Izrael in Palestina

Po Evropi

Izrael in Palestina

 

8 dni

Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
 

Strokovna eksurzija in romanje čebelarjev v Sveto deželo

Prevoz

letalo

Sonce zjutraj najprej obsije cerkve, mošeje in sinagoge, nato se svetloba razlije po rodovitnih poljih in puščavah, po vsej pokrajini, na katero je že Mojzes gledal kot na obljubljeno deželo, kjer se cedita med in mleko. Izraelske svetopisemske zgodbe segajo daleč nazaj v čas Kanaancev, Filistejcev in drugih ljudstev, ki so poselili Palestino. Že v Svetem pismu je zapisano, da je to «Dežela pšenice, ječmena, trte, fig, granatnih jabolk, oljk in medu.« Med ogledi naravnih in zgodovinskih zanimivosti se bodo prepletali obiski čebelarjev in tudi znanstvenih institucij. V Izraelu je čebelarstvo že 130 let organizirana dejavnost, danes je tam več kot 500 čebelarjev z več kot 100.000 panjev, večina je postavljenih na kmetijskih površinah za potrebe opraševanja.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

04.09.2018 - 11.09.2018 

45 oseb

1.090,00 €

18029

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:letalski prevoz v ekonomskem razredu v Tel Aviv in nazaj, letališke in varnostne pristojbine, prevoz z avtobusom po programu v Izraelu, 7 polpenzionov v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi ogledi in vstopnine po programu, vožnja s taksiji na Goro Tabor, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila:obvezne napitnine za šoferja in v hotelih 35 EUR po osebi.

Možna doplačila:enoposteljna soba 160 EUR.

Odstopnina: 50 EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

 

Dokument potreben za potovanje je potni list, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev na zadnji dan romanja.

 

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega koli bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine

Program potovanja:

1. dan:            Slovenija – Tel Aviv – Nazaret

Zbor udeležencev na letališču JP Brnik in polet v Tel Aviv. Po pristanku vožnja v Nazaret, namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan:            Nazaret – gora Tabor – Kana Galilejska

Po zajtrku se zapeljemo do vznožja GORE TABOR v moshav Shadmot Dvora in obiščemo butično farmo, ki se ukvarja s čebelarstvom in sviloprejstvom. V svojem Centru poleg predstavitve dejavnosti izvajajo programe izobraževanja in družinskih aktivnosti. S taksiji se povzpnemo na vrh gore Tabor do bazilike Spremenjenja, kamor je Jezus pripeljal apostole Petra, Jakoba in Janeza in se pred njimi spremenil. Postanek v KANI, kjer je Jezus na svatbi spremenil vodo v vino. Vrnitev v NAZARET in ogled bazilike Marijinega oznanjenja, Jožefove cerkve in Marijinega vodnjaka. Večerja in nočitev.

3. dan:       Nazaret – Kafarnaum – Tabga – gora Blagrov

Zajtrk in vožnja do Galilejskega jezera. V KAFARNAUMU, ki ga imenujejo tudi »Jezusovo mesto«, si med ostanki nekdaj pomembnega mesta, ogledamo Petrovo hišo in ostanke sinagoge iz 4. stol. TABGA je kraj, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh, v spomin na takratne dogodke so tukaj postavili cerkev Petrovega primata in cerkev Pomnožitve kruha. Maša na GORI BLAGROV, na griču nad Galilejskim jezerom med bujnim zelenjem in cvetjem. Še postanek v kibucu, zadružnem naselju, ki je izraelska posebnost. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan:            Nazaret – Alon ha Galil – Rehovot - Betlehem

Po zajtrku zapustimo Nazaret. V kraju ALON HA GALIL se ustavimo na farmi, kjer se ukvarjajo s čebelarstvom in vinogradništvom. Na različnih lokacijah imajo okoli 1000 nakladnih panjev. Predstavitev dejavnosti ter pokušina medenih pridelkov in vina.

Ob obali Sredozemskega morja se zapeljemo skozi največje in najpomembnejše pristaniško mesto Haifo in ob antičnem rimskem mestu Cezareja naprej proti jugu do mesta REHOVOT. Na  fakulteti za kmetijstvo obiščemo Inštitut za raziskovanje čebel. Proti večeru prispemo v BETLEHEM. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:            Jeruzalem – Oljska gora - Betlehem

Zajtrk. Vožnja v JERUZALEM, starodavno mesto, ki nas preseneti zaradi velikih nasprotij in različnosti, saj se v njem stapljajo staro in novo, sveto in posvetno ter izjemna arhitektura v čarobno mešanico simbolov, zvokov in vonjav. Sprehod po starem delu Jeruzalema: Zid žalovanja, cerkev sv. Ane, Ecce Homo, Via Dolorosa, Golgota, Božji grob, … Vožnja na OLJSKOGORO, ki je za vse kristjane simbol Kristusove agonije in slave. Pogled na Jeruzalem, ki je pred nami kot na dlani, je neponovljiv. Obiščemo baziliko Očenaš, Dominus Flevit, vrt Getsemani, kjer rastejo tisočletne oljke, kraj, od koder so Jezusa odpeljali na sojenje. Maša. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. dan:            Pastirske poljane – Qumran – Jeriha – Mrtvo morje

Zajtrk. Zjutraj obiščemo Pastirske poljane in nato našo pot nadaljujemo proti zahodu do puščave v JERIHO, najstarejše in najnižje ležeče mesto na svetu, imenovano tudi mesto palmovih dreves. Srečanje s palestinskimi čebelarji. Vožnja v QUMRAN. Ogled arheološkega mesta, kjer so bili po naključju najdeni okoli 2000 let stari Mrtvomorski rokopisi. In že smo ob MRTVEMMORJU, najbolj slanem in najnižje ležečem morju na svetu. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan:            Betlehem – Jeruzalem

Po zajtrku vožnja v Jeruzalem, kjer se najprej ustavimo na SIONU za ogled dvorane zadnje večerje. Dopoldan si ogledamo novi del Jeruzalema: Yad Vashem – židovski spominski park in znameniti svečnik pri parlamentu Knesset. Popoldan namenimo Betlehemu, kjer obiščemo baziliko Jezusovega rojstva in Mlečno votlino. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

8. dan:            Betlehem – Tel Aviv – Slovenija

Vožnja na letališče v Tel Aviv ter polet v Slovenijo na letališče JP Brnik.