Novice

 
 

Video

Nagovor mariborskega nadškofa metropolita msgr. Alojza Cvikla

Draga »Aritoursova družina«, najprej prisrčen pozdrav vsem! Trenutke, ki jih sedaj preživljamo pomenijo preizkušnjo za vse nas. Enim se zdi, da se pretirava s preventivnimi ukrepi, drugim se zdi, da so ti še preveč ohlapni. Zavedati se moramo, da nismo samo mi postavljeni na preizkušnjo. Če se okužimo, s tem postavljamo v nevarnost tudi ljudi ob nas. Tako so ukrepi tisti, ki  želijo zajeziti napredovanje bolezni in prispevati k temu, da bi lahko čim prej zaživeli normalno življenje.
Mnogi ste se veselili romanj in potovanj, ki jih organizira Aritours. Na žalost bodo ta romanja prestavljena, ne pa odpovedana. Agencija je v ospredje postavila zdravje vsakega od vas, ker ste jim dragoceni, ker ste del njihove družine. Če termin romanja prestavimo za nedoločen čas pomagamo, da bo naša romarska agencija lažje preživela. Gotovo je to zanje eden težjih trenutkov. Pa tudi nam bodo lahko, ko stopimo v normalen ritem življenja, ta romanja znamenje naše zahvale in spodbuda, da gradimo naše življenje na Bogu in medsebojni povezanosti.
V tem trenutku preizkušnje vabim vse, ki so nas Aritoursova romanja in potovanja povezala v »družino«, da smo v molitvi povezani med seboj. Še posebej imejmo v mislih tiste, ki se borijo z boleznijo, pa tudi vso zdravstveno osebje, ki s strežbo tem bolnikov, tudi sebe postavlja v nevarnost!
Upam, da ta trenutek preizkušnje ne bo dolgo trajal. Želim, da ta čas posta preživite v molitvi in duhovni, notranji, pripravi na velikonočne praznike!
+Alojzij Cvikl, mariborski nadškof metropolit