IZRAEL, Sveta dežela

Izven Evrope

IZRAEL, Sveta dežela

 

8 dni USPEŠNICA

 Izrael - Sveta dežela
 Izrael - Sveta dežela
 Izrael - Sveta dežela
 Izrael - Sveta dežela
 Izrael - Sveta dežela
 Izrael - Sveta dežela
Izrael - Sveta dežela
Izrael - Sveta dežela
Izrael - Sveta dežela
Izrael - Sveta dežela
Izrael - Sveta dežela
 

Prevoz

avtobusletalo

Sonce zjutraj najprej obsije cerkve, mošeje in sinagoge, nato se svetloba razlije po rodovitnih poljih in puščavah, po vsej pokrajini, na katero je že Mojzes gledal kot na obljubljeno deželo. Obiskati Sveto deželo je želja vsakega kristjana. Izraelske svetopisemske zgodbe segajo daleč nazaj v čas Kanaancev, Filistejcev in drugih ljudstev, ki so poselili Palestino. Na naši poti po Sveti deželi bomo obiskali Jeruzalem, mesto kralja Davida, ki ga je pred 3000 leti povzdignil v prestolnico Izraela. Videli bomo Tempeljsko ploščad, na kateri je kralj Salomon pozidal največji judovski tempelj in Zid žalovanja, ob katerem Judje objokujejo tragično usodo svojega ljudstva. Sledili bomo Jezusovi življenjski poti od rojstva v Betlehemu, odraščanja in poučevanja ob Galilejskem morju do njegovega križevega pota, smrti in vstajenja v Jeruzalemu.

 

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

02.10.2021 - 09.10.2021 

40 oseb

1.090,00 €

2102

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: letalski prevoz v ekonomskem razredu v Tel Aviv in nazaj, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na letališče in nazaj, prevoz z avtobusom po programu v Izraelu, 7 polpenzionov v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi ogledi in vstopnine po programu, vožnja s taksiji na Goro Tabor, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila: obvezne napitnine za šoferja in v hotelih 35 EUR po osebi.

Možna doplačila: enoposteljna soba 250EUR.

Odstopnina: 50EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 250 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

 

 

Program potovanja:

1. dan: sobota                          Slovenija – Tel Aviv – Nazaret

Odhod avtobusa iz različnih krajev, prevoz do izbranega letališča in polet v Tel Aviv. Obrok na letalu. Po pristanku vožnja do hotela v Nazaretu in nočitev.

2. dan: nedelja                        Nazaret – gora Tabor – Kana Galilejska

Po zajtrku se zapeljemo do vznožja GORE TABOR, od koder se s taksiji povzpnemo na njen vrh. Na kraju, kamor je Jezus pripeljal apostole Petra, Jakoba in Janeza, stoji danes bazilika Spremenjenja. Postanek v KANI GALILEJSKI, znani po čudežu spremenjenja vode v vino. Vrnitev v NAZARET in ogled bazilike Marijinega oznanjenja, Jožefove cerkve in Marijinega vodnjaka. Vrnitev v hotel večerja in nočitev.

3. dan: ponedeljek               Nazaret – Kafarnaum – Tabga – gora Blagrov – Nazaret

Zajtrk in vožnja do Galilejskega jezera. V KAFARNAUMU, ki ga imenujejo tudi »Jezusovo mesto«, si med ostanki nekdaj pomembnega mesta, ogledamo tudi Petrovo hišo in ostanke sinagoge iz 4. stol. TABGA je kraj, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh, v spomin na takratne dogodke so tukaj postavili cerkev Petrovega primata in cerkev Pomnožitve kruha. Maša na GORI BLAGROV, na griču nad jezerom med bujnim zelenjem in cvetjem. Še postanek v kibucu, zadružnem naselju, ki je izraelska posebnost. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: torek                            Nazaret – Karmel – Cezareja – Ein Karem – Betlehem

Po zajtrku se odpeljemo ob obali Sredozemskega morja proti jugu in se povzpnemo na goro KARMEL nad mestom Haifa, kjer je živel prerok Elija. S ploščadi je lep razgled na celoten zaliv in to pomembno pristanišče. Nadaljevanje poti do starega rimskega mesta CEZAREJE, ki ga je obiskal tudi apostol Pavel. Popoldan prispemo v EIN KAREM, rojstni kraj Janeza Krstnika, kjer je Marija obiskala teto Elizabeto. Ogled cerkve Marijinega obiskanja in sv. Janeza Krstnika. Proti večeru prispemo v kraj Jezusovega rojstva, BETLEHEM. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: sreda                           Oljska gora – Jeruzalem

Zajtrk. Vožnja na OLJSKOGORO, ki je za vse kristjane simbol Kristusove agonije in slave. Pogled na Jeruzalem, ki je pred nami kot na dlani, je neponovljiv. Obiščemo baziliko Očenaš, Dominus Flevit, vrt Getsemani, kjer rastejo tisočletne oljke, kraj, od koder so Jezusa odpeljali na sojenje, cerkev Marijinega groba, … Vožnja v JERUZALEM, starodavno mesto, ki nas preseneti zaradi velikih nasprotij in različnosti, saj se v njem stapljajo staro in novo, sveto in posvetno ter izjemna arhitektura v čarobno mešanico simbolov, zvokov in vonjav. Sprehod po starem delu Jeruzalema: Zid žalovanja, cerkev sv. Ane, Ecce Homo, Via Dolorosa, Golgota, Božji grob, … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: četrtek               Pastirske poljane – Qumran – Jeriha – Mrtvo morje

Zajtrk. Zjutraj obiščemo Pastirske poljane in nato našo pot nadaljujemo proti zahodu do puščave v QUMRAN, kjer so bili po naključju najdeni okoli 2000 let stari Mrtvomorski rokopisi. Ustavimo se tudi v Jerihi in že smo ob MRTVEMMORJU, najbolj slanem in najnižje ležečem morju na svetu. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: petek                 Betlehem – Jeruzalem

Po zajtrku vožnja v Jeruzalem, kjer se najprej ustavimo na SIONU za ogled dvorane zadnje večerje. Dopoldan si ogledamo novi del Jeruzalema: Yad Vashem – židovski spominski park in parlament Knesset. Popoldan namenimo Betlehemu, kjer obiščemo baziliko Jezusovega rojstva in mlečno votlino. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: sobota                Betlehem – Tel Aviv – Slovenija

Vožnja na letališče v Tel Aviv ter polet proti domu. Po pristanku le še vožnja z avtobusom v kraje odhoda.

Vse dni romanja bo maša v dogovoru z duhovnim vodjem.

Ostala ponudba (Izven Evrope)