CAMINO DE SANTIAGO in LURD

Po Evropi

CAMINO DE SANTIAGO in LURD

 

8 dni

CAMINO DE SANTIAGO in LURD
CAMINO DE SANTIAGO in LURD
CAMINO DE SANTIAGO in LURD
CAMINO DE SANTIAGO in LURD
 

Prevoz

avtobusletalo

Cene in termini:

od 995,00 €

Trenutno še ni določenega termina

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: :letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3* na osnovi polpenziona, avtobusni prevoz, strokovno in duhovno vodstvo, zdravstveno in nezgodno zavarovanje,

Možna doplačila:zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 11,22 EUR (za osebe starejše nad 75 let 16,83 EUR), enoposteljna soba 190EUR, morebitne vstopnine cca 20 evrov (vodiču na poti).

Način plačila: 250EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina:50EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 18 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

CENA: 995 EUR (40 oseb), 1.095 EUR (30 oseb), 1.195 (20 oseb)

Program potovanja:

1. dan: ponedeljek, 16. september Ljubljana-Benetke-Lurd
Dopoldne se odpeljemo do beneškega letališča in polet v Francijo, kjer sledi še vožnja do Lurda in prvo spoznavanje najbolj priljubljenega romarskega središča v Evropi. Večerja in procesija z lučkami. Nočitev. 
 
2. dan: torek, 17. september Lurd
Po zajtrku maša in ogled najpomembnejših lurških zanimivosti: votlina prikazovanj, zgornja in spodnja bazilika, podzemna bazilika sv. Pija X., kripta, Bernardkina rojstna hiša, ječa… Kdor bo želel, se lahko okopa v lurški vodi, dovolj bo časa za osebne molitve pred votlino ali v cerkvi in nakup spominkov. Večerja in nočitev.
 
3. dan: sreda, 18. septeber Saint Jean Pied de Port-Pamplona
Odhod proti izhodiščni točki naše pešpoti, kraju JEAN PIED DE PORT, kjer se uradno začenja »francoski« Camino de Santiago. Po maši začnemo s prvim odsekom naše poti. Jean Pied je le nekaj kilometrov oddaljen od francosko-španske meje, ki jo prečkamo. Na poti nas spremlja zanimiva pirenejska pokrajina in veliko drugih romarjev, ki tu začenjajo vsak svoj Camino. Popoldne prispemo v PAMPLONO. Večerja in nočitev. 
 
4. dan: četrtek, 19. september Pamplona-Santo Domingo-Burgos
Po jutranji maši ter ogledu starega mestnega jedra s katedralo pričnemo z našo hojo, ki smo jo sedaj že dobro navajeni. Kot vedno in na vsej poti bo vedno nekje v bližini avtobus, tako da tisti, ki se morda na določen dan ne bi počutili dovolj pripravljene za hojo, lahko uporabijo avtobus. Ogledamo si tudi stari del mesta in katedralo v mestecu Santo Domingo. Končni cilj dneva pa je BURGOS, ki je znan kot zibelka Kastilije. Zvečer se lahko sprehodimo po eni najlepših promenad Paseo del Espolon. Večerja in nočitev.
 
5. dan: petek, 20. september Burgos-Leon
Dopoldan si ogledamo še mogočno gotsko katedralo, kjer je danes pokopan španski narodni junak El Cid. Z avtobusom se nato odpeljemo do izhodišča, kjer bomo začeli s hojo. Spet bomo izbrali zanimiv del poti med polji in mimo prijaznih manjših vasic. Po končani etapi nas avtobus odpelje do hotela v LEONU, ki je bilo vedno pomembna postojanka na Caminu. Čaka nas zaslužen počitek, večerja in nočitev.
 
6. dan: sobota, 21. september Leon-Ponferada
Zjutraj obiščemo lepo gotsko stolnico, poleg tega je pomemben tudi panteon leonskih kraljev v baziliki svetega Izidorja. Sledi pot do Cruz de Fierra. Spet se odpravimo na pot, medtem spoznavamo okolico, vasice, imamo čas za premišljevanje, pogovor s soromarji in molitev... Naša cilj je mesto PONFERADA, kar pomeni železni most. Ta je bil zgrajen konec 11. stoletja v pomoč romarjem pri prečkanju reke. Počitek, večerja in nočitev. 
 
7. dan: nedelja, 22. september Ponferada-Santiago de Compostela
Zjutraj si ogledamo mesto, nato pa je pred nami še zadnji odsek poti do Santiaga. Imena mnogih krajev in vasic nas bodo spominjala na romarsko pot ali občutke romarjev, ki so nekoč hodili skoznje. Pred koncem poti se mnogi tudi okopajo v rečici ali potoku, da tako čisti stopijo v »novi Jeruzalem«. Iz Monte do Goza bomo prvič zagledali prelepo katedralo in se razveselili kot nekoč, ko so zagledali tega »kralja romarjev«. Po prihodu si katedralo tudi ogledamo. Večerja in nočitev. 
 
8. dan: ponedeljek, 23. september Santiago de Compostela-Ljubljana
Dopoldanski ogled mesta, ki je bil za Jeruzalemom in Rimom tretje najpomembnejše romarsko mesto srednjeveške Evrope. Tudi Slovenci so že nekoč radi romali v »Kompostelje«. Mesto se poleg katedrale ponaša s škofijsko palačo, drugimi lepimi palačami, prijetnimi tlakovanimi uličicami... Po slovesni opoldanski romarski maši se odpravimo proti letališču in poletimo proti enemu od okoliških letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.