IRSKA in SEVERNA IRSKA

Po Evropi

IRSKA in SEVERNA IRSKA

 

7 dni

IRSKA in SEVERNA IRSKA
IRSKA in SEVERNA IRSKA
 

»Po stopinjah« sv. Patrika

Prevoz

letalo

Irski križ ima v središču sonce, saj je sv. Patrik prebivalcem zelenega otoka predstavil Kristusa s to prispodobo. Žarke veselega oznanila tega sonca, so irski menihi iz svojih samostanov in molilnic ponesli na celino, preko Salzburga celo v Karantanijo. Patrikov križ nas vabi, da odkrijemo korenine krščanskega oznanila našim prednikom ter v samostanih in cerkvah ponovno prisluhnemo zgodovinski pripovedi oznanjevanja.

(vodnik, dr. Tadej Jakopič)

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

13.05.2019 - 19.05.2019 

45 oseb

1.239,00 €

1923

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, 6 polpenzionov v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine in zunanji ogledi po programu (v vrednosti 80 EUR), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila:obvezne napitnine za šoferja in v hotelih 35 EUR po osebi.

Možna doplačila:zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 11,22 EUR (za osebe starejše nad 75 let 16,83 EUR), enoposteljna soba 215EUR.

Odstopnina: 64EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 18 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

CENA: 1.239 EUR (45 oseb), 1.279 EUR (40 oseb), 1.329 EUR (35 oseb), 1.379 EUR (30 oseb), 1.459 EUR (25 oseb)

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Dokument potreben za potovanje je osebna izkaznica ali potni list. Ob prijavi, nam prosim pošljite fotokopijo potnega lista.

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega koli bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 13. maj                Slovenija – Dublin

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev, vožnja do enega od bližnjih letališč in polet v DUBLIN. Prihod v prestolnico Irske. Med sprehodom po središču mesta z lepimi gregorjanskimi hišami, uličnimi tržnicami, številnimi pubi in gradom, si ogledamo katedralo sv. Patrika in najstarejšo irsko univerzo Trinity College, kjer hranijo dragoceno zbirko najstarejših srednjeveških rokopisov ter znamenito »Book of Kells.« Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: torek, 14. maj               Dublin – Monasterboice – Mellifont  Abbey – Belfast

Vožnja do strnjene samostanske naselbine MONASTERBOICE in ogled zgodovinskih krščanskih spomenikov. Domačini so najbolj ponosni na tri visoke križe, med katerimi je najlepši Južni križ z izklesanimi svetopisemskimi prizori. V bližini še ogled prvega cistercijanskega samostana na IrskemMELLIFONT ABBEY, ki ga je po vzoru sv. Bernarda ustanovil nadškof sv. Malachy. Nadaljevanje vožnje proti prestolnici Severne Irske. V BELFASTU spoznamo zgodbo o severnoirskem sporu. O tem govori edini zid v Evropi, ki še zmeraj deli mesto na dva dela. Poslikave, ki pričajo o usodnih dogodkih polpretekle zgodovine, nas spremljajo na vsakem koraku. Ste vedeli da so Titanik zgradili v Belfastu? Panoramski ogled mesta, kjer so zgradili to legendarno ladjo. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: sreda, 15. maj               Giant´s Causaway – Derry – Letterkenny

Obisk muzeja o zgodovini Titanika. Sledi vožnja na skrajni sever Irske, kjer se nahaja eno največjih čudes narave GIANT´S CAUSAWAY (»Velikanov nasip«), kjer se srečamo z neverjetno igro narave in kamenin, ki jih je erozija oblikovala skozi tisočletja. Obala tu izgleda kot lunino površje. Brez Irske značilnosti seveda ne gre! V eni najstarejših destilarn na svetu, odkrivamo skrivnosti »vode življenja« oz. viskija in ga seveda tudi pokusimo. Vožnja do mesta DERRY. Panoramski ogled. Vožnja v Leterkenny. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: četrtek, 16. maj            LetterkennyCroagh PatrickKnock

Prečudovita zelena pokrajina nas spremlja na poti do irske »svete gore« CROAGH PATRICK, ki se dviga kar 762 metrov visoko. Na njenem vrhu se je sv. Patrik postil kar štirideset dni in molil za usodo Irske. Vsako zadnjo nedeljo meseca julija, obišče goro velika množica romarjev, tisti najbolj vneti verniki se nanjo odpravijo bosi. Pot nadaljujemo v največje irsko Marijino romarsko središče KNOCK, kjer so se leta 1879 peščici domačinov prikazaliMarija, sv. Jožef in sv. Janez. Ogled romarskega kraja z veličastno baziliko. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

5. dan: petek, 17. maj     Burren (dimnica lososa) – Moherski klifi – grad Bunratty – Limerick

Irski zajtrk ter vožnja po slikoviti POKRAJINI BURREN, ki nas preseneti s svojo drugačnostjo v primerjavi z zeleno Irsko. Kratek postanek naredimo za obisk prekajevalnice lososa, kjer se seznanimo z njeno zgodovino, seveda pa losos tudi pokusimo. Sledi pot na zahodno obalo Irske do MOHERSKIH KLIFOV, ki se preko 200m visoko, navpično dvigajo nad divjim Atlantikom in predstavljajo enega izmed najbolj impresivnih pokrajinskih prizorov. Nadaljevanje poti do graduBUNRATTY. Najbolj originalen srednjeveški grad v deželi je lepo prenovljen, vodniki oblečeni v starinske narodne noše pa nam razkažejo muzejsko vas iz 18. stol. Še vožnja do hotela v Limericku, večerja in nočitev.

6. dan: sobota, 18. maj             Limerick – Glendalough – Dublin

Nadaljevanje poti do samostana GLENDALOUGH, kjer je sv. Kevin v 5. stol. postavil krščansko-keltsko samostansko naselbino in utrdil krščansko vero. Povratek v Dublin.Večerni čas je namenjen četrti Temple Bar, najživahnejšemu delu mesta z mnogimi pubi, restavracijami, umetniki in glasbeniki, ki igrajo na ulicah, kjer se lahko v enem izmed številnih pubov ob vrčku temnega piva zazibate v ritmu temperamentne irske glasbe. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: nedelja, 19. maj            Dublin – Slovenija

Prevoz na letališče in polet na enega od bližnjih letališč. Po pristanku vožnja z avtobusom v kraje odhoda.

Maše bodo vsak dan po dogovoru z duhovnim vodjem.