FATIMA

Po Evropi

FATIMA

 

4 dni USPEŠNICA

FATIMA
 

LIZBONA, PORTO, BOM JESUS

Prevoz

letalo

duhovno vodstvo: upokojeni nadškof msgr. Alojz Uran

EDINSTVENA PRILOŽNOST, IZJEMNA CENA!

Portugalska navdušujeta s svojo burno zgodovinsko preteklostjo, bogato versko tradicijo, izjemno arhitekturo, ostalo kulturno dediščino ter s prelestno in razgibano pokrajino ob atlantskem oceanu. To je domovina slavnih pomorščakov, raziskovalcev, dobrih vin,... in seveda znamenitih romarskih krajev. V Fatimi se je leta 1917,Marija prikazala trem pastirčkom, od takrat je to ena najpomembnejših in najbolj obiskanih božjih poti v Evropi. Tudi narodno svetišče Bom Jesus do Monte nas očara z razkošnim baročnim stopniščem in čudovitim parkovnim nasadom ter lepo baziliko.

 

Vse našteto je zagotovo dovolj velik argument, da se nam pridružite na tem čudovitem romanju v zgodnjepomladanskem času, ko so na Portugalskem temperature že skorajda poletne. K dokončni odločitvi pa bo zagotovo pripomoglo še izjemno duhovno vodstvo upokojenega škofa, msgr. Alojza Urana.

Edinstvena priložnost po IZJEMNI CENI, ki je res ne smete zamuditi! 

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

25.03.2019 - 28.03.2019 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

45 oseb

499,00 €

1903

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu s prtljago do 10 kg (max. dimenzij 55x40x20), letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion in 1 polni penzion v hotelu v Fatimi in 1 polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v Coimbri in Portu ter pokušina vina (skupaj cca. 22 EUR), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:doplačilo za prtljago teže 20 kg 50 EUR, enoposteljna soba 75EUR.

Način plačila: 100EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina:25EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

 

ZARADI REZERVACIJE LETALSKIH KART ZBIRAMO

PRIJAVE NAJKASNEJE DO 30. NOVEMBRA 2018

OZ. DO ZASEDBE PROSTIH MEST!

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 25. marec                   Slovenija –Porto – Bom Jesus

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v nočnih urah (med 00.30-2.00) ter vožnja do letališča v Milanu. Dopoldanski polet v Porto, drugo največje portugalsko mesto, kjer se živopisane hiše stiskajo v vedno živahnih ozkih ulicah, starodavni čolni za prevoz vina pa dajejo mestu svojevrsten čar. Za lep začetek romanja najprej obiščemo eno izmed številnih vinskih kleti, tam med ogledom in degustacijo pokusimo tudi znamenito vino »portovec.« Sledi krožni ogled mesta, nato pa sprehod skozi staro jedro za ogled glavnih mestnih znamenitosti, vključno s cerkvijo sv. Frančiška, katere notranjost kar prekipeva v bogati baročni opremi. Po maši se zapeljemo v znamenito romarsko svetišče BOM JESUS DO MONTE, kjer so do bazilike na hribu speljane mogočne baročne stopnice in ob katerih so lepo urejeni bujni cvetlični nasadi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: torek, 26. marec                             Bom Jesus – Coimbra – Fatima

Po zajtrku ogled svetišča in maša nato pa nas pot že pelje naprej do COIMBRE, nekoč glavnega mesta Portugalske. Tam se sprehodimo po ozkih ulicah starega mestnega jedra vse do najstarejše univerze, kjer si ogledamo razkošno okrašeno knjižnico, eno najlepših v Evropi. Obiščemo tudi stolnico in cerkev sv. Križa. Pozno popoldne sledi le še vožnja v Fatimo, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: sreda, 27. marec                  Fatima       

Po maši in zajtrku obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev, ki jo je s čudovitimi mozaiki okrasil p. Marko Ivan Rupnik. Kosilo. Popoldne opravimo križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Do večerje prosto za osebne pobožnosti ali nakup spominkov, nato pa se udeležimo procesije z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

4. dan: četrtek, 28. marec                Fatima – Cabo da Rocca – Lizbona – Slovenija   

Maša in zajtrk ter vožnja do najbolj zahodne točke celinske Evrope CABO DA ROCCA. Po krajšem postanku se zapeljemo v LIZBONO, portugalsko prestolnico zgrajeno na sedmih gričih ob reki Tejo. Sledi ogled glavnih mestnih znamenitosti. Zapeljemo se skozi kompleks zgrajen za razstavo Expo 98 do trgovskega središča Praca do Comercio in se v središču mesta sprehodimo po znamenitem Trgu Rossio ter srednjeveških naseljih Alfama ter Mouraria. Postanek pri Belemskem stražarskem stolpu, spomeniku odkriteljem in cerkvi Dos Jeronimus, kjer se med drugimi nahaja sarkofag velikega pomorščaka Vasca de Game. Nekaj prostega časa za nakup kakšnega spominka, nato vožnja do letališča ter večerni polet na letališče v Bergamu. Po pristanku sledi nočna vožnja v kraje odhoda, kamor prispemo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.