FATIMA

Po Evropi

FATIMA

 

5 dni

FATIMA
 

Lizbona, Porto, Bom Jesus, Coimbra, Batalha, Nazare

Prevoz

letalo

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

29.04.2018 - 03.05.2018 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

699,00 €

1803

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polna penziona in 2 polpenziona v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v Batalhi, Coimbri in Portu ter pokušina vina (skupaj 25 EUR), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 110 EUR.

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina:40 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Program potovanja:

1. dan: nedelja, 29. april                 Slovenija – Lizbona – Cabo da Rocca – Fatima

Odhod avtobusa iz dogovorjenega kraja v jutranjih urah, vožnja do letališča ter polet v LIZBONO.Po pristankuogledznamenitosti portugalske prestolnice, zgrajene na sedmih gričih ob reki Tejo. Zapeljemo se skozi kompleks zgrajen za razstavo Expo 98 do trgovskega središča Praca do Comercio in se v središču mesta sprehodimo po znamenitem Trgu Rossio ter srednjeveških naseljih Alfama ter Mouraria. Postanek pri Belemskem stražarskem stolpu, spomeniku odkriteljem in cerkvi Dos Jeronimus, kjer se med drugimi nahaja sarkofag velikega pomorščaka Vasca de Game. Vožnja do najbolj zahodne točke celinske Evrope CABO DA ROCCA. Po kratkem postanku vožnja v Fatimo. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: ponedeljek, 30. april                Fatima – Batalha – Nazaré – Fatima

Po maši obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev, ki jo je s čudovitimi mozaiki okrasil jezuit p. Marko Ivan Rupnik. Kosilo. Popoldanski izlet v BATALHO do znamenitega samostana Santa Maria da Vitoria, ki sodi med najlepše spomenike portugalske gotske manuelinske umetnosti. Za konec dneva še postanek v slikoviti ribiški vasici NAZARÉob peščeni obali atlantskega oceana. Po večerji v hotelu se udeležimo procesije z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

3. dan: torek, 1. maj          Fatima

Po zajtrku opravimo križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Maša. Po kosilu prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: sreda, 2. maj          Fatima – Coimbra – Bom Jesus – Porto

Po maši vožnja do univerzitetnega mesta COIMBRE. Po ozkih ulicah prispemo do najstarejše univerze, kjer si ogledamo razkošno okrašeno knjižnico, eno najlepših v Evropi. Obiščemo tudi stolnico in cerkev sv. Križa. Pot nadaljujejmo v znamenito romarsko svetišče BOM JESUS DO MONTEv bližini Brage, kjer so do bazilike na hribu speljane mogočne baročne stopnice in urejeni bujni cvetlični nasadi. Maša. Nadaljevanje poti v PORTO,drugo največje portugalsko mesto. Živopisane hiše se stiskajo v vedno živahnih ozkih ulicah, starodavni čolni za prevoz vina pa dajejo mestu svojstven čar. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

5. dan: četrtek, 3. maj           Porto – Slovenija

Po zajtrku najprej krožni ogled mesta, nato pa sprehod skozi staro jedro za ogled glavnih mestnih znamenitosti, vključno s cerkvijo sv. Frančiška, katere notranjost kar prekipeva v bogati baročni opremi. Maša. Sledi obisk ene izmed številnih vinskih kleti, kjer med ogledom pokusimo tudi znamenito vino »portovec.« Popoldanski prevoz na letališče in polet na odhodno letališče. Po pristanku vožnja z avtobusom v kraj odhoda.