23. jubilejno postno romanje mariborske metropolije v NEMČIJO

Po Evropi

23. jubilejno postno romanje mariborske metropolije v NEMČIJO

 

2 dni

23. jubilejno postno romanje mariborske metropolije v NEMČIJO
23. jubilejno postno romanje mariborske metropolije v NEMČIJO
 

duhovno vodstvo: mariborski nadškof metropolit msgr. mag. Alojz Cvikl

Prevoz

avtobus

Vsakoletno postno romanje je postalo že kar ustaljeni del naše duhovne priprave na veliko noč. S svojim bogatim programom se navadno ta romanja globoko dotaknejo naših src. Tako smo navadno že ob vrnitvi z romanja polni pričakovanja, kam nas bo drugo leto vodila pot.

V postnem času 2018 nas bo pot vodila v Altötting, ki slovi kot eden najstarejših in najbolj priljubljenih božjepotnih krajev v Evropi in ga poznamo tudi pod imenom »Nemški Lurd«. Vsak od nas je v globini svojega srca romar, vedno na poti, proti končnemu cilju, ki je polnost življenja pri Bogu in Mariji. Na tej poti potrebujemo spodbud in vedno znova moramo nabirati moči, da lahko vztrajamo na poti dobrega. Naši predniki so zelo radi romali, še posebej v Marijina svetišča. Tam so se čutili sprejeti, potolaženi in na novo spodbujeni.

Tako se bomo tudi mi podali na pot k Marijini milostni podobi, kamor so skozi zgodovino prihajali mnogi, tako preprosti ljudje, kot plemiči, med njimi tudi duhovniki, škofje in papeži.

Vabim vas, da se nam pridružite, kajti vsi na svoji življenjski poti potrebujemo močne in lepe trenutke, ko začutimo, kako nam je Gospod blizu. In še prav posebej nam je blizu po svoji materi Mariji. Tudi na letošnjem postnem romanju želimo doživeti Božjo bližino, da bi po njegovem usmiljenju in njegovi dobroti mogli še bolj polno živeti prihodnje življenje.

Postni čas je milostni čas! Tudi v tem postnem času želimo doživeti da nam Gospod v svoji zastonjski ljubezni prihaja naproti. Prihaja, da bi nas iz »pepela« vodil v božje otroštvo, v življenje z Bogom in v občestvo bratov in sester.

Naj bo zato tudi to romanje za vsakega, ki se bo odpravil na pot blagoslovljen trenutek!

Msgr. Alojzij Cvikl DJ

mariborski nadškof metropolit

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

16.03.2018 - 17.03.2018 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

169,00 €

1801

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), kosilo, vstopnina v St. Florianu, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: 30 enoposteljna soba  EUR.

Odstopnino v znesku:8 EUR vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile romanje morali odpovedati. Če se odločite zanj, mora biti vplačano skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdrži se le plačilo zavarovanja, prijavnina in administrativni stroški. Če potnik ne prične romanja na dan, ki je določen kot začetek romanja in le tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Način plačila: 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke do odhoda.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

Program potovanja:

1. dan: petek, 16. marec       Slovenija – St. Florian – Altötting

Odhod avtobusov v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter vožnja v Avstrijo in naprej mimo Gradca v ST. FLORIAN. Avguštinski kanoniški samostan St. Florian pri Linzu je ena najpomembnejših baročnih zgradb Avstrije. Na mestu, kjer danes stoji samostan, je bil v 4. stol. kot rimski vojak, umorjen sv. Florijan, zavetnik gasilcev. Celoten kompleks biser avstrijskega baroka je središče duhovnega in kulturnega dogajanja tega dela pokrajine, kjer si ogledamo krasno samostansko baziliko, prelatni hodnik s stopniščem, Marmorno dvorano, Cesarsko sobo, galerijo slik samostana in knjižnico z okrog 150.000 knjigami. V baziliki imajo največje cerkvene orgle Avstrije, poimenovane po slavnem skladatelju, ki je tukaj deloval.

Po ogledu vožnja v ALTÖTTING, majhno bavarsko mesto, ki slovi kot najpomembnejše Marijino romarsko središče Bavarske in eden najstarejših in najbolj priljubljenih Marijinih božjepotnih krajev v Evropi, imenovan  tudi »Nemški Lurd«. To je glavni cilj našega romanja, ki ga povezujemo s 160 letnico praznovanja Marijinih prikazovanj v Lurdu.

K čudodelni podobi Marije z Jezusom v naročju, ki se nahaja v srebrni niši oltarja v Milostni kapeli, so skozi stoletja prihajali tako preprosti ljudje, kakor tudi plemiči, kralji in papeži. Po maši si ogledamo številne umetnine in zahvalne podobe. Ustavimo se tudi v cerkvi sv. Ane in v kapucinski cerkvi na grobu domačina sv. Konrada. Vožnja do hotela v bližini Münchna, večerja in nočitev.

 

 

2. dan: sobota, 17. marec      München – Slovenija

Po zajtrkuse odpravimo v bavarsko prestolnico MÜNCHEN. Tretje nemško mesto po velikosti je eno največjih kulturnih središč Evrope. Čeprav je bilo mesto ob koncu vojne zelo porušeno, je ohranilo veliko dragocenih posebnosti. Sprehodimo se mimo velikanske rezidence Wittelsbachov, univerze, Narodnega gledališča, knjižnice, …do živahnega središča Marienplatz, kjer stoji Nova mestna hiša z znamenitim »Glockenspielom« in stolnica »Naše ljube Gospe« z velikima čebulastima zvonikoma. Obiščemo najstarejšo mestno cerkev sv. Petra in doživimo sobotni utrip velikega živilskega trga. V jezuitski cerkvi sv. Mihaela, najpomembnejši renesančni stavbi iz 16.stol., kjer so v kripti grobovi Wittelsbachov, imamo zaključno mašo.

V mestu svetovno znanem po pivskem prazniku Oktoberfestu, si duh tega množičnega ljudskega praznovanja pričaramo ob tipični hrani: klobasi in vrčkom piva v eni najbolj slovitih pivnic v mestu. Še nekaj prostega časa in že smo na poti proti domu.V kraje odhoda se vrnemo v poznih večernih urah.