ADVENT NA DUNAJU

Po Evropi

ADVENT NA DUNAJU

 

1 dan USPEŠNICA

  

Predbožični izlet na Dunaj

Prevoz

avtobus

Avstrijska prestolnica, »mesto mojih sanj«, nekoč sijaj cesarstva, je privlačna v vseh letnih časih, še posebej pa pred novim letom. Prepustimo se prazničnemu vzdušju bogato okrašenih mestnih ulic ter trgov in uživajmo med neštetimi dobrotami, ki jih ponujajo stojnice božičnega sejma!

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

09.12.2017 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

35,00 €

1720

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine, parkirnine in avtobusna dovolilnica za vožnjo po ringu, zunanji ogledi, organizacija in izvedba izleta, strokovno vodstvo izleta, nezgodno zavarovanje in DDV.

Odstopnina:  3 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 15 EUR ob prijavi, preostanek do odhoda.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na spletni strani www.aritours.si

Program potovanja:

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah. Vožnja v Avstrijo in mimo Gradca na DUNAJ. Najprej se ustavimo pred cesarskim dvorcem Schönbrunn, se sprehodimo med stojnicami ter se pustimo zapeljati prijetnim vonjavam kuhanega vina in božičnega peciva (brez ogleda gradu).  Vožnja po Ringu, kjer občudujemo znamenite mestne palače: parlament, opero, univerzo, Hofburg, votivno cerkev, ... Sprehodimo se še po starem mestnem središču mimo cerkve sv. Petra in po znamenitem Grabnu vse do katedrale sv. Štefana, kjer se med mašo spomnimo tudi na prvega dunajskega škofa, našega rojaka, Jurija Slatkonjo. Popoldan prosto za obisk božičnega sejma pred mestno hišo. Čudovito okrašena božična smreka, darilo ene izmed avstrijskih dežel, tisočero raznobarvnih lučk, pravljično okrašene stojnice z darili in dišečimi dobrotami, zvoki božičnih melodij iz velike dvorane Rotovža in še marsikaj lepega ustvari praznično vzdušje, ki se ga naužijemo v polni meri. Tudi bogato okrašene izložbe trgovin bodo morda koga zvabile k nakupu kakšnega darilca ali spominka, nekateri pa se ne boste mogli upreti slavni dunajski Sacherjevi torti. Ob dogovorjeni uri se ponovno zberemo in se odpravimo proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.