FRANCIJA

Po Evropi

FRANCIJA

 

4 dni

  

LA SALETTE, TAIZÉ, ARS-SUR-FORMANS in OROPA BRIANCON, GAP, CLUNY

Prevoz

avtobus

LA SALETTE,TAIZÉ, ARS-SUR-FORMANS in OROPA

BRIANCON, GAP, CLUNY

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

17.05.2019 - 20.05.2019 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

389,00 €

19052

 

14.06.2019 - 17.06.2019 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

389,00 €

19053

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 3 polpenzioni v hotelih 2*lux/3* (dvoposteljne sobe, TWC),vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 75 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR).

Odstopnina:19EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 100EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Cena: 389 EUR /45 oseb), 429 EUR (35 oseb)                                                       

Cena je izračunana oktobra 2018.

 

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: petek, 17. maj                      Slovenija – Oropa – Briancon

V zgodnjih jutranjih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev. Pot nas vodi v Italijo ter naprej mimo Benetk, Verone in Milana, v osrčje pogorja Alpe di Hera, kjer na višini 1200 m leži skrita med alpskimi vršaci OROPA, ena najstarejših Marijinih božjih poti v Evropi. Ogled ogromnega romarskega kompleksa, ki ga letno obišče skoraj milijon romarjev iz vseh koncev Evrope. Izročilo pravi, da je Marijin kip prinesel iz Svete dežele škof sv. Evzebij in tukaj ustanovil puščavniško skupnost. V 13. stol. so zgradili prvo majhno cerkev, ko je le ta zaradi vedno večjega števila romarjev postala premajhna, so leta 1600 zgradili novo triladijsko, vanjo pa so pod mogočno kupolo postavili Evzebijevo kapelo s čudodelnim kipom »črne oropske Matere božje«. Po maši si ogledamo »staro in novo baziliko« z mogočno 81 m visoko kupolo, ter galerijo zahvalnih slik in predmetov. Pot nadaljujejmo v Francijo, v osrčje Dauphinskih Alp. Preko slikovitega prelaza Col de Montgenevre prispemo v BRIANCON, najvišje ležeče mesto v Evropi (1320m), ki ga krasi starodavno obzidje. Večerja in nočitev v hotelu.

 

2. dan: sobota, 18. maj                     Briancon – Gap – La Salette

Zajtrk in ogled mesta nato pa nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini v GAP, privlačno turistično alpsko mestece. Po postanku se po gorski panoramski cesti povzpnemo v LA SALETTE, enega najpomembnejših Marijinih romarskih krajev v Evropi, ki ga letno obišče več stotisoč romarjev iz vseh evropskih dežel. Majhna vasica v srcu francoskih Alp je bila izbrana za kraj, kjer se je Marija leta 1846, podobno kot v Lurdu in Fatimi, prikazala majhnima pastirčkoma. Tudi njeno poročilo ljudem je podobno: »Spreobrnite se, molite, pokorite se, …« Po maši bo na voljo dovolj časa za okrepčilo, oglede, nakup spominkov, sprehode, … Po večerji podobno kot v Lurdu z lučkami v rokah med procesijo pojemo in molimo Mariji v čast. Nočitev v hotelu.

 

3. dan: nedelja, 19. maj                   La Salette – Taizé – Cluny – okolica Lyona

Po maši in zajtrku vožnja po slikoviti Burgundiji, deželi znanega Burgundca, v TAIZÉ, evropsko versko in duhovno središče mladih različnih veroizpovedi, ki ga je pred več kot petdesetimi leti ustanovil brat Roger. Taizé je obiskal tudi papež sv. Janez Pavel II. in mlade kristjane iz vseh koncev sveta vzpodbujal k edinosti. Po srečanju z enim od tam živečih »bratov«, pot nadaljujemo v bližnji CLUNY. V Clunyju je v 12. stol. nastal benediktinski samostan, ki se je v srednjem veku razvil v najvplivnejši samostan v zahodni Evropi. Romanska bazilika je veljala za največjo na svetu, Cluny pa za središče krščanske zahodne Evrope. Po krajšem ogledu sledi vožnja do hotela v okolici Lyona, večerja in nočitev.

 

4. dan: ponedeljek, 20. maj             Ars-sur-Formans – Slovenija

Pot nadaljujemo v vasico Ars-sur-Formans, kjer je deloval arški župnik sv. Janez Maria Vianney, zavetnik duhovnikov. V romarski cerkvi ob njegovem grobu imamo mašo, zatem pa obiščemo skromno Vianneyevo župnišče, novejšo podzemno cerkev in »kapelo srca«. Še nekaj prostega časa za samostojne oglede, nakup spominkov, … Vožnja po severni Italiji proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih nočnih urah.