ISTANBUL – APIMONDIA 2017

Potovanje po Evropi

ISTANBUL – APIMONDIA 2017

 

5 dni

ISTANBUL – APIMONDIA 2017
 

ČZS in Aritours, ApiRoutes vas vabita na strokovno čebelarsko ekskurzijo v Turčijo

Prevoz

letalo


ČZS in Aritours, ApiRoutes

vabita na strokovno čebelarsko ekskurzijo v Turčijo       

ISTANBUL – APIMONDIA 2017

30.9. – 4.10.2017


Pridružite se in podprite Slovenijo, kandidatko za dobitnico Apimondia 2021!

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

30.09.2017 - 04.10.2017 

40 oseb

625,00 €

1713

Cena vključuje:

V ceno je vključeno:povratna letalska karta Ljubljana – Istanbul – Ljubljana, avtobusni prevoz in transferji v Turčiji po programu, 4 nočitve z zajtrkom v hotelu 3 oz. 4* (dvoposteljne sobe), VSTOPNINA NA APIMONDIJO 1 dan (59 EUR), zunanji ogledi, slovenski spremljevalec, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila:enoposteljna soba 96EUR, večerje v hotelu oz. restavraciji 15EUR/dan, večerja na ladji z bogatim folklornim programom 45EUR, vstopnine po programu (dan 2) cca. 35EUR, čebelarska ekskurzija v organizaciji organizatorja Apimondije 89EUR, dodatni dan vstopnina na Apimondijo (glej tabelo spodaj).

Način plačila: Ob prijavi je potrebno plačati akontacijo v višini 100EUR po osebi, ostalo do odhoda. V kolikor se odločite za odstopnino je le-to potrebno vplačati skupaj z akontacijo.

Odstopnino v višini 5% od aranžmaja vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile potovanje morali odpovedati. Če se odločite zanj, mora biti vplačano skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdrži se le plačilo zavarovanja, prijavnina in administrativni stroški. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in le tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

Program potovanja:

DAN 1, 30.9. : LJUBLJANA – ISTANBUL

Predvideni let: Ljubljana (09:10) – Istanbul (12:25), Turkish Airlines

Zjutraj zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani in polet proti Istanbulu. Po prihodu v turško prestolnico, transfer do hotela in nastanitev. Pozno popoldne krožna vožnja po evropskem delu Istanbula. Nočitev v hotelu.

OPCIJSKO: vožnja z ladjo po Bosporju z večerjo in bogatim folklornim programom (trebušne plesalke, folklora iz različnih delov Turčije) (doplačilo).

DAN 2, 1.10. : OGLED ISTANBULA – SLOVENSKI VEČER

Ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej ki velja za vrhunec bizantinske umetnosti), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Pozno popoldan prihod na sejmišče, kjer bo potekal slovenski večer in še zadnja predstavitev Slovenije, kandidatke za dobitnico Apimondije 2021. Organizacija dogodka pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ČZS. Nočitev v hotelu.

DAN 3, 2.10 : ČEBELARSKA EKSKURZIJA ALI OBISK APIMONDIA

OPCIJSKO (doplačilo):Celodnevna strokovna ekskurzija v izvedbi organizatorja Apomondije. Vožnja v azijski del Istanbula, kjer se v mestu Sile obišče čebeljo vas. Med potjo se obiščejo lokalna čebelarska področja, kjer čebelarijo z različnimi vrstami čebel kot so anatolska, kavkaška, Mugla,.. vzrejni center ter podjetje Balparmak Honey Company. Kosilo na tržnici Sile Earth Market, kjer kmetje sledijo smernicam Slow Food filozofije. Podroben program bo na voljo, ko bo organizator tudi uradno objavil program.  


V kolikor se ekskurzije ne želite udeležiti je možen obisk Apimondije. Nočitev v hotelu.

DAN 4, 3.10.: APIMONIDIA – RAZGLASITEV DOBITNICE APIMONDIA 2021

Cel dan namenjen strokovnemu obisku Apimondije. V popoldanskih urah sledi generalna skupščina in zaključna prireditev v sklopu katere bo razglasitev države dobitnice Apimondie 2021. Nočitev v hotelu.

DAN 5, 4.10.: ISTANBUL – LJUBLJANA

Po zajtrku vožnja na Grand Bazar. Prosto za samostojni potep ter nakup sladkih spominkov. Prevoz na letališče in polet v Ljubljano.

 

Predviden let: Istanbul (17:55) – Ljubljana (19:10)


PRILOGA:Cene za obisk kongresa. Na vse spodnje cene je potrebno dodati še 18% davek.

Description

Paid by
30 June 2017

Paid after
30 June 2017

Full Congress Entry Fee (member countries)

250.-Euro

300.-Euro

Full Congress Entry Fee (non-member countries)

300.-Euro

350.-Euro

Full Congress Entry Fee (developing countries)

150.-Euro

200.-Euro

Full Congress Entry Fee (groups more than 10)

225.-Euro

250.-Euro

Full Congress Entry Fee (student)

150.-Euro

150.-Euro

Full Congress Entry Fee (journalist)

Free

Free

Daily Entry Fee (congress + exhibition)

100.-Euro

100.-Euro

ApiExpo Daily Entry Fee/Dnevna vstopnina na Api Expo

50.-Euro

50.-Euro

Accompanying Person Fee

150.-Euro

150.-Euro

Technical Excursion ( per person )

75.-Euro

100.-Euro

All registration fees are exclusive of % 18 VAT.

Ostala ponudba (Potovanje po Evropi)