LURD - 6 dni

Po Evropi

LURD - 6 dni

 

6 dni USPEŠNICA

Carcassonne
Lurška Marija
Lurd, krizev pot
Lurd
Monaco
Lurd
 

Prevoz

avtobus

V Lurdu, majhnem mestu pod Pireneji na skrajnem jugozahodu Francije,

se je 11. februarja 1858 leta Marija prvič prikazala štirinajst letni deklici Bernardetti Soubirous.

Še sedemnajstkrat se je Bernardka nato srečala z Gospo, ki je svetu preko nje poslala sporočilo:

» Pokorite se, molite za spreobrnitev grešnikov.«

Danes je Lurd največje Marijino romarsko središče na svetu, kraj molitve, milosti in upanja, v katerega se že več kot sto petdeset let zgrinjajo množice romarjev iz celega sveta.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

24.06.2019 - 29.06.2019 

45 oseb

469,00 €

19075

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, med potjo 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom, 3 polni penzioni v Lurdu v hotelu v bližini lurške votline, vse nastanitve v hotelih 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), prispevek za romarje v Lurdu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 11,22 EUR (za osebe starejše nad 75 let 16,83 EUR), izlet na Atlantsko obalo 20 EUR, enoposteljna soba 125 EUR.

Odstopnina:25EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina:15 EUR (na pogodbo).

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, ostalo možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

Program potovanja:

1. dan:        Slovenija – Monako – Azurna obala                   

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega kraja in maša še na slovenski strani meje. Pot nadaljujemo po severni Italiji mimo Benetk in Brescie, skozi številne predore do ligurskega zaliva ter po italijanski Rivieri di Ponente na slovito Azurno obalo do kneževine MONAKO. Med vožnjo po panoramski cesti uživamo ob pogledu na knežjo palačo, pristanišče in mondeni Monte Carlo, ki slovi po igralnicah, avtomobilskih dirkah, znamenitih osebnostih, ki se tukaj zbirajo, ... Med potjo se ustavimo v slikovitem mestecu EZE, ki se nahaja nad strmo razčlenjeno obalo in je kot vklesano v skale nad njo. Tukaj obiščemo eno izmed znamenitih parfumerij, s skoraj štiristoletno tradicijo izdelave vsemogočih opojnih dišav. Cesta nas vodi v NICO, enega izmed najbolj mondenih letoviških mest v Franciji. Vožnja po znameniti Angleški promenadi in naprej do hotela. Večerja in nočitev.

2. dan:        Azurnaobala – Avignon – Lurd      

Zajtrk. Današnja moderna avtocesta je speljana po ozemlju nekoč slavne rimske Galije, ki so jo krasila cvetoča mesta: Narbonne, Avignon, Nimes, … Mi naredimo daljši postanek v nekoč papeškem mestu AVIGNON. Sprehod po starem mestnem jedru, z ogledom papeške palače, znamenitega mostu Pont Saint Benezet, rotovža, nekdanje kovnice denarja, … (zunanji ogledi). Maša. Popoldan vožnja po razgibani pokrajini Languedoca mimo »rdečega mesta« Toulousa in Tarbesa do LURDA, kamor prispemo prav v času, ko nas v hotelu v središču mesta pričaka prava francoska večerja. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:        Lurd

Po zajtrku se udeležimo »maše narodov« v veličastni Pijevi podzemni baziliki, ki sprejme kar petindvajset tisoč vernikov. Po kosilu obiščemo Marijina svetišča, lurško votlino, trg Esplanade z Marijinim kipom, Bernardkino rojstno hišo in nekdanjo mestno ječo »cachot.« Opravimo tudi križev pot, sledi vrnitev v hotel in večerja. Zvečer z lučkami v rokah v mogočni procesiji romarjev iz celega sveta pojemo in molimo v čast lurške Matere Božje. Nočitev.

4. dan:        Lurd  – St. Jean de Luz – Biarritz – Lurd

Zajtrk. Ta dan nas čaka posebno doživetje, izlet na ˝srebrno obalo˝ atlantskega oceana v deželo Baskov. Prvi daljši postanek namenimo sprehodu po slikovitem obmorskem letoviškem mestecu ST. JEAN DE LUZ, ki ga krasijo krasne peščene plaže in številne lepe stavbe. Med njimi je gotovo najpomembnejša edinstvena lesena cerkev sv. Janeza Krstnika, kjer sta se leta 1660 poročila »sončni kralj« Ludvik XIV. in španska prestolonaslednica Marija Tereza. Sledi panoramski ogled BIARRITZA, mondenega letovišča na atlantski obali s številnimi lepimi vilami, hoteli in promenadami. Današnja maša bo po dogovoru z duhovnim vodjem. Udeleženci izleta dobijo za napot obilno »mrzlo kosilo – lunch paket.« Povratek v Lurd, večerja in nočitev.

Izlet na atlantsko obalo je fakultativen. Romarji, ki ostanejo v Lurdu, lahko obiščejo zanimive muzeje, se okopajo v lurški vodi, povzpnejo na grad ali z zobato železnico na hrib nad mestom, … v hotelu pa imajo urejeno tudi kosilo.

5. dan:       Lurd – Carcassonne – Aix-en-Provence

Po zajtrku in maši je do kosila prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Po kosilu slovo od Lurda in povratek proti Provansi. Med potjo krajši postanek za ogled najbolje ohranjenega in z mogočnim obzidjem utrjenega mesta – gradu CARCASSONNA. Domačini so mu nadeli ljubkovalno ime »Langedoška devica.« Med sprehodom po ozkih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti in si pred odhodom privoščimo še kakšno osvežilno pijačo v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic. Možnost večerje v lastni režiji pred prihodom v Aix-en-Provence. V poznih večernih urah prihod v hotel in nočitev.

6. dan:        Aix-en-Provence – Slovenija

Zajtrk. Maša v katedrali Saint – Sauveur. Pričakuje nas AIX EN PROVENCE, prestolnica Provanse, mesto z bogato zgodovinsko preteklostjo. Nekdaj rimska postojanka Aquae Sextiae je danes pomembno univerzitetno in kulturno središče. Med prijetnim sprehodom lahko občudujemo lepe palače nanizane ob bulevarju platan, ki nas spominja na Elizejske poljane v Parizu, odtod tudi vzdevek «južni Pariz«, vedno živahne ozke ulice starega mestnega središča s slikovitimi trgi in značilnimi fontanami. V mestu so živeli slavni ljudje Paul Cezanne, Darius Milhaud, Emile Zola in drugi, zato mesto premore lepo število galerij in muzejev. Kmalu zapustimo Francijo ter se mimo Genove in Brescie odpeljemo proti Sloveniji, kamor se vrnemo v poznih nočnih urah.