Čarobni PARIZ

Po Evropi

Čarobni PARIZ

 

4 dni

Pariz
Pariz
PAriz
Pariz
PAriz
Pariz
PAriz
 

Pariz in čudodelna svetinjica sv. Katarine Laboure

Prevoz

letalo

duhovno vodstvo: Lazarist, nadškof dr. Anton Stres

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

25.09.2020 - 28.09.2020 

40 oseb

579,00 €

2031

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine ter 1 kos ročne prtljage, prevoz do letališča in nazaj, 3 nočitve z zajtrkom v hotelih 3*, avtobusni in lokalni prevoz v Parizu po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba 100 EUR, vstopnine (vodniku na poti), odstopnina 26 EUR.

Odstopnina:26EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 15 EUR na pogodbo.

Način plačila: 150 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

CENA:579 EUR (40 oseb), 629 EUR (30 oseb)

Veljajo posebni splošni pogoji.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program potovanja:

1. dan: petek, 25. september           Slovenija – Pariz

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev in transfer do enega od bližnjih letališč ter polet v Pariz. Po pristanku v francoski prestolnici sledi avtobusni panoramski ogled mesta: Slavolok zmage, Elizejske poljane, trg Concorde, Opera, kraljeva palača, Burbonska palača, Bastille, Eifflov stolp, Univerza Sorbona, Panteon, Latinska četrt, katedrala Notre Dame… Maša. Vožnja do hotela, nočitev.

2. dan: sobota, 26. september                             Versailes – Pariz

Po zajtrku se z vlakom odpeljemo do VERSAILLESA, dvorca sončnega kralja Ludvika XIV. Iz nekdanje lovske koče je kralj v 17. stol. s pomočjo vrhunskih arhitektov ustvaril veličastno palačo, ki jo obdajajo največji dvorni vrtovi v Evropi. Sprehod skozi čudovite grajske vrtove med številnimi kipi, vodnjaki, živopisnim cvetjem, … ter ogled notranjost gradu, ki se ponaša s številnimi bogato opremljenimi sobanami, najlepšo zrcalno dvorano, …Vrnitev v Pariz, maša nato pa sprehod po Elizejskih poljanah do Slavoloka zmage. Po Parizu se vozimo z metrojem. Nočitev.

3. dan: nedelja, 27. september                            Pariz

Zajtrk. Odpeljemo se do Rue du Bac, kjer obiščemo samostansko cerkev usmiljenih sester.  kjer je s. Katarina Laboure Leta 1830 je tukaj sv. Katarina Laboure dobila med drugim prikazanjem Marijino naročila naj da izdelati posebno svetinjico. Le ta se je hitro razširila po vsej Evropi in dobila naziv čudodelna svetinja.  V bližini se nahajata samostan in cerkev Misijonske družbe lazaristov, kjer se udeležimo slovesne maše ob prazniku sv. Vincencija Pavelskega. Ta priljubljeni svetnik je osnoval prvo karitativno ustanovo, Misijonsko družbo lazaristov in družbo usmiljenih sester. Umrl je pred 360-timi leti in bil pokopan v tamkajšnji cerkvi. Sledi ogled mestnih znamenitosti. Na otoku Ile de la Cité ogled slavne kraljeve kapele Sainte Chapelle, ta biser gotike krasijo veličastna barvna okna iz 13. stol., v njej pa hranijo relikvijo trnjevo kristusovo krono. Panteon je sijajna zgradba, ki nam bo zgovorno razkrila zgodovino francoske države. V živahni Latinski četrti se ustavimo v eni izmed številnih kavarnic, Na Montmartre, hribu mučencev kjer je bil obglavljen sv. Dionizij prvi pariški škof in zavetnik Mesta. Obiščemo romarsko baziliko Sacre Coeur in se nato sprehodimo po boemskem predelu med številnimi umetniki. Za konec dneva se lahko z ladjo zapeljemo po reki Seni. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: ponedeljek, 28. september           Pariz– Slovenija

Po zajtrku prosto za samostojno raziskovanje, ogled katerega izmed številnih muzejev ali za vzpon na Eifflov stolp. Popoldan prevoz na letališče in polet  proti domu. Sledi prevoz z avtobusom v kraje odhoda.

Po Parizu se vozimo z metrojem.