LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA

Po Evropi

LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA

 

8 dni USPEŠNICA

LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA
Lurd
Luršla Marija
santiago de Compostela
LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA
LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA
 

V eno stran z letalom, v drugo z avtobusom! CENA S POPUSTOM 769€!

Prevoz

avtobusletalo

Tri sestre romanskega jezikovnega področja, dvojčici Iberskega polotoka in sestri mogočnih Pirenejev, sestrične arabske srednjeveške zasedbe a združene v celoto bogate krščanske dediščine. To so glavne sestavine in začimbe s katerimi po obogatena naša pot po Franciji, Španiji in Portugalski.  Deželah, kjer bo pozornost namenjena oblikovanju zgodovinskih temeljev današnje Evrope, izjemni preteklosti in sedanjosti krščanstva, neprekosljivi kulturni in umetnostni dediščini, ljudem in njihovi raznolikosti ter bogati kulinariki. Rdeča nit našega druženja bo duhovno sporočilo in okrepčilo, ki ga bomo lahko vsrkali pri Svetem Jakobu v Santiagu de Compostella, v Fatimi, kjer bomo z Marijo in vidci razmislili tudi o sedanjem času in Lurdu, kjer se bomo ponovno zavedli vse globine in pomena ljubezni do bližnjega.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

01.09.2017 - 08.09.2017 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

869,00 €

17043

 

27.09.2017 - 04.10.2017 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

869,00 €

17044

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni prevoz po programu, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer z letališča v kraje odhoda, cestnine in parkirnine, 2 polna penziona, 5 polpenzionov v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine po programu, avdio guide sistem (slušalke), strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 150 EUR.

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti do konca leta 2017.

Odstopnina:43 EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si                                                                                     

POPUST NA HITRO PRIJAVO DO 16. JULIJA 2017 V VIŠINI 100 EUR!

Program potovanja:

1. dan: sreda, 27. september                   Slovenija – Azurna obala

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter vožnja v Italijo in naprej mimo Benetk ter Genove v Francijo, na Azurno obalo. Proti večeru prihod v NICO,eno izmed najbolj mondenih letoviških mest. Vožnja po znameniti »Angleški promenadi« in naprej do hotela. Večerja in nočitev. Maša po dogovoru med potjo.

 

2. dan: četrtek, 28. september             

Azurna obala – narodni park Camarque – Saintes Maries-de-la Mer – Lurd 

Zajtrk. Današnja moderna avtocesta je speljana po ozemlju nekoč slavne rimske Galije, ki so jo krasila cvetoča mesta: Narbonne, Avignon, Nimes, … Zapeljemo se v osrčje čarobne dežele Provanse, v delto reke Rone, ki se tukaj izliva v dveh glavnih rokavih v »Levji zaliv«. V trikotniku med Malo in Veliko Rono je NARODNI PARK CAMARQUE, ki se deli na poljedeljski in močvirni del, na peščine z živim peskom in vinograde, kjer pridelujejo »peščeno vino.« Obiščemo slikovito »romsko romarsko mestece«, turistično središče Camarqua SAINTES MARIES-DE-LA MER. Maša v starodavni baziliki, v kateri se nahaja grob sv. Sare, zavetnice Romov. Popoldan vožnja po razgibani pokrajini Languedoca mimo »rdečega mesta« Toulousa in Tarbesa do LURDA, kamor prispemo prav v času, ko nas v hotelu v središču mesta pričaka prava francoska večerja. Večerja in nočitev.

 

3. dan: petek, 29. september                        Lurd

Po maši obiščemo lurško votlino, Marijina svetišča, Pijevo podzemno baziliko, Bernardkino rojstno hišo, mestno ječo »cachot«, … Kosilo in nekaj prostega časa. Popoldne pristopimo k pobožnosti Križevega pota, po večerji pa možnost udeležbe pri procesiji z lučkami. Nočitev.

 

4. dan: sobota, 30. september                   Lurd – Burgos – Leon

Po maši slovo od Lurda ter nadaljevanje poti v Španijo. Vožnja ob Biskajskem zalivu mimo San Sebastiana in Bilbaoa, dveh največjih mest znamenite pokrajine Baskije do BURGOSA, kjer je bil v času španske državljanske vojne sedež Frankovega režima. Obiščemo čudovito gotsko katedralo iz 13. stol. in prisluhnemo zgodbi o legendarnem El Cidu, … Nadaljevanje poti po slikoviti pokrajini "Tierra de Campos" do LEONA, kamor prispemo v večernih urah. Večerja in nočitev v hotelu.

 

5. dan: nedelja, 1. oktober                             Leon – Santiago de Compostela   

V nekdanji kraljevi prestolnici si ogledamo glavne mestne znamenitosti: baziliko sv. Izidorja z njegovimi relikvijami, katedralo, ki jo krasi kar 230 čudovitih barvnih oken in Panteon leonskih kraljev, znanega tudi kot »sikstinska kapela španske romanike«. Vožnjo nadaljujemo po hriboviti Galiciji, kjer med potjo videvamo kompostelske romarje, ki romajo peš v SANTIAGO DE COMPOSTELA, mesto apostola sv. JakobaStarejšega. Katedrala se ponaša z lepo baročno fasado in bogato opremo, v kripti se nahaja svetnikov grob, na glavnem oltarju pa velik kip sv. Jakoba. Maša. Sledi sprehod po okoliških trgih mimo lepih palač, mestne hiše, škofijske palače Gelmirez, … Večerja in nočitev v hotelu.

 

6. dan: ponedeljek, 2. oktober             

Santiago de Compostela – Bom Jesus do Monte – Porto – Fatima                                          

Zapustimo Španijo in svoj prvi postanek na Portugalskem naredimo v znamenitem romarskem svetišču BOM JESUS DO MONTEv bližini Brage, kjer so do bazilike na hribu speljane mogočne baročne stopnice in urejeni bujni cvetlični nasadi. Maša. Nadaljevanje poti do PORTA, drugega največjega mesta na Portugalskem in hkrati najpomembnejšega pristanišča. Med ozkimi slikovitimi ulicami, si ogledamo katedralo iz 12. stol., palačo Borze, stolp Clerigos, bogato okrašeno frančiškansko cerkevin v eni izmed številnih vinskih kleti poskusimo znamenito vino »Portovec«. Preostane le še vožnja do FATIME. Večerja in nočitev v hotelu.

 

7. dan: torek, 3. oktober                                     Fatima – Aljustrel – Fatima

Maša. Leta 1917 je Marija v Fatimi preko treh revnih pastirčkov Lucije, Hijacinte in Frančiška sporočila ljudem naj molijo za mir in spreobrnitev grešnikov. Obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev, ki jo je s čudovitimi mozaiki okrasil jezuit p. Marko Rupnik. Po kosilu opravimo tudi križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Večerja in sodelovanje v procesiji z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

 

8. dan: sreda, 4. oktober                                    Fatima – Lizbona – Milano – Slovenija

Maša in slovo od Fatime ter nadaljevanje poti proti jugu Portugalske, do prestolnice LIZBONE. Med krožno vožnjo si ogledamo glavne mestne znamenitosti in se zapeljemo do spomenika odkriteljem ter stolpa Belem. Ta dan so ogledi in kraj nočitve (Fatima ali Lizbona) odvisni od ure poleta letala. Prevoz na letališče in polet proti Milanu. Po pristanku vožnja z avtobusom v kraj odhoda.