DUNAJ za mlade

Po Evropi

DUNAJ za mlade

 

2 dni

  

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

16.05.2020 - 17.05.2020 

45 oseb

99,00 €

2060

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, namestitev v hostlu (DON BOSCO HAUS WIEN) v dvo ali več posteljnih sobah na osnovi pol penziona, vstopnine v cerkev sv. Štefana z vzponom na južni stolp, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 6,55 EUR;

Način plačila: 25EUR ob prijavi, možnost plačila na obroke brez obresti, končno plačilo do 1.5.2020.

Odstopnina:9EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

CENA: 99 EUR (45 oseb),109 EUR (40 oseb), 119 EUR (35 oseb)

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: sobota, 16. maj                    Maribor – Dunaj

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev, vožnja čez mejni prehod Šentilj in naprej mimo Gradca do Dunaja. Med vožnjo po Ringu občudujemo znamenite mestne palače: parlament, opero, univerzo, Hofburg, votivno cerkev, ... Sprehodimo se po starem mestnem središču mimo cerkve sv. Petra in po znamenitem Grabnu vse do katedrale sv. Štefana, kjer si ogledamo tudi notranjost in se spomnimo na prvega dunajskega škofa, našega rojaka, Jurija Slatkonjo. Ob koncu ogleda se povzpnemo na južni stolp katedrale, od koder občudujemo čudovit razgled na celotno mesto. Maša. Sledi sprehod mimo palače Hofburg, nekoč cesarske rezidence Habsburžanov do Prirodoslovnega ali Umetnostno - zgodovinskega muzeja (ogled po želji). Seveda bo dovolj prostega časa tudi za košček najbolj slavne torte Sacher. Popoldan posvetimo obisku najbolj znane tržnice na Dunaju - Naschmarkt. Tukaj najdemo stojnice in restavracije s hrano iz vseh držav sveta. Nekaj prostega časa za potepanje po Dunaju, vožnja do hostla, večerja in nočitev.

2. dan: nedelja, 17. maj                   Dunaj – Maribor

Po zajtrku in maši vožnja docesarskega dvorca Schönbrunn, letne rezidence Habsburžanov. Mogočna in razkošno opremljena zgradba je bila v začetku 18. stol. dograjena po vzoru kraljeve palače v Versaillesu. Sprehodimo se po čudovitem parku med lepo urejenimi nasadi, kipi in vodometi (zunanji ogled). Sledi vožnja do centralnega pokopališča (Zentralfriedhof), ki za mnoge meščane avstrijskega glavnega mesta velja za cenjeno oazo miru in sprostitve, kjer lahko spokojno opazujejo ptice. Na pokopališču najdemo ogromno »častnih grobov«: zadnje domovanje Beethovna, Schuberta, Brahmsa, Salierija, Schoenberga in tudi grobove zvezd, kot sta na primer Falco in Udo Jürgens. Na Dunaju nikakor ne moremo mimo obiska zabaviščnega parka Prater, kjer stoji znamenito Veliko kolo. Nekaj prostega časa in ostane nam le še vožnja proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.