Izrael in Palestina

Izven Evrope

Izrael in Palestina

 

8 dni USPEŠNICA

Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
Sveta dežela –  po puščavi, med arheološka najdišča in živa svetišča
 

Sveta dežela

Prevoz

letalo

Sonce zjutraj najprej obsije cerkve, mošeje in sinagoge, nato se svetloba razlije

po rodovitnih poljih in puščavah, po vsej pokrajini, na katero je že Mojzes gledal kot na obljubljeno deželo. Obiskati Sveto deželo je želja vsakega kristjana. Izraelske svetopisemske zgodbe segajo daleč nazaj v čas Kanaancev, Filistejcev in drugih ljudstev, ki so poselili Palestino. Na naši poti po Sveti deželi obiščemo Jeruzalem, mesto kralja Davida, ki ga je pred 3000 leti povzdignil v prestolnico Izraela. Vidimo Tempeljsko ploščad, na kateri je kralj Salomon pozidal največji judovski tempelj in Zid žalovanja, ob katerem Judje objokujejo tragično usodo svojega ljudstva. Sledimo Jezusovi življenjski poti od rojstva v Betlehemu, odraščanja in poučevanja ob Galilejskem morju do njegovega križevega pota, smrti in vstajenja v Jeruzalemu

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

26.11.2019 - 03.12.2019 

45 oseb

1.090,00 €

19024

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:letalski prevoz v Tel Aviv in nazaj, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na letališče in nazaj, prevoz z avtobusom po programu v Izraelu, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi ogledi in vstopnine po programu, vožnja s taksiji na Goro Tabor, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila:obvezne napitnine za šoferja in v hotelih 35 EUR po osebi.

Možna doplačila:enoposteljna soba 250EUR.

Odstopnina: 50EUR  (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 250 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

1.090 EUR (45 oseb), 1.190 EUR (35 oseb)                                                     

Vse vstopnine, letališke in varnostne pristojbine vključene v ceno!

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Dokument potreben za potovanje je potni list, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev na zadnji dan romanja. Ob prijavi, nam prosim pošljite fotokopijo potnega lista.

 

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega koli bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni. Dovoljujemo si možnost manjše spremembe programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

Program potovanja:

1. dan: torek, 26. november           Slovenija – Tel Aviv – Nazaret

Odhod avtobusa iz Ljubljane, Celja in Maribora, prevoz do enega od bližnjih letališč ter polet v Tel Aviv. Po pristanku vožnja do hotela v Nazaretu in nočitev.

2. dan: sreda, 27. november            Nazaret – gora Tabor – Kana Galilejska

Po zajtrku se zapeljemo do vznožja GORE TABOR, od koder se s taksiji povzpnemo na njen vrh. Na kraju, kamor je Jezus pripeljal apostole Petra, Jakoba in Janeza, stoji danes bazilika Spremenjenja. Postanek v KANI GALILEJSKI, znani po čudežu spremenjenja vode v vino. Vrnitev v NAZARET in ogled bazilike Marijinega oznanjenja, Jožefove cerkve in Marijinega vodnjaka. Vrnitev v hotel večerja in nočitev.

3. dan: četrtek, 28. november        

Nazaret – Kafarnaum – Tabga – gora Blagrov – Nazaret

Zajtrk in vožnja do Galilejskega jezera. V KAFARNAUMU, ki ga imenujejo tudi »Jezusovo mesto«, si med ostanki nekdaj pomembnega mesta, ogledamo tudi Petrovo hišo in ostanke sinagoge iz 4. stol. TABGA je kraj, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh, v spomin na takratne dogodke so tukaj postavili cerkev Petrovega primata in cerkev Pomnožitve kruha. Maša na GORI BLAGROV, na griču nad jezerom med bujnim zelenjem in cvetjem. Še postanek v kibucu, zadružnem naselju, ki je izraelska posebnost. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: petek, 29. november            Nazaret – Karmel – Cezareja – Nazaret

Po zajtrku se odpeljemo na obalo Sredozemskega morja proti jugu in se povzpnemo na goro KARMEL nad mestom Haifa, kjer je živel prerok Elija. S ploščadi je lep razgled na celoten zaliv in to pomembno pristanišče. Nadaljevanje poti do starega rimskega mesta CEZAREJE, ki ga je obiskal tudi apostol Pavel. Popoldan se vrnemo v NAZARET, prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov ali samostojne oglede. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: sobota, 30. november          Nazaret – Jeruzalem – Oljska gora – Betlehem

Zajtrk. Vožnja na jug dežele v JERUZALEM, starodavno mesto, ki nas preseneti zaradi velikih nasprotij in različnosti, saj se v njem stapljajo staro in novo, sveto in posvetno ter izjemna arhitektura v čarobno mešanico simbolov, zvokov in vonjav. Sprehod po starem delu Jeruzalema: Zid žalovanja, cerkev sv. Ane, Ecce Homo, Via Dolorosa, Golgota, Božji grob, … Popoldne vožnja na OLJSKOGORO, ki je za vse kristjane simbol Kristusove agonije in slave. Pogled na Jeruzalem, ki je pred nami kot na dlani, je neponovljiv. Obiščemo baziliko Očenaš, Dominus Flevit, vrt Getsemani, kjer rastejo tisočletne oljke, kraj, od koder so Jezusa odpeljali na sojenje, cerkev Marijinega groba, … Proti večeru prispemo v kraj Jezusovega rojstva, BETLEHEM. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: nedelja, 1. december          Pastirske poljane – Qumran – Jeriha – Mrtvo morje

Zajtrk. Zjutraj obiščemo Pastirske poljane in nato našo pot nadaljujemo proti zahodu do puščave v QUMRAN, kjer so bili po naključju najdeni okoli 2000 let stari Mrtvomorski rokopisi. Ustavimo se tudi v Jerihi in že smo ob MRTVEMMORJU, najbolj slanem in najnižje ležečem morju na svetu. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: ponedeljek, 2. december     Jeruzalem – Betlehem

Po zajtrku vožnja v Jeruzalem, kjer se najprej ustavimo na SIONU za ogled dvorane zadnje večerje. Dopoldan si ogledamo novi del Jeruzalema: Yad Vashem – židovski spominski park in parlament Knesset. Popoldan namenimo BETLEHEMU, kjer obiščemo baziliko Jezusovega rojstva in mlečno votlino. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: torek, 3. december               Betlehem – Ein Karem – Tel Aviv – Slovenija

Po zajtrku vožnja v EIN KAREM, rojstni kraj Janeza Krstnika, kjer je Marija obiskala teto Elizabeto. Ogled cerkve Marijinega obiskanja in sv. Janeza Krstnika. Popoldne vožnja na letališče v Tel Aviv ter večerni polet proti enemu od domu bližnjih letališč. Po pristanku le še vožnja z avtobusom v kraje odhoda, kamor prispemo v poznih nočnih urah oz. zgodnjih jutranjih urah prihodnjega dne. Vse dni romanja bo maša v dogovoru z duhovnim vodjem.

 

Ostala ponudba (Izven Evrope)