FRANCIJA, alpska romarska pot

Po Evropi

FRANCIJA, alpska romarska pot

 

4 dni USPEŠNICA

Francija, alpska romarska pot
Francija, alpska romarska pot
FRANCIJA, alpska romarska pot
FRANCIJA, alpska romarska pot
Francija, alpska romarska pot
Francija, alpska romarska pot
Francija, alpska romarska pot
 

La Salette, Briancon, Voiron, Aix les Bains, Annecy, Chamonix, Aiguille du Midi, Sacra di San Michele

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

od 389,00 €

Trenutno še ni določenega termina

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 2 polpenziona v 3* in 1 polpenzion v romarskem domu La Salette (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, vstopnina in voden ogled na Sacra di San Michele, ogled kleti in destilarne ter degustacija likerjev, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 70 EUR, vzpon na Aiguille du Midi 60 EUR.

Odstopnina:19EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 100EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: Slovenija – Sacra di San Michele – Briancon

V zgodnjih jutranjih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Verone in Milana vse do Torina. Naš prvi alpski romarski cilj je bližnja opatija SACRA DI SAN MICHELE – monumentalni kompleks, znamenit po spektakularni legi na vrhu hriba nad vhodom v dolino Susa, od koder je prečudovit razgled. Spada med najznamenitejše opatije v severni Italiji ter večje komplekse romanske arhitekture v Evropi. Začetki opatije segajo v 10. stol. in ležijo na še starejših temeljih iz dobe Langobardov, večina stavbnega kompleksa pa je nastala do 13. stol. Po ogldih in maši nadaljujejmo pot v Francijo, v osrčje Dauphinskih Alp. Preko slikovitega prelaza Col de Montgenevre prispemo v BRIANCON, najvišje ležeče mesto v Evropi (1320m), ki ga krasi starodavno obzidje. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Briancon – Gap – La Salette

Zajtrk in ogled mesta nato pa nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini v GAP, privlačno turistično alpsko mestece. Po postanku se po gorski panoramski cesti povzpnemo v LA SALETTE, enega najpomembnejših Marijinih romarskih krajev v Evropi, ki ga letno obišče več stotisoč romarjev iz vseh evropskih dežel. Majhna vasica v srcu francoskih Alp je bila izbrana za kraj, kjer se je Marija leta 1846, podobno kot v Lurdu in Fatimi, prikazala majhnima pastirčkoma. Tudi njeno poročilo ljudem je podobno: »Spreobrnite se, molite, pokorite se, …« Po maši bo na voljo dovolj časa za okrepčilo, oglede, nakup spominkov, sprehode, … Po večerji podobno kot v Lurdu z lučkami v rokah med procesijo pojemo in molimo Mariji v čast. Nočitev v hotelu.

3. dan: La Salette – Voiron – Chambery – Aix les Bains

Po maši in zajtrku vožnja v VOIRON, kjer obiščemo slavno destilarno in največjo klet likerjev. Chartreuse je francoski liker, ki je poimenovan po kartuzijanih iz bližnjega samostana Grande Chartreuse. Menihi ga od leta 1737 izdelujejo po skrivnem receptu iz 130 zelišč in cvetlic. Po predstavitvenem filmu, liker z značilno zelenkasto barvo seveda tudi poskusimo. Pot nadaljujemo na križišče starodavnih poti, v CHAMBERY. Mesto je tesno povezano s savojsko dinastijo, hkrati pa je tudi prestolnica pokrajine Savoje. Med sprehodom po čudovitem starem mestnem jedru občudujemo grad savojskih knezov, katedralo v kateri so nekoč hranili torinski postni prt, vodnjak slonov in ostale zanimivosti tega alpskega mesteca. Po ogledih vožnja v AIX LES BAINS, ki leži ob slikovitem alpskem jezeru. Staro zdraviliško mesto so v preteklosti obiskovali kraljica Viktorija, cesarica Sisi in Napoleon III., in tudi mi se sprehodimo po ulicah in trgih, ki jih krasijo mnoge čudovite stavbe iz tistega časa. Vožnja do hotela v okolici Annecyja, večerja in nočitev.

4. dan: Chamonix – Aiguille du Midi – Slovenija

Po maši in zajtrku vožnja v CHAMONIX, svetovno prestolnico alpinizma, mesto, ki s svojo edinstveno lego v Evropi, obdano z verigo alpskih vrhov, ledenikov, smučišč ob vznožju Mont Blanca, najvišje evropske gore (4807m), privablja množice turistov iz vseh koncev sveta, med njimi najdemo alpiniste, smučarje, pohodnike, igralce golfa, … Za konec nas čaka še enkratno doživetje; vožnja na Mont Blanc z najvišje speljano gondolsko žičnico na svetu na vrh AIGUILLE DU MIDI. Z razgledne ploščadi na višini 3842m se nam odpre veličasten razgled na množico mogočnih alpskih vrhov, ledenikov, vidimo tudi vodnike in alpiniste, ki se vzpenjajo proti vrhu Mont Blanca, smučarje, … brez fotoaparata ali kamere tukaj enostavno ne gre. Po vrnitvi nazaj na »trdna tla« se poslovimo od Francije. Zapeljemo se skozi predor pod Mont Blancom v dolino Aoste. Mimo Milana, Verone in Padove nas pot pelje proti Sloveniji. V kraje odhoda se vrnemo v poznih nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.