ADVENT V TRSTU

Izven Evrope

ADVENT V TRSTU

 

1 dan

  

Aritours vas vabi na 6. tradicionalno predbožično romanje

Prevoz

avtobus

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

15.12.2018 (ZAGOTOVLJENO)

45 oseb

45,00 €

1820

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine, parkirnine, vstopnina v grad Miramare, zunanji ogledi, organizacija in izvedba izleta, strokovno vodstvo izleta, nezgodno zavarovanje in DDV.

Odstopnina:  3 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 20 EUR ob prijavi, preostanek do odhoda.

Program potovanja:

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah. Vožnja do mejnega prehoda Fernetiči in naprej v Italijo na hrib MONTE GRISA, po slovensko VEJNA, kjer stoji mogočna, moderna božjepotna Marijina cerkev, ki stoji na kraških tleh na čudoviti razgledni točki od koder se nam odpre pogled na mesto Trst, celoten tržaški zaliv s slovensko obalo ter širšo okolico. Tukaj bomo imeli slovesno romarsko mašo. Zatem si bomo svetišče ogledali in se ob koncu še ustavili ob oltarju slovanskih bratov sv. Cirila in Metoda, delo slikarja Toneta Kralja. Naslednji postanek bo namenjen ogledu gradu MIRAMARE, ki ga je dal zgraditi avstrijski nadvojvoda Maksimiljan 1860. leta. Sprehodili se bomo skozi bogate salone s stilnim pohištvom in drugimi umetninami. Na voljo bo tudi nekaj časa za sprehod po velikem lepo urejenem parku, napravljenem v obliki teras. Sledi vožnja v TRST, glavno mesto Furlanije in Julijske Benečije ter do nedavnega največjega jadranskega pristanišča. Med sprehodom po starem mestnem središču si bomo ogledali velik osrednji trg Piazza dell'Italia z vladno in občinsko palačo, borzno palačo, gledališče Verdi, Canal Grande…

Sledil bo prosti čas za obisk tradicionalnega Božičnega sejma in sprehod po praznično okrašenih ulicah.Ob dogovorjeni uri se ponovno zberemo in se odpravimo proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah. 

Ostala ponudba (Izven Evrope)