FATIMA

Po Evropi

FATIMA

 

4 dni USPEŠNICA

FATIMA
 

LIZBONA, PORTO, BOM JESUS

Prevoz

letalo

Portugalska navdušujeta s svojo burno zgodovinsko preteklostjo, bogato versko tradicijo, izjemno arhitekturo, ostalo kulturno dediščino ter s prelestno in razgibano pokrajino ob atlantskem oceanu. To je domovina slavnih pomorščakov, raziskovalcev, dobrih vin,... in seveda znamenitih romarskih krajev. V Fatimi se je leta 1917,Marija prikazala trem pastirčkom, od takrat je to ena najpomembnejših in najbolj obiskanih božjih poti v Evropi. Tudi narodno svetišče Bom Jesus do Monte nas očara z razkošnim baročnim stopniščem in čudovitim parkovnim nasadom ter lepo baziliko.

 

Vse našteto je zagotovo dovolj velik argument, da se nam pridružite na tem čudovitem romanju v zgodnjepomladanskem času, ko so na Portugalskem temperature že skorajda poletne. Edinstvena priložnost po IZJEMNI CENI, ki je res ne smete zamuditi!

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

23.03.2020 - 26.03.2020 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

45 oseb

499,00 €

2003

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz z nizkocenovnim letalskim prevoznikom z vključeno ročno prtljago, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion in 1 polni penzion v hotelu v Fatimi in 1 polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v cerkev sv. Frančiška Portu ter pokušina vina, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:50 EUR doplačilo za prtljago teže 20 kg, enoposteljna soba 75EUR.

Način plačila: 100EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina:25EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

 

ZARADI REZERVACIJE LETALSKIH KART ZBIRAMO

PRIJAVE NAJKASNEJE DO 1. DECEMBRA 2019

OZ. DO ZASEDBE PROSTIH MEST!

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 23. marec         Slovenija –Porto – Bom Jesus – Do Monte

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev ter vožnja do enega bližnjih letališč. Popoldanski polet na letališče v Portu. Po večernem pristanku transfer do hotela na Bom Jeusus do Monte. Večerja in nočitev. Maša bo ta dan po dogovoru z duhovnim vodjem.

2. dan: torek, 24. marec                   Bom Jesus – Do Monte – Porto – Fatima

Po zajtrku ogled znamenitega romarskega svetišča BOM JESUS DO MONTE, kjer so do bazilike na hribu speljane mogočne baročne stopnice ob katerih so lepo urejeni bujni cvetlični nasadi. Po maši nas pot pelje nazaj v bližnji PORTO, drugo največje portugalsko mesto, kjer se živopisane hiše stiskajo v vedno živahnih ozkih ulicah, starodavni čolni za prevoz vina pa dajejo mestu svojevrsten čar. Avtobusni krožni ogled mesta, nato pa sprehod skozi staro mestno jedro in ogled glavnih znamenitosti, vključno s cerkvijo sv. Frančiška, katere notranjost kar prekipeva v bogati baročni opremi. Preden zapustimo Porto še obiščemo eno izmed številnih vinskih kleti, kjer med ogledom pokusimo tudi znamenito vino »portovec. Popoldne sledi še vožnja v FATIMO, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: sreda, 25. marec                  Fatima       

Po maši in zajtrku obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev, ki jo je s čudovitimi mozaiki okrasil p. Marko Ivan Rupnik. Kosilo. Popoldne opravimo križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Do večerje prosto za osebne pobožnosti ali nakup spominkov, nato pa se udeležimo procesije z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

4. dan: četrtek, 26. marec                Fatima – Lizbona – Slovenija          

Maša in zajtrk v Fatimi. Vožnja v LIZBONO, portugalsko prestolnico zgrajeno na sedmih gričih ob reki Tejo. Sledi ogled glavnih mestnih znamenitosti. Zapeljemo se skozi kompleks zgrajen za razstavo Expo 98 do trgovskega središča Praca do Comercio in se v središču mesta sprehodimo po znamenitem Trgu Rossio ter srednjeveških naseljih Alfama ter Mouraria. Postanek pri Belemskem stražarskem stolpu, spomeniku odkriteljem in cerkvi Dos Jeronimus, kjer se med drugimi nahaja sarkofag velikega pomorščaka Vasca de Game. Nekaj prostega časa za nakup kakšnega spominka, nato vožnja do letališča ter pozno popoldne polet na eno domu bližnjih letališč. Po pristanku sledi vožnja v kraje odhoda, kamor prispemo v poznih nočnih urah oz. zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.