Izrael in Jordanija

Po Evropi

Izrael in Jordanija

 

10 dni

Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
Sveta dežela – Izrael in Jordanija
 

Prevoz

avtobusletalo

Sonce zjutraj najprej obsije cerkve, mošeje in sinagoge, nato se svetloba razlije po rodovitnih poljih in puščavah, po vsej pokrajini, na katero je že Mojzes gledal kot na obljubljeno deželo. Obiskati Sveto deželo je želja vsakega kristjana. Izraelske svetopisemske zgodbe segajo daleč nazaj v čas Kanaancev, Filistejcev in drugih ljudstev, ki so poselili Palestino. Na naši poti po Sveti deželi obiščemo Jeruzalem, mesto kralja Davida, ki ga je pred 3000 leti povzdignil v prestolnico Izraela. Vidimo Tempeljsko ploščad, na kateri je kralj Salomon pozidal največji judovski tempelj in Zid žalovanja, ob katerem Judje objokujejo tragično usodo svojega ljudstva. Sledimo Jezusovi življenjski poti od rojstva v Betlehemu, odraščanja in poučevanja ob Galilejskem morju do njegovega križevega pota, smrti in vstajenja v Jeruzalemu.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

04.03.2019 - 13.03.2019 

45 oseb

1.490,00 €

19022

 

35 oseb

1.590,00 €

19022

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na letališče in nazaj, prevoz z avtobusom po programu v Izraelu in Jordaniji, 8 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi ogledi in vstopnine po programu, vožnja s taksiji na Goro Tabor, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila:obvezne napitnine za šoferja in v hotelih 45 EUR po osebi.

Možna doplačila:enoposteljna soba 200EUR.

Odstopnina: 75 EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 200 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Dokument potreben za potovanje je potni list, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev na zadnji dan romanja.

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega koli bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 4. marec Stična – Amman
Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter prevoz do letališča JP Ljubljana in polet v Amman s prestopom v Istanbulu. Obrok na letalu. Po večernem pristanku vožnja v hotel in nočitev.
2. dan: torek, 5. marec Amman – Madaba – gora Nebo – Amman
Dopoldan namenimo ogledu prestolnice Jordanije AMAN, ki se razteza na sedmih gričih in nam že po izgledu da vedeti, da je še na začetku prejšnjega stoletja bila le majhna vas. Danes je imenitna moderna prestolnica, mesto, ki ga krasijo bele hiše in bogate palače, trdnjava, rimsko gledališče, tržnica, stojnice s kebabom in svežimi sokovi, dobrodušni ljudje, … Na citadeli občudujemo ostanke antične in arabske arhitekture, v mestu pod njo pa odlično ohranjeno rimsko gledališče.
Popoldan v MADABO, z največ krščanskega prebivalstva v vsej deželi, mesto pa slovi po antičnih mozaikih in številnih najdbah. V cerkvi sv. Jurija si ogledamo mozaik z najstarejšim zemljepisnim prikazom Svete dežele, obiščemo katedralo sv. Teodorja, cerkev sv. Apostolov ter rimski forum.  Za konec dneva še postanek na GORI NEBO, od koder je Mojzes zrl na obljubljeno deželo in tam tudi umrl. Vrnitev v Amman, večerja in nočitev. 
3. dan: sreda, 6. marec Amman – Maheront – Petra 
Iz Ammana nas pot vodi na jug v staro rdeče mesto PETRA, ki še danes velja za eno od svetovnih čudes in največjo antično znamenitost Jordanije ter Bližnjega vzhoda. Vmes naredimo postanek v nekdanji Herodovi trdnjavi MUKAWIR (Maheront), kjer je bil obglavljen sv. Janez Krstnik. V Petro, nekdanjo prestolnico Nabatejcev, prispemo po ozki dolini, ki je bila vedno težko dostopna in zato dolgo pozabljena za zunanji svet. Ogled kraljeve grobnice, templjev, starih bivališč izklesanih v skale, … Večerja in nočitev v hotelu.
4. dan: četrtek, 7. marec Petra – Mrtvo morje (Izrael) – Qumran – Betlehem
Slovo od Petre in vožnja na sever po kraljevi cesti proti Izraelu. Po prečkanju meje naredimo postanek ob MRTVEM MORJU, najbolj slanem in najnižje ležečem morju na svetu. Možnost kopanja. V bližnjem QUMRANU so bili po naključju najdeni okoli 2000 let stari Mrtvomorski rokopisi. Po ogledih nadaljevanje poti skozi puščavo in proti večeru prispemo v kraj Jezusovega rojstva, BETLEHEM. Večerja in nočitev v hotelu.
5. dan: petek, 8. marec Oljska gora – Jeruzalem 
Zajtrk. Vožnja na OLJSKO GORO, ki je za vse kristjane simbol Kristusove agonije in slave. Pogled na Jeruzalem, ki je pred nami kot na dlani, je neponovljiv. Obiščemo baziliko Očenaš, Dominus Flevit, vrt Getsemani, kjer rastejo tisočletne oljke, kraj, od koder so Jezusa odpeljali na sojenje, cerkev Marijinega groba, … Vožnja v JERUZALEM, starodavno mesto, ki nas preseneti zaradi velikih nasprotij in različnosti, saj se v njem stapljajo staro in novo, sveto in posvetno ter izjemna arhitektura v čarobno mešanico simbolov, zvokov in vonjav. Sprehod po starem delu Jeruzalema: Zid žalovanja, cerkev sv. Ane, Ecce Homo, Via Dolorosa, Golgota, Božji grob, … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
6. dan: sobota, 9. marec Pastirske poljane – Betlehem – Jeruzalem 
Zajtrk. Zjutraj obiščemo Pastirske poljane in nato dopoldne preživimo v Betlehemu, kjer obiščemo baziliko Jezusovega rojstva in mlečno votlino. Popoldne vožnja v Jeruzalem, kjer se ustavimo na SIONU za ogled dvorane zadnje večerje ter si ogledamo novi del Jeruzalema: Yad Vashem – židovski spominski park in parlament Knesset. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
7. dan: nedelja, 10. marec Betlehem – Ein Karem – Cezareja – Karmel – Nazaret
Po zajtrku obiščemo EIN KAREM, rojstni kraj Janeza Krstnika, kjer je Marija obiskala teto Elizabeto. Ogled cerkve Marijinega obiskanja in sv. Janeza Krstnika. V nadaljevanju dneva se odpeljemo proti severu, najprej do starega rimskega mesta CEZAREJE, ki ga je obiskal tudi apostol Pavel. Nato se povzpnemo na goro KARMEL nad mestom Haifa, kjer je živel prerok Elija. S ploščadi je lep razgled na celoten zaliv in to pomembno pristanišče. Proti večeru prispemo v NAZARET. Večerja in nočitev v hotelu.
8. dan: ponedeljek, 11. marec Nazaret – gora Tabor – Kana Galilejska
Po zajtrku se zapeljemo do vznožja GORE TABOR, od koder se s taksiji povzpnemo na njen vrh. Na kraju, kamor je Jezus pripeljal apostole Petra, Jakoba in Janeza, stoji danes bazilika Spremenjenja. Postanek v KANI GALILEJSKI, znani po čudežu spremenjenja vode v vino. Vrnitev v NAZARET in ogled bazilike Marijinega oznanjenja, Jožefove cerkve in Marijinega vodnjaka. Vrnitev v hotel večerja in nočitev.
9. dan: torek, 12. marec Nazaret – Kafarnaum – Tabga – gora Blagrov
Zajtrk in vožnja do Galilejskega jezera. V KAFARNAUMU, ki ga imenujejo tudi »Jezusovo mesto«, si med ostanki nekdaj pomembnega mesta, ogledamo tudi Petrovo hišo in ostanke sinagoge iz 4. stol. TABGA je kraj, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh, v spomin na takratne dogodke so tukaj postavili cerkev Petrovega primata in cerkev Pomnožitve kruha. Maša na GORI BLAGROV, na griču nad jezerom med bujnim zelenjem in cvetjem. Še postanek v kibucu, zadružnem naselju, ki je izraelska posebnost. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
10. dan: sreda, 13. marec Nazaret – Tel Aviv – Slovenija
Vožnja na letališče v Tel Aviv ter polet proti domu. Po pristanku le še vožnja z avtobusom v kraje odhoda. 
Vse dni romanja bo maša v dogovoru z strokovnim vodjem.