Naše vezi

 
 

Naše vezi ... Prijateljske vezi ...

Ko z ženo prebirava publikacije agencije Aritours se z radostjo spominjava že prehojenih romarskih poti, lepih trenutkov, resnične duhovnosti in notranjega miru, ki sva jih na teh romanjih doživela, na bogastvo izkušenj, ki sva jih pridobila, in na številna iskrena prijateljstva, ki sva jih sklenila. 
Prijateljstvo. Kako lepa, vznesena beseda, kako velik cilj in kakšna sreča. Prijateljstva nastajajo med ljudmi, ki podobno mislijo in v srcu enako čutijo. Romarske skupnosti in prijatelje na romanjih združujejo enaki ideali, podobna hrepenenja in pričakovanja in pogosto, žal, tudi enake izkušnje in skrbi. Združuje jih isto verovanje in želja po srečanju s tistimi, s katerimi skupaj iščejo kvaliteto sobivanja. 
 
Kako resnična je stara bengalska narodna pesem: 
Prijatelj moj! 
Ti si moj zaklad. 
Verižica zlata okrog mojega vratu.
 
Danica in Milan Koren, Ljubljana
 
V tej rubriki za vas pripravljamo spomine na pretekla romanja. Upamo, da se v katerem od njih tudi sami najdete in si v spomin prikličete kakšnega romarskega prijatelja/ico ter v svoji molitvi sv. Roku priporočite tudi njega/njo.
Vabimo vas, da tudi samo pošljete vaše spomine s katerega od naših skupnih romanj (slike, potopise, pesmi, ...).
 
Naš Ciril je dolga leta pripravljal tudi zanimive prispevke povezane z romanji in jih vsak teden snemal za številne radijske postaje. Tudi te bomo objavljali v rubriki naših spominov.