KRAŠIĆ (rojstni kraj bl. kardinala Alojzija Stepinca) in ZAGREB

Po Evropi

KRAŠIĆ (rojstni kraj bl. kardinala Alojzija Stepinca) in ZAGREB

 

1 dan

  

duhovno vodstvo: upokojeni celjski škof, msgr. dr. Stanislav Lipovšek

Prevoz

avtobus

NadškofijaMaribor in Aritours vas vabita na romanje na Hrvaško

7. tradicionalno slovensko-hrvaško romarsko srečanje

»Duhovnike, redovnike, redovnice in vse vernike mariborske metropolije (mariborske nadškofije, celjske in soboške škofije) lepo vabimo na 7. slovensko - hrvaško romanje, ki bo v soboto, 19. oktobra 2019 ob 10. uri v Krašiću, rojstnem kraju bl. kardinala Alojzija Stepinca. Za ta kraj smo se odločili na prejšnjem romanju v Stični in menimo, da je prav, da skupaj obhajamo 20-letnico Stepinčeve beatifikacije in 6o-letnico njegove smrti. Bl. kardinalu Stepincu smo še posebej hvaležni, ker je na začetku 2. svetovne vojne  sprejel 537 duhovnikov-beguncev iz takratne mariborske in ljubljanske škofije, jih razposlal po župnijah in tako mnoge rešil smrti, trpljenja in preganjanja po taboriščih. Tega ne smemo nikoli pozabiti. Lepo vabljeni!«

 

Odbor za pripravo slovensko - hrvaškega srečanja

                                                                                                                                                                                          + Stanislav Lipovšek, upokojeni celjski škof, predsednik

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

19.10.2019 

45 oseb

35,00 €

1946

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Odstopnino v znesku 3 EUR vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile  romanje morali odpovedati.

Način plačila: 20 EUR ob prijavi, ostalo pred odhodom na romanje.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

Program potovanja:

Odhod avtobusov v jutranjih urah iz različnih krajev po Sloveniji in vožnja na Hrvaško v mestece KRAŠIĆ. Ogled cerkve in kapele bl. Alojzija Stepinca, nato pa se na zunanjem prireditvenem prostoru najprej udeležimo uvodnega duhovnega programa, ki ga bodo vodili bogoslovci zagrebškega in ljubljanskega semenišča: petje, molitev rožnega venca, meditacije, pesmi, odlomki iz življenja bl. Stepinca, … Ob 11.00 se prične osrednja slovesnost, ki jo bo ob somaševanje slovenskih in hrvaških škofov in duhovnikov vodil zagrebški nadškof kardinal Josip Bozanić. Po slovesnosti sledi prijateljsko srečanje ob kulturnem programu. Možnost toplega obroka. Popoldne se podamo v hrvaško prestolnico ZAGREB, kjer v stolnici obiščemo grob bl. kardinala Alojzija Stepinca in naše romanje zaključimo s sklepno pobožnostjo. V kraje odhoda se vrnemo v večernih urah.