ADVENTNO ROMANJE

Po Evropi

ADVENTNO ROMANJE

 

1 dan

  

ADVENT v CELOVCU in ob VRBSKEM JEZERU, Gospa Sveta, Vrba (Velden), Marija na Otoku

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

12.12.2020 

45 oseb

35,00 €

2020

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine, parkirnine, zunanji ogledi, organizacija in izvedba izleta, strokovno vodstvo izleta, nezgodno zavarovanje in DDV.

Odstopnina:  3 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 15 EUR ob prijavi, preostanek do odhoda.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na spletni strani www.aritours.si

Program potovanja:

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah. Vožnja v sosednjo Avstrijo in ogled prve slovenske stolnice, romarske cerkve GOSPA SVETA, ki slovi kot eden največjih umetnostnih sakralnih spomenikov Avstrije. Po maši in predstavitvi zgodovine cerkve se zapeljemo do glavnega mesta zvezne dežele avstrijske Koroške CELOVCA. Med sprehodom po mestnem središči si ogledamo mestni trg, ki ga varuje celovški zmaj, stolnico Sv. Egidija, stari trg, deželno hišo,… Prosti čas za samostojno raziskovanje, kosilo, nakupe in za ogled božično – novoletne tržnice.

Popoldan sledi panoramska vožnja z avtobusom ob obali Vrbskega jezera do romarskega kraja Otok (Maria Wörth), najstarejše krščanske naselbine na Koroškem. Ogled gotske cerkve, ki je zelo pomembno vlogo odigrala v času karantaskih Slovencev. Nadaljevanje poti do Vrbe (Velden), mondenega letovišča, ki slovi po gradu v katerem je bila posneta tv nadaljevanka “Grad ob Vrbskem jezeru,” in največjem plavajočem adventnem vencu na jezeru.

Prosto za sprehod med bogato založenimi stojnicami božične tržnice, kozarček kuhanega vina ali skodelico čaja… Ob dogovorjeni uri se ponovno zberemo in se odpeljemo proti domu, kamor prispemo v večernih urah.