke), strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 150 EUR.

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti do konca leta 2017.

Odstopnina:43 EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si                                                                                     

POPUST NA HITRO PRIJAVO DO 16. AVGUSTA 2017 V VIŠINI 100 EUR!

Program potovanja:

1. dan: sreda, 4. oktober             Slovenija – Benetke – Lizbona – Fatima (Portugalska)

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev. Vožnja do letališča v Benetkah in polet letala v Lizbono. Po pristanku v LIZBONI si vkolikor bo čas dopuščal med krožno vožnjo ogledamo glavne znamenitosti portugalske prestolnice: srednjeveška trdnjava sv. Jurija, mestni predel Belem, ki je bil zgrajen v zlatem obdobju Portugalcev, ko so le ti odkrivali svet, stolp Belem in spomenik odkriteljem novega sveta, samostan dos Jeronimos, občudujemo lahko enega najdaljših mostov na svetu čez reko Tejo, … Ogled Lizbone je odvisen od ure pristanka letala. Sledi vožnja v Fatimo, eno najbolj priljubljenih romarskih središč. Večerja in nočitev v hotelu.

 

2. dan: četrtek, 5. oktober                     Fatima – Aljustrel – Batalha – Nazaré – Fatima

Maša. Leta 1917 je Marija v Fatimi preko treh revnih pastirčkov Lucije, Hijacinte in Frančiška sporočila ljudem naj molijo za mir in spreobrnitev grešnikov. Obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev, ki jo je s čudovitimi mozaiki okrasil jezuit p. Marko Rupnik. Opravimo tudi križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Kosilo. Popoldanski izlet v BATALHO do znamenitega samostana Santa Maria da Vitoria, ki sodi med najlepše spomenike portugalske gotske manuelinske umetnosti. Še postanek v slikoviti ribiški vasici NAZARÉob peščeni obali atlantskega oceana, vrnitev v Fatimo, večerja in sodelovanje v procesiji z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

 

3. dan: petek, 6. oktober

Fatima – Porto – Bom Jesus do Monte – Santiago de Compostela

Po zajtrku zapustimo Fatimo in se odpeljemo proti severu. Ustavimo se v PORTU, drugem največjem mestu na Portugalskem. Med sprehodom po ozkih slikovitih ulicah mestnega središča si ogledamo katedralo iz 12. stol., borzno palačo, stolp Clerigos in v eni izmed več kot osemdeset vinskih kleti preizkusimo najbolj znamenito vino »Portovec«. Naslednji postanek namenimo obisku portugalskega narodnega romarskega svetišča BOM JESUS DO MONTE v bližini Brage. Okolico bazilike, kjer imamo tudi mašo, krasi čudovito baročno stopnišče in nasadi cvetja. Sledi vožnja v Španijo do SANTIAGA DE COMPOSTELE. Večerja in nočitev v hotelu.

 

4. dan: sobota, 7. oktober          Santiago de Compostela – Leon                      

Od 10. stol. naprej je mesto apostola sv. Jakoba Starejšega - SANTIAGO DE COMPOSTELA znamenita božja pot, kamor so v davni preteklosti romali naši predniki. Številni popotniki prihajajo v današnjem času v vedno večjem številu peš po poti »El Camino«. Ogled katedrale s svetnikovim grobom, ki jo krasi lepa baročna fasada in bogata notranjost. Med sprehodom po okoliških trgih občudujemo lepe palače, mestno hišo, škofijsko palačoGelmirez, … Maša in nato vožnja po slikoviti Galiciji do starodavnega mesta LEON, ki je bilo v 11. stol. prestolnica današnje Španije. Obiščemo baziliko sv. Izidorja z njegovimi relikvijami in mogočno katedralo, ki jo krasi kar 230 čudovitih barvnih oken. Večerja in nočitev v hotelu.

 

 

5. dan: nedelja, 8. oktober                                Leon – Burgos (Španija) – Lurd

Zajtrk. Vožnja po pokrajini Tierra del Campos do BURGOSA, ki je bil v času španske državljanske vojne sedež Frankovega režima. Obiščemo največjo mestno znamenitost, čudovito gotsko katedralo iz 13. stol. Vožnjo nadaljujemo skozi mejno pokrajino Baskijo, mimo Bilbaoa in San Sebastiana v Francijo, do največjega Marijinega romarskega središča LURDA. Leta 1858 se je deklici Bernardki Soubirous v lurški votlini prikazala Marija, od takrat naprej se je zgodilo mnogo čudežev in spreobrnjenj. Večerja in nočitev v hotelu. Maša po dogovoru.

                       

6. dan: ponedeljek, 9. oktober                           Lurd (Francija)

Po zajtrku in maši dopoldanski čas namenimo obisku lurške votline, Marijinih svetišč, Pijeve podzemne bazilike, Bernardkine rojstne hiše in mestne ječe »cachot«. Po kosilu prosto za kopanje v lurški vodi, osebne pobožnosti, nakup spominkov… Po večerji se na trgu Esplanade pridružimo množici romarjev iz vseh koncev sveta v procesiji z lučkami. Nočitev.

 

7. dan: torek, 10. oktober                      Lurd – Carcassonne – Azurna obala

Zajtrk in slovo od Lurda ter vožnja po pokrajini Languedoc do CARCASSONNA. Krajši postanek namenimo ogledu v Evropinajbolje ohranjenega in z mogočnim dvojnim obzidjem utrjenega mesta. Domačini so mu nadeli ljubkovalno ime »langedoška devica«. Med sprehodom po ozkih mestnih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti in si pred odhodom privoščimo še kakšno osvežilno pijačo v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic. Nadaljevanje poti skozi Provanso na slovito Azurno obalo kamor prispemo v večernih urah. Večerja in nočitev v hotelu.

 

8. dan: sreda, 11. oktober                      Azurna obala – Monaco – Slovenija

Po zajtrku vožnja po znameniti »Angleški promenadi« v Nici in nadaljevanje vožnje do razgledne ploščadi nad Monacom, odkoder uživamo ob pogledu na knežjo palačo, pristanišče in mondeni Monte Carlo, ki slovi po igralnicah, avtomobilskih dirkah in znamenitih osebnostih, ki se tukaj zbirajo, ... Slovo od Azurne obale in vožnja proti domu. Mimo Genove, Brescie in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v večernih urah.