Aktivni oddih z dr. Alenko Rebula v Dolenjskih toplicah

Potovanje po Evropi

Aktivni oddih z dr. Alenko Rebula v Dolenjskih toplicah

 

3 dni

Aktivni oddih z dr. Alenko Rebula  v Dolenjskih toplicah
Aktivni oddih z dr. Alenko Rebula  v Dolenjskih toplicah
 

Prevoz

Sprostitev, oddih, izobraževanje, zdrava prehrana so del zdravega življenjskega sloga. Ga. Alenka bo spregovorila o utrujenosti, vzrokih zanjo ter posledicah, ki jih pušča le-ta na naše psiho fizično počutje. Razkrila nam bo zakaj je oddih v našem življenju izrednega pomena in zakaj ima počitek globok zdravilni pomen predvsem pri obnovi našega telesa. Spregovorila bo tudi o pomenu vode, razbremenitve, tišine in podarjenega časa. Ga. Iris bo vsak dan poskrbela da se na dan pripravimo z vajami za uglasitev in harmonijo.  S predavanjem in aktivno delavnico na temo lastnih skritih potencialov nam bo pomagala k aktivaciji lastnih potencialov, predvsem intuicije in kreativnosti, ter večanju samozavesti, motivacije in učinkovitosti. Čebelarka in lončarka Andreja pa nas bo zapeljala v še edini pravi pragozd v Sloveniji, kjer sredi neokrnjene narave stoji njen čebelnjak, učilnica na prostem. Podučila nas bo o tem kako lahko s pomočjo čebel in njenih proizvodov krepimo svoje zdravje ter o pomenu sproščanja v čebelnjaku, ležanju na panjih, masaži z medom, ki blagodejno vplivajo na naše počutje, zmanjšujejo stres, utrujenost in nas napolnijo z novimi močmi ...

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

06.09.2019 - 08.09.2019 

20 oseb

299,00 €

1934

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: namestitev v hotelu 4* v Dolenjskih toplicah na osnovi pol penziona, uporaba bazenov in savne, pol dnevni izlet z obiskom čebelarke, piknik v naravi, vse aktivnosti s predavanji kot po programu, organizacija in izvedba, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 60 EUR.

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 50EUR ob prijavi, razlika do 10 dni pred pričetkom delavnic.

Pri odpovedih do enega meseca pred aranžmajem povrnemo vsa vplačla, razen stroška rezervacije (v višini 10% aranžmaja). Pri poznejših odpovedih zaračunamo stroške v višini 50% aranžmaja. Pri odpovedih v roku deset dni pred odhodom vplačil ne vračamo, možno pa se je dogovoriti za udeležbo nadomestnega udeleženca.

Veljajo posebni splošni pogoji.

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

Program potovanja:

1.dan: petek, 6. september      Čebelnjak učilnica na prostem in apiterapija

Zbor udeležencev in prijava v hotelu v Dolenjskih toplicah. Naš aktivni oddih bomo začeli s kozarcem »energijskega napitka«, sledi uvodno srečanje ter predstavitev aktivnosti tridnevnega druženja.

Ta dan obiščemo čebelarko in njen čebelnjak v neokrnjeni naravi na obrobju krakovega pragozda. Tukaj izvemo več o čebelah, blagodejni učinkih čebeljih produktov, o masaži z medom v slovenskem čebelnjaku, privoščimo si piknik v neokrnjeni naravi z dobrotami, ki jih pripravi gospa Andreja. Privoščimo si nekaj trenutkov za sprostitev v čebelnjaku, ležanje na panjih, opazovanje čebel ali pa bomo preprosto uživali v tišini in neokrnjeni naravi, ki nas obdaja. Vrnitev v hotel, čas za sprostitev, kopanje,.. Večerja, večerno druženje in nočitev.

2. dan: sobota, 7. september

Alenka Rebula o vodi, pomenu počitka, razbremenitve, tišine in podarjenega časa.

Zajtrk. Priprava na dan z Iris Kline Arih. Vaje za uglasitev in harmonijo.

9.00 – 13.00 predavanje ga. Alenka Rebula: Utrujenost občutimo kot nemoč. Pomenov utrujenosti je veliko in so zelo osebni. Važno je, da jo raziskujemo, saj nam daje napotke za nujne spremembe v življenju. Oddih je nekaj izredno pomembnega, kar pove že beseda: dihati, sprostiti zadržano dihanje. Ko si oddahnemo od vsega in si vzamemo čas za globok počitek, takrat doživljamo globoko varnost, zaščitenost pred skrbmi in dolžnostmi. Počitek ima globok zdravilni pomen, ki je tako biološke kot duhovne narave. Pomeni, da si podarimo zavetje, tišino, vstopimo v sveti prostor, kjer govori naš najbolj osebni navdih in kjer se obnavlja naše telo, a tudi naše samozavedanje. Prisluhnimo. Nič ni važnejšega od tega, če hočemo zavarovati svoje telo, srce in dušo.

Popoldne prosto za sprostitev, kopanje,.. Pozno popoldne aktivna hoja. Večerja, večerno druženje in nočitev.

Dr. Alenka Rebula:izjemna pisateljica, pesnica in predavateljica se je rodila v Loki pri Zidanem Mostu, živi pa  v Sesljanu pri Trstu. Končala je študij filozofije na psihološki smeri tržaške univerze. Ima tri odrasle otroke. Že vrsto let poučuje družbene vede na humanističnem liceju Slomšek v Trstu. »Veselijo me gozd, rastline v cvetju, ptice,  gozdne živali, voda v vseh oblikah, od rose do megle, od kapljic do morja. Rada imam čebele, trave in debla, vijolične odtenke, vanilijo, otroške igrače, večerni zrak in jutranje zvezde. Tudi izvir, ki napaja to spletno deželo, je skrit, a žubori pod drevesi in poznajo ga vse male živali, ki so tu doma, in vse korenine. Tudi ljudje se tu lahko odžejamo in če prisluhnete, ga lahko zaslišite v sebi. Neustavljiv je, tiho ali radoživo se oglaša noč in dan in v vsakem letnem času. Morje tam daleč pa nam daje obzorje in nebo, ker lahko bogato živimo le v odprti prostranosti« je sebe opisala Alenka.

3. dan: nedelja, 8. september              Moji skriti potenciali

Zajtrk. Dan začnemo z vajami za uglasitev in harmonijo. 9 - 12h Predavanje in aktivna delavnica na temo lastnih skritih potencialov z ga. Iris Kline Arih. Delavnica spodbuja k premagovanju lastnih omejitev, omejujočih prepričanj in miselnih vzorcev, ki zavirajo ustvarjalnost in kreacijo. Namenjena je aktivaciji lastnih potencialov, predvsem intuicije in kreativnosti, ter večanju samozavesti, motivacije in učinkovitosti. Vključuje vodene vaje in meditacijo za sproščanje in večanje pozornosti, krepitev moči ter na primerih pojasni pojme kot so lastna resonanca, logične ravni učenja, ledena gora prepričanj, mesto moči, trenutek odličnosti. Podana orodja omogočajo oblikovanje novih možnosti; mišljenja, delovanja in izbir. Z novimi spoznanji in novimi prijateljskimi vezmi zaključimo naš tokratni aktivni oddih.

Iris Kline Arih:resonančna coachinja in soustanoviteljica zavoda Učenje za življenje. Univerzitetna diplomirana ekonomistka. Izpolnjuje jo delovanje na področju podpore ljudi pri njihovi osebni in poslovni rasti, partnerstvo, materinstvo, šport. Spokojnost in živost. Narava. Vsaka oseba ima svojo edinstveno vibracijo - resonanco. Zakon privlačnosti se ves čas odziva na to našo vibracijo, zato je pomembno, da smo v resonanci s tistim, kar si želimo v življenju. Doživimo namreč vse tisto, s čimer smo v resonanci, kar sami pritegnemo nase. Resonančni pristop odgovarja na vprašanje, kako lahko to svojo vibracijo spreminjamo in kako pozitivne učinke tega občutimo v vsakdanu. Če vprašamo Iris, v kaj verjame, bo povedala, da prisega na prijaznost, nežnost in ljubečnost – na zdravilo v naših srcih.

Ostala ponudba (Potovanje po Evropi)