AVSTRIJA

Po Evropi

AVSTRIJA

 

2 dni

AVSTRIJA
AVSTRIJA
 

HEILIGENBLUT, GROSSGLOCKNER, ZELL AM SEE, KRIMMLSKI SLAPOVI, HALLSTATT in ST. WOLFGANG

Prevoz

avtobus

Visokogorska panoramska cesta na Grossglockner se vzpenja s 36 zavoji v osrčje največjega avstrijskega narodnega parka Visoke Ture.  Na prelazu na višini 2.500m  se ponudi osupljiv razgled na številne tritisočake, med njimi najvišji Grossglockner sega kar 3.798m visoko. Pod razglediščem Franc Jožef se vije najdaljši avstrijski ledenik Pastirica, na travnikih vse naokoli pa svizci zvedavo tekajo naokoli. Alpska jezerca, potoki in slapovi so le uvod v edinstveno, čarobno doživetje pod Krimmlskimi slapovi, najvišjimi v Evropi. Voda pada kar 380m globoko preko treh kaskad, kjer se kapljice razpršijo v meglico in ustvarjajo okolje z zdravilno močjo.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

24.08.2018 - 25.08.2018 

45 oseb

179,00 €

1824

Cena vključuje:

Cena vključuje:avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina za visokogorsko cesto na Grossglockner in vstopnina na razgledno ploščad Skywalk vključno z vzpenjačo (skupaj pribl. 25 EUR), zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 30 EUR.

Odstopnina: 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina:13 EUR (na pogodbo).

Način plačila:50 EUR ob prijavi, možnost plačila na obroke.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

Program potovanja:

1. dan: petek, 24. avgust               

Slovenija – Heiligenblut – Grossglockner – Zell am see – Krimmlski slapovi

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Murske Sobote, postanek za vstop v Mariboru, Celju in Ljubljani ter nadaljevanje vožnje v Avstrijo mimo Beljaka, Špitala in Lienza v najlepšo avstrijsko gorsko vasico Heiligenblut. Farna cerkev sv. Vincencija zgrajena v 14. stol. se s svojo vitkostjo lepo spaja z lepoto gorske pokrajine. V notranjosti pritegneta posebno pozornost poznogotski krilni oltar in kar 13 m visok sakrarij, v katerem hranijo sveto kri ter v kripti grob sv. Briciusa, ki bi naj v 10. stol. prinesel iz Bizanca dragoceno steklenico s Kristusovo krvjo. Maša. Pot nadaljujemo po panoramski visokogorski cesti do razgledne ploščadi Franc Jožef höhe nad ledenikom, kje bo čas za sprehod in fotografiranje, potem pa naprej po izjemno slikoviti pokrajini do Edelweiss spitze, odkoder se cesta prevesi na drugo stran proti Zell am See.  Kratek sprehod po priljubljenem letoviškem mestu in za konec še Krimmlski slapovi. Veličasten spektakel narave in skrivnostna zdravilna moč vode vsakogar prevzame med vzponom ob slapovih. Več o vodi, o njenem pomenu in uporabi pa  izvemo in jo tudi občutimo v doživljajskem parku Vodni svet.  Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

 

2. dan: sobota, 25. avgust              Hallstatt – St. Wolfgang – Slovenija

Po zajtrku se zapeljemo na Solnograško v Hallstatt, znan po rudnikih soli in arheoloških najdiščih, mi pa gremo na najnovejšo atrakcijo, na razgledno ploščad, ki je že uvrščena pod Unescovo zaščito. Skywalk je platforma 360m nad tlemi, od koder so ponudi čudoviti razgled na Dachsteinski masiv, mestece, jezero, … stojiš med nebom in zemljo. Sprehod po slikovitem mestecu ob jezeru. Naslednji postanek bo v St. Wolfgangu, kraju z več kot tisočletno romarsko tradicijo, saj je tu deloval sveti Wolfgang, škof, misijonar in čudodelnik. Letoviško in zdraviliško mesto ob istoimenskem jezeru obdanem z gorami, privlači številne turiste med drugim tudi zaradi zgodbe Pri belem konjičku, ki je vpletena v slavno opereto. Zaključna maša in povratek v kraje odhoda.