FATIMA in PORTUGALSKA

Po Evropi

FATIMA in PORTUGALSKA

 

5 dni USPEŠNICA

Fatima in Portugalska
Fatima in Portugalska
Fatima in Portugalska
Fatima in Portugalska
Fatima in Portugalska
 

Duhovno vodstvo: murskosoboški škof, msgr. dr. Peter Štumpf

Prevoz

letalo

FATIMA ob 100. obletnici prikazovanj, LIZBONA, PORTO, BOM JESUS, COIMBRA, BATALHA, NAZARE

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

03.10.2017 - 07.10.2017 (ZAGOTOVLJENO)(RAZPRODANO)

45 oseb

699,00 €

17032

Cena vključuje:

avtobusni transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polna penziona v romarskem domu v Fatimi in 2 polpenziona v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v Batalhi, Coimbri in Portu ter pokušina vina (skupaj 25 EUR), avdio guide sistem (slušalke), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Obvezna doplačila
Prijavnina: 13 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb
Možna doplačila
Enoposteljna soba: 120 EUR  
Odstopnina: 40 EUR  
Opombe:

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Način pačila:

150 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Program potovanja:

1. dan:        Slovenija – Lizbona – Cabo da Rocca – Fatima
Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah, vožnja do beneškega letališča ter jutranji polet v LIZBONO.Po pristankuogledznamenitosti portugalske prestolnice, zgrajene na sedmih gričih ob reki Tejo. Zapeljemo se skozi kompleks zgrajen za razstavo Expo 98 do trgovskega središča Praca do Comercio in se v središču mesta sprehodimo po znamenitem Trgu Rossio ter srednjeveških naseljih Alfama ter Mouraria. Postanek pri Belemskem stražarskem stolpu, spomeniku odkriteljem in cerkvi Dos Jeronimus, kjer se med drugimi nahaja sarkofag velikega pomorščaka Vasca de Game. Vožnja do najbolj zahodne točke celinske Evrope CABO DA ROCCA. Po kratkem postanku vožnja v Fatimo. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.
 
2. dan:        Fatima – Batalha – Nazaré – Fatima
Po maši obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev, ki jo je s čudovitimi mozaiki okrasil jezuit p. Marko Ivan Rupnik. Kosilo. Popoldanski izlet v BATALHO do znamenitega samostana Santa Maria da Vitoria, ki sodi med najlepše spomenike portugalske gotske manuelinske umetnosti. Za konec dneva še postanek v slikoviti ribiški vasici NAZARÉob peščeni obali atlantskega oceana. Po večerji v hotelu se udeležimo procesije z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.
 
3. dan:        Fatima
Po zajtrku opravimo križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Maša. Po kosilu prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Večerja in nočitev v hotelu.
 
4. dan:        Fatima – Coimbra – Bom Jesus – Porto
Po maši vožnja do univerzitetnega mesta COIMBRE. Po ozkih ulicah prispemo do najstarejše univerze, kjer si ogledamo razkošno okrašeno knjižnico, eno najlepših v Evropi. Obiščemo tudi stolnico in cerkev sv. Križa. Pot nadaljujejmo v znamenito romarsko svetišče BOM JESUS DO MONTEv bližini Brage, kjer so do bazilike na hribu speljane mogočne baročne stopnice in urejeni bujni cvetlični nasadi. Maša. Nadaljevanje poti v PORTO,drugo največje portugalsko mesto. Živopisane hiše se stiskajo v vedno živahnih ozkih ulicah, starodavni čolni za prevoz vina pa dajejo mestu svojstven čar. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.
 
5. dan:        Porto – Slovenija
Po zajtrku najprej krožni ogled mesta, nato pa sprehod skozi staro jedro za ogled glavnih mestnih znamenitosti, vključno s cerkvijo sv. Frančiška, katere notranjost kar prekipeva v bogati baročni opremi. Maša. Sledi obisk ene izmed številnih vinskih kleti, kjer med ogledom pokusimo tudi znamenito vino »portovec.« Popoldanski prevoz na letališče in polet na beneško letališče. Po pristanku vožnja z avtobusom v kraje odhoda.