HVAR - ROMARSKE POČITNICE

Po Evropi

HVAR - ROMARSKE POČITNICE

 

6 dni

HVAR - ROMARSKE POČITNICE
HVAR - ROMARSKE POČITNICE
HVAR - ROMARSKE POČITNICE
 

Duhovno vodstvo: upokojeni nadškof msgr. Alojz Uran

Prevoz

avtobus

   

  Z veliko Aritoursovo družino na 5. tradicionalne

ROMARSKE POČITNICE na HVARU

 

                  

Cene in termini:

od 499,00 €

Trenutno še ni določenega termina

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polpenziona in 3 polni penzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), 2 x kosilo v restavraciji, izlet z ladjo na Vis, vse vstopnine, ogledi in degustacije po programu, (vse omenjeno je vključeno v ceno in znaša približno 110 EUR), strokovno in duhovno vodstvo, organizacija romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 100 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 11,22 EUR (za osebe starejše nad 75 let 16,83 EUR).

Odstopnina: 25 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na pogodbo ne glede na število prijavljenih oseb

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 16. september          Slovenija – Split – Vrboska – Jelsa  

Odhod avtobusov iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah ter vožnja na Hrvaško, kjer ob poti naredimo postanek za »tradicionalno Aritoursovo« jutranjo kavico in rogljiček, hkrati pa je to tudi prva priložnost, da se pozdravimo s »starimi in novimi« soromarji. Okrepčani nadaljujemo pot do Splita, kjer se vkrcamo na trajekt in prvič zaplujemo »med valove«. Plovba mimo otokov Šolta in Brač do HVARA, otoka sonca, vinogradov, oljčnih gajev, nasadov dišeče sivke in borovih gozdičkov. Po izkrcanju se z avtobusom odpeljemo v ribiško pristanišče VRBOSKA, enega najslikovitejših krajev na otoku, ki mu značilno podobo daje renesančna trdnjavska cerkev sv. Marije iz 16. stol. Vrboska ima sredi zaliva otoček, ki ga s kopnim povezuje mostiček, zaradi katerega jo imenujejo tudi "Male Benetke". Vožnja do hotela v Jelsi, večerja in nočitev.

2. dan: torek, 17. september                     Jelsa – Hvar – Jelsa

Po zajtrku se podamo na raziskovanje mesta Hvar, ki se ponaša z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Svoj največji razcvet je doživelo v času renesanse in iz tega časa so tudi najpomembnejše mestne znamenitosti: katedrala sv. Štefana, škofijski dvor, frančiškanski samostan, Arzenal, obzidje, mestna loža … Po maši se povzpnemo še na hvarsko trdnjavo, od koder se nam odpre prekrasen panoramski pogled na mesto Hvar in Paklenske otoke. Prosto za samostojno odkrivanje mesta in nakup spominkov, lahko pa le ob osvežilni pijači uživate v poznopoletnih sončnih žarkih v eni izmed številnih gostilnic ob obali. Povratek v hotel in kosilo ter prosto popoldne za kopanje in druženje. Večerja in nočitev.

3. dan: sreda, 18. september                    Jelsa 

Po zajtrku prosto za kopanje in za samostojni potep po okolici hotela, ki se nahaja v borovem gozdičku, na majhni vzpetini z lepim razgledom na zaliv, do mesta pa vodi lepa obalna promenada. Po kosilu se odpravimo na ogled mesta JELSA, ki ga z južne strani obdajata najvišja hriba otoka Sv. Nikola in Hum. Med sprehodom po nekdanjem ribiškem naselju si ogledamo glavne znamenitosti: osmerokotna cerkev sv. Janeza iz 17. stol., cerkev Marijinega vnebovzetja, …  Maša. Jelsa je znano tudi oz. predvsem po lepih peščenih plažah v samem kraju in bližnji okolici. Otok Hvar slovi tudi po vinski trti, zato se po ogledu mesta in prostem času odpravimo na obisk vinske kleti, kjer uživamo v izbranem okusu »rujne kapljice«. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: četrtek, 19. september                  Jelsa – Vis – Jelsa

Ta dan po zajtrku znova zaplujemo »med valove«. Čaka nas ladijski izlet na čudoviti otok VIS, imenovan tudi otok sreče, ki svoje obiskovalce navdihuje z rajsko lepoto narave, turkiznim morjem ter vulkanskimi otočki svojega arhipelaga. Življenje na Visu je počasno in enostavno, narejeno po meri človeka, ki se mu ne mudi, ki zna in hoče uživati življenje. Višani znajo povedati, da je otok Vis bogat s časom, je otok na katerem se je čas ustavil. Izkrcamo se v mestu Vis, starodavni Issi, in si med sprehodom ogledamo glavne znamenitosti od antike do danes: arheološki muzej, razne palače, župnijsko cerkev, ... Maša. Prosto za samostojni potep in nakup spominkov, nato pa si pred povratkom na Hvar, v prijetni domači restavraciji privoščimo še kosilo. Povratek v hotel in prosto do večerje. Sledi glasbeno obarvan, družabni večer vesele družine Aritoursovih romarjev. Nočitev.

5. dan: petek, 20. september                    Jelsa – Stari grad – Jelsa

Po zajtrku se odpravimo v bližnji STARI GRAD (Pharos), najstarejše mesto na otoku in eno izmed najstarejših v Evropi. Vidni so ostanki starodavnega mesta, ki so ga ustanovili grški kolonisti v 4. stol. pred Kr. Ogled pričnemo v cerkvi sv. Štefana, kjer imamo mašo, nato pa se sprehodimo po labirintu kamnitih ulic do čudovite palače Biankini iz 19. stol., v kateri je mestni muzej z razstavo predmetov s potopljene antične ladje. Obiščemo tudi dominikanski samostan sv. Petra mučenca iz 15. stol., kjer hranijo zbirko slik, starih kovancev, verskih knjig in drugih predmetov, med katerimi je najbolj znana slika “Zadnja večerja”. Otok Hvar je znan tudi po mnogih zeliščih in poljih sivke, zato obiščemo domačo destilarno, kjer se spoznamo z umetnostjo pridelave eteričnih olj. Vrnitev v hotel na kosilo in prosto popoldne. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: sobota, 21. september                   Jelsa – Bogomolje – Slovenija

Po zajtrku in maši se poslovimo od naših prijaznih gostiteljev ter se odpeljemo v vas BOGOMOLJE , kjer obiščemo znanega pridelovalca oljčnega olja. Spoznamo postopek pridelave in tradicijo oljkarstva na otoku Hvaru, za konec pa seveda še obvezna degustacija oljčnega olja. S trajektom se zapeljemo na celino, od koder nas pot vodi proti domu. Tudi tokrat za lep zaključek naših počitnic med potjo še enkrat sedemo za »skupno mizo« in ob dobrem kosilu podoživimo spomine preteklih dni. Ob slovesu pa rečemo le: »Ponovno na snidenje v prihodnjem letu!«