Aktivni oddih s Sanjo Lončar v Biotermah

Potovanje po Evropi

Aktivni oddih s Sanjo Lončar v Biotermah

 

3 dni

Aktivni oddih s Sanjo Lončar v Biotermah
Aktivni oddih s Sanjo Lončar v Biotermah
 

Prevoz

Sprostitev, oddih, izobraževanje, zdrava prehrana so del zdravega življenjskega sloga. Ga. Sanja nam bo razkrila številne skrivnosti in recepte, ki vodijo k zdravemu življenjskemu slogu. Katere so nepogrešljive začimbe v naši kuhinji in katera zelišča naj bodo vedno pri roki. Še posebej pa se bomo dotaknili teme ohranjanja zdravih možganov. Katera zelišča in začimbe nam lahko pomagajo in kako med tovrstne pripravke naredi še bolj učinkovite, vam bo razkrila Sanja, avtorica priročnika Kako ohraniti možgane. Tanja nas bo podučila o blagodejnih učinkih čebeljih proizvodov, še posebej medu, za katerega bomo izvedeli, da je super hrana za naše možgane. Iris nam bo predstavila pomembnost notranje tišine in uglasitve, ki je še kako pomembna v današnjem hitrem ritmu življenja. Termalna voda, sprehod v naravi ter obisk zeliščarke in čebelarja pa bodo poskrbeli za popolno sprostitev in odmik od vsakdanjika.

Cene in termini:

Termin:
Št. oseb
Cena
Sklic

24.05.2019 - 26.05.2019 

20 oseb

299,00 €

1933

Cena vključuje:

V ceno je vključeno: namestitev v hotelu v Biotermah na osnovi pol penziona, neomejeno kopanje in uporaba savn, pol dnevni izlet z obiskom zeliščno-čebelarske kmetije in degustacija, vse aktivnosti s predavanji kot po programu, organizacija in izvedba, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:enoposteljna soba 60 EUR.

Prijavnina: 15 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.

Način plačila: 50EUR ob prijavi, razlika do 10 dni pred pričetkom delavnic.

Pri odpovedih do enega meseca pred aranžmajem povrnemo vsa vplačla, razen stroška rezervacije (v višini 10% aranžmaja). Pri poznejših odpovedih zaračunamo stroške v višini 50% aranžmaja. Pri odpovedih v roku deset dni pred odhodom vplačil ne vračamo, možno pa se je dogovoriti za udeležbo nadomestnega udeleženca.

 

Veljajo posebni splošni pogoji.

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

Program potovanja:

1.dan: petek, 24. maj             Bioterme – čebelarsko zeliščarska kmetija

Zbor udeležencev in prijava v hotelu v Biotermah. Naš aktivni oddih bomo začeli s kozarcem »energijskega napitka«, sledi uvodno srečanje in predstavitev aktivnosti  naslednjih tri dni. Ta dan nas čaka obisk zeliščno-čebelarske kmetije, kjer nas bo ga. Danica popeljala po čudoviti zeliščni poti, ki vodi skozi sadovnjak do čebelnjaka in na koncu do čarobne čajnice. Razkrila nam bo, da so tudi tiste rastline, za katere največkrat mislimo da so samo plevel, veliko več in lahko imajo blagodejne učinke na človeka. Čebelar Jože nas bo podučil o čebelah, njihovi vlogi ter nam predstavil terapijo v slovenskem čebelnjaku. V čajnici nas čakajo domače dobrote: kruh iz krušne peči, zeliščni namazi, … Po želji si privoščimo kratko sprostitev v čebelnjaku, si spočijemo oči ob pogledu na neskončne zelene gričke ali preprosto v tišini uživali naravo, ki nas obdaja. Vrnitev v Bioterme, čas za sprostitev, kopanje. Večerja, večerno druženje in nočitev.

2.dan: sobota, 25. maj            Sanja Lončar, naravne rešitve za možgane

Zajtrk. Priprava na dan z Iris Kline Arih. Vaje za uglasitev in harmonijo.

Naša notranja uglašenost s trenutkom bo vse bolj odražala našo bit (resnično naravo) in postajala osnova naših odzivov. Namreč naši odzivi, razpoloženje, misli, čustva, strahovi in želje izvirajo iz stanja naše zavesti. Spoznavali bomo, kako lahko z opazovanjem tega, kar se dogaja v našem telesu, spreminjamo svojo zavest. Z občutenjem notranjega telesa bomo vse bolj v sozvočju z lastno naravo, vibracijo, resonanco, iz katere izvira življenjska radost. Izvedli bomo soham meditacijo. Soham koordinira um in telo, krepi fokus, koncentracijo in jasnost, spodbuja krvni obtok v telesu in pripomore k širjenju svojega notranjega prostora – miru.

9. - 13h  Sanja Lončar: Osrednja tema predavanja Naravne rešitve za možgane. Popoldne prosto za kopanje. Pozno popoldne aktivna hoja  po okoliških gričih. Večerja, druženje in nočitev.

3.dan: nedelja, 26. maj

Čebelji proizvodi kot eliksir zdravja, super živilo in naravni antibiotik

Zajtrk. Priprava na dan z Iris Kline Arih. Vaje za uglasitev in harmonijo.

Pozornost bomo usmerjali v ‘telesno’, kjer se odražajo čustva, opazovali, kaj je v nas, in na ta način prehajali na višjo spoznavno raven. S tem bomo ustvarjali prostor, iz katerega izvira resnična sreča. To so radost, mir in ljubezen, stanja duha, našega bitja in izvirajo iz območij onkraj uma. Z vajo Sožitje dveh polov bomo ustvariti nove možnosti s poglobljenim pogledom na namen obeh polov. Okrepili bomo vrednote, povezane z enim in drugim polom, ter se pustiti obdarovati z novo, skupno vrednoto, ki predstavlja skladnost, celovitost, enost.

9. – 12h Predavanje o blagodejnih učinkih čebeljih proizvodov: Med kot super živilo, Matični mleček za dvig imunskega sistema, Propolis kot naravni antibiotik, Cvetni prah…

Z novimi spoznanji in novimi prijateljskimi vezmi zaključimo naš tokratni prvi aktivni oddih.

Sanja Lončar:Živi v sozvočju z naravo, je vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, ki zastonj izdaja tudi mesečne novice v okviru društva Ognjič. Sama pravi, da je s spremembami, ki jih podaja na svojih predavanjih in v knjigah, dosegla, da živi neverjetno zdravo življenje - včasih se celo pošali, da jo kar skrbi, kam so izginile vse protibolečinske tablete, ki jih je imela nekoč ves čas na dosegu roke. Zelo se je trudila za dostopnost zdrave prehrane v trgovinah, ob tem pa pravi: "Nekateri izdelki so dejansko dražji, vendar po prvem šoku ugotovite, da je v celoti gledano takšen življenjski slog veliko cenejši."

Komu je program namenjen?

Vsem ljubiteljem narave in zdravega načina življenja.

Vsem, ki se radi razvajajo v termalni vodi, si privoščijo savno, masaže… in si želijo ali so nujno potrebni kratkega oddiha.

Vsem, ki se želijo naučiti uporabiti naravo ter njene dobrine za dvig kakovosti življenja.

Vsem, ki želijo obuditi znanje o uporabi domačih, slovenskih zelišč in začimbnicah ter se podučiti o pripravi zdravih obrokov.

Vsem, ki želijo zvedeti več o uporabi ter blagodejnih učinkih čebeljih proizvodov (med, matični mleček, propolis, cvetni prah.. ).

Vsem, ki uživajo v sprehodih v naravi.

Vsem, ki želijo živeti zdrav življenjski slog.