LJUBLJANA Z VNUČKI

Po Evropi

LJUBLJANA Z VNUČKI

 

2 dni

  

DOŽIVETJE ZA BABICE, DEDKE in VNUČKE

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

17.08.2020 - 18.08.2020 

40 oseb

105,00 €

2066

Cena vključuje:

ZA PRIJAVO DO 31. JULIJA VAM PODARIMO 30 EUR

za večdnevno romanje po vaši izbiri v letu 2021!

 

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 1 polpenzion v hotelu 3/4* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, vstopnina v živalski vrt in Šolski muzej, vožnja z žičnico na Ljubljanski grad, vstopnina v arboretum Volčji potok, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba izleta, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 25 EUR.

Odstopnina:8EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 50EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

CENAOTROCI DO 12 LET:  99EUR (40 oseb),  119EUR (30 oseb) ter koriščenje turističnega bona v vrednosti 25EUR (na osebo v dvoposteljni sobi)

CENAODRASLI:  105EUR (40 oseb),  125EUR (30 oseb) ter koriščenje turističnega bona v vrednosti 50 EUR (na osebo v dvoposteljni sobi)         

REDNA CENA: 155  EUR (40 oseb),  175  EUR (30 oseb)

Program potovanja:

1. dan:        Ljubljana – terme Snovik

V jutranjih urah odhod avtobusa iz Murske Sobote, s postanki za vstop potnikov v Mariboru in Celju. Vožnja v slovensko prestolnico LJUBLJANO, ki je varno in sproščeno mesto z mnogimi zanimivimi zanimivostmo in doživetji za otroke. Po prihodu se najprej podamo vživalski vrt na južnem pobočju Rožnika, ki leži v okolju naravnega gozda in travnikov ter je del zaščitenega krajinskega parka. V vrtu so zbrane živalske vrste z vseh kontinentov - 500 živali, ki zastopajo kar 119 živalskih vrst. Posebnost ljubljanskega živalskega vrta je, da si obiskovalci, predvsem otroci, v okviru delavnic, lahko privoščijo zelo neposreden stik z živalmi. Po ogledu si odrasli privoščijo še kavico, medtem ko se otroci zabavajo na atraktivnih igralih. Vožnja v središče mesta, kratek sprehod z ogledom glavnih znamenitosti zaključimo v Slovenskem Šolskem muzeju, ki ponuja izviren vpogled v zgodovino šolstva na Slovenskem. Muzej se ponaša s knjižnico, ki hrani več kot 55.000 knjig in celo nekaj prvih tiskov - inkunabul izpred leta 1500. Na ogled so še rekonstruirane stare učilnice ter posebna izobraževalna soba za otroke, kjer sta predstavljena vrt in pridelava zdravilnih zelišč. Po ogledu otroke čaka še učna ura naših babic in dedkov – prikaz pouka s konca 19. in začetka 20. stoletja. Učne ure, ki jih vodi strog učitelj ali učiteljica, so izvirno in zabavno doživetje. Za konec obiska Ljubljane se s tirno železnico povzpnemo na zeleni grič sredi mesta, kjer za starodavnim obzidjem stoji obnovljen sodoben grad z bogato zgodovinsko in kulturno zapuščino. Po želji ogled kaznilnice in stalne razstave Slovenska zgodovina. Lahko pa preprosto ob kavici in soku samo uživate ob edinstvenem pogledu na mesto. Vožnja v Terme Snovik, kjer čas do večerje izkoristimo za vodne užitke v bazenu. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:        terme Snovik – arboretum Volčji potok

Po zajtrku dopoldne prosto za kopanje. Okoli poldneva se odpeljemo proti Domžalam, kjer si v priljubljeni restavraciji McDonald`s privoščimo kosilo po okusu otrok. Popoldne preživimo v bližnjem arboretumu Volčji potok, ki je edini samostojen arboretum v Sloveniji. V njem uspeva približno 3.500 vrst in sort iglavcev in listavcev, trajnic ter samoniklih zelnatih rastlin. Drevesa in grmi pripadajo tako osnovnim botaničnim vrstam iz Evrope, Severne Amerike in Azije kot tudi kultivarjem, ki so bili vzgojeni v okrasne namene. Doživetje posebne vrste je ogled parka s cestnega vlakca. Otroci imajo v Arboretumu Volčji Potok gotovo najraje vedno aktualno in interaktivno razstavo dinozavrov, ki so se jim pridružili še kiti, nič manj pa niso navdušeni niti nad velikim otroškim igriščem, ki ponuja tudi dovolj izzivov za tekanje, plazenje in plezanje, vključno z drčo, ki ima že pridih adrenalinske igre. Proti večeru se polni novih doživetij odpravimo v kraje odhoda, med vožnjo domov pa seveda še obvezen postanek za nakup korofov na Trojanah.