Jordanija

Po Evropi

Jordanija

 

8 dni

Jordanija
Jordanija
Jordanija
Jordanija
Jordanija
 

strokovno vodstvo: prof. p. Milan Holc

Prevoz

letalo

Mojzes je šel z Moábskih planjav na goro Nebo, na vrh Pisge, ki je nasproti Jerihi. In Gospod mu je pokazal vso deželo: Gileád do Dana, ves Neftáli, Efrájimovo in Manásejevo deželo, vso Judovo deželo do Zahodnega morja, Negeb in jordansko pokrajino, dolino palmovega mesta Jerihe do Coarja. In Gospod mu je rekel: »To je dežela, za katero sem prisegel Abrahamu, Izaku in Jakobu, ko sem rekel: ›Tvojemu zarodu jo dam.‹ Dal sem ti, da jo na svoje oči vidiš, vanjo pa ne pojdeš.«

(5 Mz 34,1-4)

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

21.09.2018 - 28.09.2018 

45 oseb

1.350,00 €

18211

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Dunaj – Aman – Akaba – Aman – Dunaj, letališke in varnostne pristojbine, stroški izdelave vize, avtobusni transfer na letališče in nazaj, prevoz z avtobusom po programu v Jordaniji, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/ 4* (dvoposteljne sobe, TWC), večerja v restavraciji, piknik kosilo v Wadi Rumu, kosilo in kopanje ob Mrtvem morju, ogledi in vstopnine po programu, duhovno in strokovno vodstvo, lokalni vodnik, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila:obvezne napitnine za šoferja, lokalnega vodnika in v hotelih cca 8 USD po osebi na dan, izstopna pristojbina v Jordaniji, ki znaša pribl. 30 €.

Možna doplačila:enoposteljna soba 220 EUR, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 11,22 EUR.

Odstopnina: 65 EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 200 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Dokument potreben za potovanje je potni list, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev na zadnji dan romanja.

 

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega drugega bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

Program potovanja:

1. dan: četrtek, 26. julij         Slovenija – Dunaj – Akaba

V jutranjih urah prevoz z avtobusom na dunajsko letališče in polet v AKABO. Prigrizek na letalu. Po pristanku vožnja v hotel. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: petek, 27. julij           Akaba – Wadi Rum – Petra  

Rdeče morje slovi po čudovitem svetu koral in živopisnih ribah kar privablja v Akabo številne turiste. Po zajtrku panoramski ogled mesta, nato se odpravimo do slikovite puščave WADI RUM. Legendarni Lawrence Arabski je v to okolje postavil del svojega romana »Sedem stebrov modrosti«. Naseljevalo jo je več kultur, svoj pečat pa so pokrajini zapustili Nabatejci. Ogledamo si razvaline nabatejskega templja Rabela II., ostanke rimskega akvadukta in izvir poimenovan po Lavrencu Arabskem ter druge zanimivosti. Kosilo. Vožnja z džipi po prostrani, gorati, s soncem ožarjeni puščavi, kjer občudujemo kamnite slike in tamudske napise. Vožnja v Petro, večerja in nastanitev. Maša na poti.

3. dan: sobota, 28. julij                   Petra

Dan bo očaral vsakogar, saj staro rdeče mistično mesto PETRA velja za eno od svetovnih čudes in največjo antično znamenitost Jordanije ter Bližnjega vzhoda. Po ozki dolini prispemo peš ali na konju v nekdanjo prestolnico Nabatejcev, ki je bila težko dostopna in zato dolgo pozabljena. V obdobju razcveta kraljevine so sem vodile trgovske poti, po katerih so tovorili indijsko svilo, začimbe in drugo blago. Sprehod po rožnato-rdeči soteski je prav posebno doživetje. Za vsakim korakom odkrivamo nov tempelj, novo pisano pročelje grobnic, mozaike, stara bivališča, gledališče. Večerja in nočitev v hotelu. Maša v hotelu.

4. dan: nedelja, 29. julij       Petra – Karak – Wadi Mujib – Mukawir – Aman

Po zajtrku se poslovimo od rdečih gora. Pot nadaljujemo v osrednji del Jordanije, deloma po slikoviti Kraljevi cesti, stran od ustaljenih turističnih poti. V antiki je tod vodila osrednja pot med Sirijo in Črnim morjem, po kateri so stoletja potovale karavane trgovcev, romarjev, križarjev… Naš prvi postanek namenimo ogledu mogočne križarske trdnjave KARAK in njenih podzemnih labirintov. V nadaljevanju poti nas čaka slikovita pokrajina presunljivih naravnih lepot in kanjonov kot je WADI MUJIB (panoramski pogled na čudovito pokrajino). Nadaljevanje poti do nekdanje Herodove trdnjave MUKAWIR (Maheront), kjer je bil obglavljen sv. Janez Krstnik. Sledi le vožnja do Amana, večerja in nočitev v hotelu. Maša na poti.

5. dan: ponedeljek, 30. julij            Aman – Madaba – Gora Nebo – Mrtvo morje – Betanija – Aman

Po zajtrku se odpravimo v MADABO, z največ krščanskega prebivalstva v vsej deželi, mesto pa slovi po antičnih mozaikih in številnih najdbah. V cerkvi sv. Jurija si ogledamo mozaik z najstarejšim zemljepisnim prikazom Svete dežele, obiščemo katedralo sv. Teodorja, cerkev sv. Apostolov ter rimski forum. Naslednji postanek je na gori NEBO (maša), od koder je Mojzes zrl na »obljubljeno deželo«. Pred nami se kot na dlani razprostirata jordanska dolina in Palestina. Vožnja do obale MRTVEGA MORJA, najbolj slanega in najnižje ležečega morja na svetu. Prosto za kopanje in uživanje v zdravilni, z mineralnimi snovmi bogati morski vodi. Kosilo. Sledi obisk BETANIJE, kraja ob reki Jordan, kjer je pred 2000 leti Janez Krstnik krstil Jezusa. Povratek v Aman. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: torek, 31. julij            Al-Karar – Pela – Um Qais – Aman

Vožnja proti severu dežele, ki velja za enega rodovitnejših delov te puščavske države. Postanek na AL KARARU – griču preroka Elija (Maša). Pot nas vodi dalje v PELO – krščansko središče v času padca Jeruzalema. Nato vožnja do antične GADARE (današnji Um Qais), mesta na tromeji med Jordanijo, Sirijo in Izraelom. Razprostira se na vrhu hriba, od koder je nepozaben pogled na dolino reke Jordan in Galilejsko morje. Ogled amfiteatra, bazilike in podzemnega mavzoleja. Na poti proti Amanu še postanek ob reki Yarmuk. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: sreda, 1. avgust                  Aman – Jerash – Qalat ar-Rabat – Aman

Dopoldan namenimo ogledu prestolnice Jordanije AMAN (maša), ki se razteza na sedmih gričih in nam že po izgledu da vedeti, da je še na začetku prejšnjega stoletja bila le majhna vas. Danes je imenitna moderna prestolnica, mesto, ki ga krasijo bele hiše in bogate palače, trdnjava, rimsko gledališče, tržnica, stojnice s kebabom in svežimi sokovi, dobrodušni ljudje,… Na citadeli občudujemo ostanke antične in arabske arhitekture, v mestu pod njo pa odlično ohranjeno rimsko gledališče.

Popoldan ogled JERASHA, odlično ohranjenega grško-rimskega mesta Gerasa, kjer se po tlakovanih ulicah sprehodimo mimo dobro ohranjenih amfiteatrov, ostankov templjev in slavolokov, gledališč, stebrišč, javnih kopališč, fontan, …. Še vožnja v bližnji QALAT AR-RABAT za ogled arabske trdnjave (Ajloun), postavljene vrh hriba sredi oljčnih nasadov, ki je nastala kot obrambna točka pred vpadi križarjev. Od tod se odpira čudovit pogled proti dolini Jordana. Vrnitev v Aman. Večerja v tradicionalni restavraciji in nočitev v hotelu.

8. dan: četrtek, 2. avgust                Aman – Dunaj – Slovenija

Zgodaj zjutraj vožnja na letališče ter polet letala na Dunaj. Po pristanku vožnja z avtobusom v kraje odhoda.