BELGIJA

Po Evropi

BELGIJA

 

4 dni

BELGIJA
BELGIJA
 

Aritours vas vabi na romanje in obisk slovenskega evroposlanca v evropskem parlamentu

Prevoz

avtobus

BELGIJA, dežela iz srednjeveške pravljice in romarski izziv

BRUSELJ– belgijska prestolnica, sedež evropske skupnosti

TRIER– biser med nemškimi mesti

ter najpomembnejši Marijini romarski središči v Belgiji

BANNEUX– devica ubogih – »belgijski Lurd« in BEAUARAING – Mati z zlatim srcem

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

07.03.2020 - 10.03.2020 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

199,00 €

2039

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), zunanji ogledi po programu, 1x kosilo, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 60EUR.

Odstopnina:10 EUR(v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina:15 EUR (na pogodbo).

Način plačila: 100EUR ob prijavi, ostalo pred odhodom.

CENA: 199 EUR (40 oseb), 229 EUR (35 oseb)

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico romanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

 

ZARADI REGISTRACIJE V EVROPSKEM PARLAMENTU JE POTREBNO OB PRIJAVI NUJNO PREDLOŽITI KOPIJO VELJAVNEGA OSEBNEGA DOKUMENTA S KATERIM BOSTE POTOVALI.

Program potovanja:

1. dan, sobota, 7. marec:                            Maribor – Ljubljana – nočna vožnja

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v popoldanskih urah in nočna vožnja preko Avstrije in Nemčije proti Belgiji.

2. dan, nedelja, 8. marec:                          Banneux – Bruselj

Dopoldanski prihod v Belgijo v BANNEUX, »belgijski Lurd«, najbolj priljubljeno in obiskano Marijino romarsko središče v državi. Tukaj se je Marija kot »Devica ubogih« leta 1933 osemkrat prikazala 12 letni deklici Mariette Beco. Cerkev je leta 1949 na osnovi številnih čudežnih ozdravljenj in spreobrnjen potrdila verodostojnost prikazovanj in Marijinih sporočil. Po maši in ogledih nadaljevanje vožnje do BRUSLJA. Preostanek dneva namenimo ogledu belgijske prestolnice, kraljevega mesta in sedeža evropske skupnosti. Z ogledi pričnemo na Grand Place, kjer v nizu slikovitih cehovskih hiš iz 17. stol. na glavnem trgu kraljuje impozantna poznogotska mestna hiša. Sprehodimo se mimo najlepših palač vrhunske stvaritve flandrijskih arhitektov, ki jih krasijo čudovite fasade. Obiščemo katedralo sv. Mihaela in sv. Gudole, cerkev Notre Dame de la Chapele, kraljevo palačo, mestni park, … ter naredimo obvezen spominski posnetek pri slavnem kipu dečka Manneken Pis. Vožnja do hotela v okolici Bruslja in nočitev.

3. dan, ponedeljek, 9. marec: Bruselj (obisk evropskega parlamenta) – Beauraing – Trier

Zajtrk. Vožnja v novi moderni del Bruslja in obisk evropskega parlamenta. Po končanih ogledih in kosiluslovo od Bruslja in vožnja v drugo najpomembnejše belgijsko romarsko središče BEAURAING. V vrtu dekliške šole pri lurški votlini se je petim otrokom 33 krat prikazala Marija, v času od 29. novembra 1932 do 3. januarja 1933. Med svojimi sporočili Marija posebej poudarja nujnost molitve, kot pomoč za spreobrnitev grešnikov. Ljudem priporoča romanja, ki jim bodo v duhovno oporo. Krajevni škof je leta 1943 po končanih preiskavah potrdil resničnost prikazovanj in odločil, da se sme naši ljubi Gospe z »zlatim srcem« iz Beaurainga javno izročati v priprošnjo. Po maši sledi vožnja skozi Luksemburg do hotela v nemškem mestu Trier ali njegovi okolici. Nočitev v hotelu.

4. dan, torek, 10. marec:                            Trier – Ljubljana – Maribor

Zajtrk. TRIER, verjetno najstarejše mesto v Nemčiji so ustanovili Kelti, pozneje postane eno najpomembnejših rimskih mest severno od Alp in prestolnica Zahodnega rimskega cesarstva. Po zadnji romarski maši ogled najpomembnejših znamenitosti: Črna vrata (Porta Nigra), največja in najbolje ohranjena rimska vrata v Evropi, cerkev sv. Simeona, romanska katedrala, rimski amfiteater, … Vrnitev proti domu. Mimo Stuttgarta, Münchna in Salzburga se vrnemo v domači kraj v poznih večernih urah.