FRANCIJA - LA SALETTE

Po Evropi

FRANCIJA - LA SALETTE

 

4 dni USPEŠNICA

Francija, alpska romarska pot
Francija, alpska romarska pot
FRANCIJA - LA SALETTE
FRANCIJA - LA SALETTE
Francija, alpska romarska pot
Francija, alpska romarska pot
Francija, alpska romarska pot
 

La Salette, Sotto Il Monte, Briancon, Voiron, Aix les Bains, Annecy, Chamonix, Chambery

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

08.06.2018 - 11.06.2018 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

389,00 €

18051

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 3 polpenzioni v hotelih 2*lux/3* (dvoposteljne sobe, TWC), ogled kleti in destilarne ter degustacija likerjev, vsi zunanji ogledi mest po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 70 EUR.

Odstopnina:19 EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih. 

Program potovanja:

1. dan: petek, 8. junij Slovenija – Sotto Il Monte – Briancon
V zgodnjih jutranjih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Verone in Bergama v SOTTO IL MONTE, rojstni kraj sv. papeža Janeza XXIII. Za »Janeza Dobrega«, kot ga radi imenujemo, pravijo, da je spremenil Cerkev in cel svet, saj je prav on sklical drugi vatikanski koncil, ki se je začel leta 1962 in je pomenil odprtje in prenovo Cerkve. 27. aprila 2014 ga je papež Frančišek skupaj z Janezom Pavlom II. razglasil za svetnika. Po maši in ogledu njegove rojstne hiše – muzeja, nadaljujejmo pot mimo Milana in Torina v Francijo, v osrčje Dauphinskih Alp. Preko slikovitega prelaza Col de Montgenevre prispemo v BRIANCON, najvišje ležeče mesto v Evropi (1320m), ki ga krasi starodavno obzidje. Večerja in nočitev v hotelu.
 
2. dan: sobota, 9. junij Briancon – Gap – La Salette 
Zajtrk in ogled mesta nato pa nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini v GAP, privlačno turistično alpsko mestece. Po postanku se po gorski panoramski cesti povzpnemo v LA SALETTE, enega najpomembnejših Marijinih romarskih krajev v Evropi, ki ga letno obišče več stotisoč romarjev iz vseh evropskih dežel. Majhna vasica v srcu francoskih Alp je bila izbrana za kraj, kjer se je Marija leta 1846, podobno kot v Lurdu in Fatimi, prikazala majhnima pastirčkoma. Tudi njeno poročilo ljudem je podobno: »Spreobrnite se, molite, pokorite se, …« Po maši bo na voljo dovolj časa za okrepčilo, oglede, nakup spominkov, sprehode, … Po večerji podobno kot v Lurdu z lučkami v rokah med procesijo pojemo in molimo Mariji v čast. Nočitev v hotelu.
 
3. dan: nedelja, 10. junij La Salette – Voiron – Chambery – Aix les Bains 
Po maši in zajtrku vožnja v VOIRON, kjer obiščemo slavno destilarno in največjo klet likerjev. Chartreuse je francoski liker, ki je poimenovan po kartuzijanih iz bližnjega samostana Grande Chartreuse. Menihi ga od leta 1737 izdelujejo po skrivnem receptu iz 130 zelišč in cvetlic. Po predstavitvenem filmu, liker z značilno zelenkasto barvo seveda tudi poskusimo. Pot nadaljujemo na križišče starodavnih poti, v CHAMBERY. Mesto je tesno povezano s savojsko dinastijo, hkrati pa je tudi prestolnica pokrajine Savoje. Med sprehodom po čudovitem starem mestnem jedru občudujemo grad savojskih knezov, katedralo v kateri so nekoč hranili torinski postni prt, vodnjak slonov in ostale zanimivosti tega alpskega mesteca. Po ogledih vožnja v AIX LES BAINS, ki leži ob slikovitem alpskem jezeru. Staro zdraviliško mesto so v preteklosti obiskovali kraljica Viktorija, cesarica Sisi in Napoleon III., in tudi mi se sprehodimo po ulicah in trgih, ki jih krasijo mnoge čudovite stavbe iz tistega časa. Vožnja do hotela v okolici Annecyja, večerja in nočitev.
 
4. dan: ponedeljek, 11. junij Annecy – Chamonix – Slovenija
Po zajtrku ogled mesta ANNECY, kjer občudujemo vedno živahno srednjeveško jedro nad katerim se dviga trdnjava iz 16. stol. Mesto slovi tudi kot romarski kraj, kjer sta delovala sv. Frančišek Saleški, zavetnik katoliškega tiska, in sv. Ivana Šantalska, katerih grob se nahaja v baziliki Marijinega obiskanja. Po maši vožnja v CHAMONIX, svetovno prestolnico alpinizma, mesto, ki s svojo edinstveno lego v Evropi, obdano z verigo alpskih vrhov, ledenikov, smučišč ob vznožju Mont Blanca, najvišje evropske gore (4807m), privablja množice turistov iz vseh koncev sveta, med njimi najdemo alpiniste, smučarje, pohodnike, igralce golfa, … Ogled ter nekaj prostega časa za zadnjo francosko kavico, nato pa nas pot že vodi skozi predor pod Mont Blancom v dolino Aoste. Mimo Milana, Verone in Padove nas pot pelje proti Sloveniji. V kraje odhoda se vrnemo v poznih nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.