MEHIKA

Izven Evrope

MEHIKA

 

9 dni

MEHIKA
MEHIKA
MEHIKA
MEHIKA
MEHIKA
 

Prevoz

letalo

Civilizacija Majev, ena najstarejših in najvišje razvitih kultur Latinske Amerike, je z največjim sijajem blestela kar šestkrat dlje, kot je bila vladavina starega Rima. V tem času so Maji zgradili več zgradb in mest kot ljudje v starem Egiptu ter pustili neizbrisno sled na straneh zgodovine Novega sveta. Bili so izvrstni astronomi in astrologi, zgradili so mogočen imperij, imeli so koledar, ki je predstavljal sredstvo za uravnoteženje različnih ciklusov božanskih vplivov na vse ravni njihovega življenja.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

10.11.2018 - 18.11.2018 

35 oseb

1.890,00 €

1828

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:povratni tranfser Ljubljana - letališče - Ljubljana, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, 7 nočitev z zajtrkom v hotelih 3* ali 4*, ogledi in vstopnine po programu, strokovno vodstvo v slovenščini, lokalni vodnik, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila: obvezne napitnine za šoferje in lokalne vodnike cca. 35€, izstopne takse iz Mehike in ostale pristojbine plačljive na kraju samem pribl. 25 EUR, enoposteljna soba 200 EUR.

Način plačila: 600 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina:95 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina: 13 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

 

Pomembno: Potrebni dokument za potovanje je potni list, ki mora biti veljaven najmanj šest mesecev.

Za Mehiko obveznega cepljenja ni, priporoča se cepljenje proti hepatitisu A in cepljenje proti tifusu. Obe vrsti cepljenj morate opraviti vsaj 14 dni pred odhodom na potovanje. Pred odhodom na potovanje se o priporočenih cepljenjih pozanimajte na območnem Inštitutu za varovanje zdravja.

 

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega drugega bližnjega letališča zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Program potovanja:

1. dan: sobota, 10. november               polet proti Mexico City

Zbirališče potnikov na enem izmed bližnjih letališč. Polet do MEXICO CITY. Obroki na letalu. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

2. dan: nedelja, 11. november              Mexico City: antropološki muzej in plavajoči vrtovi

Prvi dan namenjamo obisku prestolnice MEXICO CITY, ki je največje in najhitreje rastoče mesto na svetu. V zanimivem antropološkem muzeju ogled zakladov preteklih civilizacij, ki razkrivajo skrivnosti starih indijanskih kultur. Iz modernega in hrupnega mesta nas pot vodi v predel San Angelo, kjer se med sprehodom po kamnitih ulicah prestavimo v čas kolonializma. Vožnja s pisanimi ladjicami po kanalih reke med t. im. »plavajočimi vrtovi«. Pričaka nas bujno zelenje in marijačiji, ki s tradicionalno mehiško glasbo poskrbijo za popolno doživetje.

3. dan: ponedeljek, 12. november       Mexico City – Teotihuacan – Guadalupe

Sprehod čez osrednji trg Zocalo in ogled največje katedrale v Latinski Ameriki, narodne palače z znamenitimi freskami in poslikavami Diega Riviere ter ostankov velikega azteškega templja. Vožnja v TEOTIHUACAN, mesto bogov, nekoč najpomembnejšo predkolumbovsko naselbino v Srednji Ameriki, ki se je raztezala na površini dvajsetih km² in štela več kot dvesto tisoč prebivalcev. Vzpon na veličastni piramidi Sonca in Lune, kjer so imeli Azteki obrede žrtvovanja in od koder se nam ponuja sijajen razgled. Ustavimo se tudi v največjem ameriškem Marijinem romarskem središču GUADALUPE, kjer se je Mati božja prvič prikazala indijanskim prebivalcem.

4. dan: torek, 13. november      Mexico city – Cuarnevaca – Taxco – Mexico City

Vožnja preko gorskega prelaza, kjer nas bodo spremljali bujni borovi gozdovi, pri mestu »večne pomladi« Cuernavaca, pa nas bodo pozdravili čarobni nasadi cvetja in lepo obdelana polja. V gorati deželi Guerrero se ustavimo v mestu TAXCO, mehiški prestolnici srebra, ki je spomeniško zaščitena, kar pripomore k ohranjanju njene značilne arhitekturne podobe. Ogled osrednjega trga in čudovite baročne cerkve Santa Prisca, ki jo je dala zgraditi družina Borda, lastnica rudnikov srebra v Taxcu. Naslednji postanek bo namenjen ogledu zgodovinskega mesta CUERNAVACA v katerem je več desetletij preživel Herman Cortes, osvajalec Mehike. V notranjosti Palacio Cortes bomo lahko občudovali veliko mojstrovino - freske znanega umetnika Diega Riviere s prizori iz mehiške zgodovine od prihoda Špancev do osvoboditve izpod njihove oblasti. Palače in vrtovi so bili kasneje letna rezidenca cesarja Maksimiljana Habsburškega. V mestni katedrali iz 16. stol. bomo videli zanimiv ciklus fresk s prikazom zgodbe o misijonarjih, ki iz Mehike prenašajo krščansko vero na Japonsko.

5. dan: sreda, 14. november      Mexico City – Puebla – Oaxaca  

Slovo od prestolnice in vožnja po izjemno slikoviti pokrajini mimo visokih gora in vulkanov Popokatepetl, Iztaccihuatl in Orizababa do »mesta angelov« PUEBLA, ki se ponaša z odlično ohranjeno kolonialno špansko arhitekturo in s kar sedemdesetimi cerkvami ter tisoč kolonialnimi stavbami. Na osrednjem trgu si ogledamo katedralo, Roženvensko kapelo in ostale zanimivosti. Nadaljevanje poti skozi puščavsko pokrajino ter med velikanskimi kaktusi do mesta OAXACO.Prosto za potep po prijetnem kolonialnem mestu, pokušina grenke čokolade ali kakšne druge dobrote mehiške kuhinje, vse skupaj pa je treba začiniti s čisto pravo tekilo. 

 

6. dan: četrtek, 15. november               Oaxaca –– El Tule najdebelejše drevo na svetu –  Teotitlan del Valle

Ogledkolonialnem mestu, pokušina grenke čokolade ali kakšne druge dobrote mehiške kuhinje, vse skupaj pa je treba začiniti s čisto pravo tekilo.  Vožnja v EL TULO, kjer na cerkvenem dvorišču kraljuje domnevno najdebelejše drevo na svetu, staro več kot dva tisoč let. Sledi obisk tipične mehiške vasice TEOTITLAN DEL VALLE, ki slovi po barvitih preprogah in odejah. Ogledali si bomo način tkanja preprog ter obiskali vaško tržnico.

7.dan: petek, 16.noveber                       Monte Alban – Mexico city

Planota MONTE ALBAN, najsvetejše središče ljudstva Zapotekov, Olmekov in Mistekov. Iz tega obdobja se je ohranil trg s templji in palačami, ki nam pričajo o predkolumbovskem času. Vožnja po puščavski pokrajini z orjaškimi kaktusi, mimo več kot 3000 m visokih gora in vulkanov, vse do Mexico city-ja.

8. dan: sobota, 17. november               Mexico city – polet proti Evropi

Prosto do odhoda na letališče ter polet nazaj proti Evropi.

9. dan: nedelja, 18. november              Evropa

Pristanek na enem izmed bližnjih letališč. Konec potovanja. 

Ostala ponudba (Izven Evrope)